Η Ελλάδα δεν είναι… Yunanistan!

Ξυπνήστε! Η Ελλάδα δεν είναι… Yunanistan!
Μπορεί η μισή… ντροπή να ανήκει στην τουρκική τηλεόραση, ωστόσο, η άλλη μισή, ίσως και μεγαλύτερη, είναι της ΕΡΤ που δέχεται να περνάει στους δέκτες της η ονομασία Yunanistan στο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη.
Ίσως, ο 15Αύγουστος να έχει… συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην εικόνα που έρχεται στους δέκτες μας από την ΕΡΤ, ωστόσο, αναμφίβολα αυτό που ήταν αναγκασμένοι 11 εκατομμύρια Έλληνες να βλέπουν στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού δεν τιμάει την κρατική τηλεόραση.
eleos
Συγκεκριμένα, το τουρκικό δίκτυο που μεταδίδει σε απ’ ευθείας μετάδοση το παιχνίδι, δεν αναφέρει την Ελλάδα ως Greece, που είναι η επίσημη ονομασία, αλλά Yunanistan, όπως δηλαδή αποκαλούν την χώρα μας στην Τουρκία. Σύμφωνα με τους κανόνες, σε όλα τα ματς, επίσημα ή φιλικά, το τηλεοπτικό δίκτυο που κάνει την παραγωγή, θα πρέπει να αναφέρεται στις ομάδες με την επίσημη ονομασία τους.
Ωστόσο, αυτό δεν… ισχύει για τους Τούρκους, οι οποίοι αναφέρουν Yunanistan την εθνική μας ομάδας και χρησιμοποιούν το «YUN» στο ταμπλό με το σκορ. Ίσως, αυτό να μην απασχολεί την τουρκική τηλεόραση, ωστόσο, στην ΕΡΤ θα έπρεπε να είχαν επέμβει και αν δεν μπορούσαν να αλλάξουν την ονομασία σε Greece, να έβαζαν μαύρο, όπως είχαν κάνει σε άλλο παιχνίδι με τα Σκόπια!

πηγή:onsports.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις