Φταίνε ολοκάθαρα και φανερά οι πολιτικοί

Τον χρόνο ετούτο που τελειώνει, αλλά και το τελευταίο δεκαπενθήμερο φάνηκε μπροστά μας σε όλο του το μεγαλείο το ξεβράκωμα τού πολιτικού προσωπικού αυτής της χώρας, αυτών που μας κυβερνούν, και αυτών που επιδιώκουν να μας κυβερνήσουν, είτε πρόκειται για έναν τελειωμένο παλιόγερο που είναι ικανός να φιλήσει τα φρύδια οποιουδήποτε προκειμένου να συμμετάσχει κι αυτός κάποτε σε κάποια "οικουμενική" τάχα κυβέρνηση, είτε πρόκειται για μειωμένης αντίληψης και ευφυίας γόνο "πολιτικής οικογένειας", είτε πρόκειται για ψυχοπαθητικό βιβλιοπώλη, είτε πρόκειται για κουτοπόνηρο τακτικιστή, τάχα αριστερό, τάχα επαναστάτη, μα στην πραγματικότητα θλιβερά σάπιο αντίτυπο κάθε προηγούμενου από αυτόν, στην υψηλή του καρέκλα.


Άλλη μιά χρονιά πέρασε, η έβδομη των μνημονίων, όπου όλα πήγαν συνεχώς απ' το κακό στο χειρότερο. Κάθε χρονιά που θα περνάει πιά θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη.
Η κοινωνία γονατισμένη οικονομικά και ηθικά, η αγορά εξαντλημένη, οι θέσεις εργασίας (πλην της "ευέλικτης", της ληστρικής, της γαλέρας) συνεχώς μειούμενες, η Υγεία βαρειά άρρωστη και η Παιδεία οδεύει ολοταχώς προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, έτσι ώστε το σύστημα να είναι σίγουρο πως μόνον τα παιδιά τα δικά του θα μπορούν να μορφωθούν για να συνεχίσει αυτό να επιβιώνει.
Και για όλα αυτά δεν φταίνε στην ουσία ούτε οι "εταίροι"-τοκογλύφοι, ούτε η νεοναζιστικού τύπου πολιτική της "Ενωμένης" Ευρώπης.
Φταίνε ολοκάθαρα και φανερά οι πολιτικοί που κυβέρνησαν σε όλη αυτή την διάρκεια τής εντεταλμένης καταστροφής.

 Η καινούργια χρονιά μαζί με το ξημέρωμά της θα ενεργοποιήσει ένα σωρό άγνωστους ακόμη σε μας νόμους, άρθρα και διατάξεις που έχουν ήδη ψηφιστεί, αλλά η ισχύς τους είχε μετατεθεί για ενεργοποίηση από 1/1, ούτως ώστε να χρησιμοποιηθεί η δικαιολογία του "ήδη ψηφισμένου" και της ανάγκης ευπείθειας των πολιτών προς τον "νόμο". Αυτό θα είναι το "νέο" που θα μας φέρνει συνεχώς και ο επόμενος χρόνος.

Κώστας Μαντατοφόρος  Πηγή attikanea.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις