Για όσους απόψε κάτσουν σπίτι.

...και ενώ πολλοί οργανώνουν τη νυχτερινή τους έξοδο, υπάρχουν και κάποιοι που επιθυμούν να περάσουν τη νύχτα ήρεμα, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο, να αλλάξουν τον χρόνο παρέα με την οικογένειά τους, τους φίλους τους ή με τα κατοικίδιά τους, χωρίς άγχος να φύγουν γοργά από το σπίτι.
Αν και εσύ φέτος νιώθεις πως η παραμονή στο σπίτι σού ταιριάζει καλύτερα, τότε δεν έχεις παρά να το κάνεις, και να απολαύσεις το καλωσόρισμα του χρόνου εκεί όπου εσύ νιώθεις καλά, υπό τους ήχους όμορφων μελωδιών, μακριά από τη γλυκιά μεν, ταραχώδης δε πρωτοχρονιάτικη έξοδο.

31 Δεκέμβρη και λέω να κάτσω σπίτι. Γιατί;

Δεν έχω όρεξη για ποτά και για ξενύχτια

Υπάρχουν και εκείνες οι μέρες, που η διάθεση είναι πιο φρόνιμη και οι επιθυμίες είναι τόσο απλές, όσο αυτή του να κάτσεις σπίτι χωρίς να κάνεις τίποτα, κοιτώντας τα λαμπάκια του δένδρου, “κλέβοντας” από τον φούρνο λίγο φαγητό από το αυριανό τραπέζι, και κάνοντας παρέα με φίλους, οικογένεια ή με τον εαυτό σου. Αν λοιπόν δεν έχεις όρεξη για ξέφρενα πάρτι, δεν είναι δα και τόσο κακό μια Πρωτοχρονιά να σε βρει στο σπίτι.

Δεν αντέχω (πλέον) την κίνηση στον δρόμο

Αν τις προηγούμενες χρονιές δήλωνες αμετανόητο παιδί της πρωτοχρονιάτικης εξόδου, τότε ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει κίνηση στους δρόμους, με τα φανάρια να αναβοσβήνουν, αλλά τις ρόδες του αυτοκινήτου να μην κινούνται. Αν είναι κάτι που σε έχει κουράσει, και θέλεις να το αποφύγεις, ενώ η διάθεσή σου συμφωνεί με την παραμονή στο σπίτι, τότε μείνε μακριά από τις λεωφόρους.

Δεν θέλω να μου κάτσει το φαγητό στο στομάχι

Πριν από μια μεγάλη έξοδο, ένα καλό πιάτο ήταν ο σύμμαχος μιας λιγότερο μεθυσμένης βραδιάς. Ωστόσο, το άγχος για να προλάβεις την κράτηση, να μην συναντήσεις πολύ κίνηση στον δρόμο, ή να συναντηθείς τη σωστή ώρα με τους φίλους σου, χωρίς να στήσεις κανέναν, δεν σου επέτρεπαν να απολαύσεις με τον χρόνο σου το φαγητό που απλωνόταν στο πιάτο σου. Φέτος, λέμε να απολαύσουμε λίγο το φαγητό μας.

Θα κάτσω σπίτι: έχω καλή παρέα

Καλή Πρωτοχρονιά σε ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε!
http://www.pathfinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις