ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Μία σοκαριστική έρευνα από το ΠΑΚΟΕ για τις παραλίες της Αττικής...
- Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών πήρε δείγμα από εκατοντάδες παραλίες της Αττικής και κατέληξε στις κατάλληλες και τις ακατάλληλες παραλίες στην Αττική
- Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι χαρακτηρίζονται ακατάλληλες για κολύμβηση παραλίες σε μέρη που είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστα
- Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 252 (78.2%) είναι κατάλληλες παραλίες για κολύμβηση και 71 (22%) είναι ακατάλληλες σε σύνολο 323 που αναλύθηκαν
Μία έρευνα για τις παραλίες που είναι καθαρές και κατάλληλες για κολύμβηση δημοσίευσε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).

Το Κέντρο έκανε μετρήσεις και κατέγραψε την κατάσταση που βρίσκονται τα νερά σε 323 παραλίες στην Αττική προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες με μικροβιολογικές και άλλες εξετάσεις, για το ποιες παραλίες να αποφύγουν το καλοκαίρι του 2018~!

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί σοκ είναι ότι υπάρχουν ακατάλληλες περιοχές για κολύμβηση ακόμη και σε μέρη που είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστα.

Πώς έγιναν οι δειγματοληψίες
Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το Κέντρο, γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτήν, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι οι εξής:

• Κολοβακτηρίδια
• Εντερόκοκκοι
• Ε-Coli
• Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες
οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα,θολερότητα).

Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.

Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τες Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 252 (78.2%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 71 (22%) είναι ακατάλληλες σε σύνολο 323 που αναλύθηκαν. Δείτε παρακάτω αναλυτικά στους πίνακες τις κατάλληλες και τις ακατάλληλες παραλίες στην Αττική.

Οι αναλύσεις από τον Ασπρόπυργο έως το ΛουτράκιΟι αναλύσεις από το Λαύριο έως την Αγία Μαρίνα


Οι αναλύσεις από τους Αγίους Αποστόλους έως τον Φάρο Αυλίδας


Οι αναλύσεις από τον Άλιμο έως την Φρεατύδα

Οι αναλύσεις από τη Βουλιαγμένη έως το ΣούνιοΟι αναλύσεις από τον Πειραιά έως το Πόρτο Γερμενό

Οι αναλύσεις σε παραλίες της Σαλαμίνας

 
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις