Χριστούγεννα χωρίς χρήματα

Spiegel: Χριστούγεννα χωρίς χρήματα για χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Spiegel: Χριστούγεννα χωρίς χρήματα για χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα
«Χριστούγεννα χωρίς χρήματα για χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του άρθρου στο περιοδικό Spiegel στο οποίο γίνεται αναφορά στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας.
Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το 90% των ανέργων στην Ελλάδα δε θα λάβουν ενίσχυση από το κράτος από τα Χριστούγεννα.

Διευκρινίζει ότι το επίδομα ανεργίας είναι διαθέσιμο μόνο για ένα χρόνο στην Ελλάδα, με ένα ποσό των 200 ευρώ να δίνεται για το επιπλέον 12μηνο.
«Η κρίση διαρκεί πλέον 6 χρόνια και έχει μετατρέψει τους ανέργους σε μακροχρόνια άνεργους.
Μετά το πέρας του παραπάνω χρονικού διαστήματος, δεν δίνεται στήριξη από το ελληνικό κράτος και οι άνεργοι εξαρτώνται αποκλειστικά  από τη συνδρομή των ανθρωπιστικών οργανώσεων, την Εκκλησία και τους δήμους» επισημαίνεται.
Αυτή τη στιγμή, πάνω από 350.000 οικογένειες έχουν μόνο ένα άτομο που εργάζεται, σύμφωνα πάντα με την έρευνα.  Το ποσοστό ανεργίας (ενημερωμένο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016) είναι 23,1 τοις εκατό. Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή στην ΕΕ, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.
«Εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στην αγορά εργασίας, πάνω από 300.000 μορφωμένοι πολίτες έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία 6 χρόνια», σχολιάζει το περιοδικό και καταλήγει ότι στην ομάδα ηλικίας έως 24 ετών 46,9% είναι χωρίς δουλειά.


Πηγή: | iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις