Ο Ληθαίος ποταμός

Το γραφικό ποτάμι των Τρικάλων

Κοντά στον Ληθαίο λέγεται πως γεννήθηκε ο Ασκληπιός

Αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της πόλης των Τρικάλων. Ταυτόχρονα όμως είναι και ένα ολοζώντανο κομμάτι της καθημερινότητάς της.
Ο Ληθαίος, ο ποταμός που περνά μέσα από τα Τρίκαλα, πηγάζει σε ύψος 500 μ. από τα Αντιχάσια όρη έχει μήκος 36 χλμ. και εκβάλλει στον Πηνειό, λίγο έξω από την πόλη. Κοντά στον ποταμό αυτό λέγεται, σύμφωνα με τον Στράβωνα, πως γεννήθηκε ο Ασκληπιός.
Διασχίζει διαγώνια την πόλη των Τρικάλων και οι όχθες του συνδέονται με δέκα γέφυρες. Η κεντρική μεταλλική τοξωτή γέφυρα κατασκευάστηκε στη Γαλλία το 1886 από Γάλλους μηχανικούς και ενώνει την οδό Ασκληπιού με την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Στις όχθες του ποταμού κυριαρχούν μεταξύ άλλων πλατάνια, λεύκες, ιτιές και αγριοκαστανιές, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό τοπίο για βόλτες.

ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΗΘΑΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις