Έξι διάσημοι σταρ που βρήκαν τραγικό θάνατο

Και οι έξι, άφησαν στην εποχή τους μια Παγκόσμια κληρονομιά με το ταλέντο τους. Η μοίρα όμως, αλλά και οι λάθος επιλογές τους στην προσωπική τους ζωή, τους έστειλε νωρίς στον θάνατο...
Whitney Huston
Η τραγουδίστρια έγινε μια μοναδική και ανεπανάληπτη ντίβα της ποπ, μέσα στη δεκαετία του 1980, με μια σειρά από τεράστιες επιτυχίες σε όλο τον κόσμο. Αυτή η όμορφη τραγουδίστρια της Soul μουσικής πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία ο Σωματοφύλακας με τον Κέβιν Κόστνερ, ενώ το κομμάτι της «I will always love you» έγινε το κομμάτι γυναίκας τραγουδίστριας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία. Πιστεύεται, ότι μετά το γάμο της με τον Μπόμπι Μπράουν, τη δεκαετία του ’90, εθίστηκε στα ναρκωτικά. Η Whitney βρήκε τραγικό θάνατο στις 9 Φεβρουαρίου 2012, όταν πνίγηκε στο μπάνιο της. Μια καρδιακή πάθηση, σε συνδυασμό με τη χρήση κοκαΐνης, ήταν παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατό της.


Buddy Holly
Ήταν ένας από τους θεμελιωτές της Rock & Roll μουσικής, από τα μέσα της δεκαετίας του 1950. Ήταν τραγουδιστής και στιχουργός με το δικό του συγκρότημα και με μοναδικά κομμάτια, χιτ στην Αμερική και την Ευρώπη. Με τραγούδια, όπως τα «That’ll be the Day, - Peggy Sue, – Oh Boy and Everyday» προκάλεσε αίσθηση, αλλά δυστυχώς η επιτυχία κράτησε λίγο. Στις 2 Φεβρουαρίου 1959, ενόσω βρισκόταν σε τουρνέ, την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην είναι μαζί με το υπόλοιπο συγκρότημά του και να πετάξει για τον επόμενο προορισμό τους. Το ελαφρύ αεροπλάνο έπεσε σε καταιγίδα χιονιού, σύντομα μετά την απογείωση, παρασύροντας στον θάνατο αυτόν, τον πιλότο και άλλους δύο τραγουδιστές, τους Richie Valens και J P Richardson (γνωστό ως The Big Bopper). Ήταν μόλις 22 ετών.



James Dean
Ο Αμερικανός ηθοποιός James Dean ήταν ένας νέος ηθοποιός, ο οποίος μάγεψε το Χόλυγουντ, το 1955, στην ταινία «East of Eden». Αμέσως έγινε το cult είδωλο των εφήβων. Το 1955, πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία Επαναστάτης χωρίς Αιτία και το 1956 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Γίγαντας. Ανέπτυξε ενδιαφέρον για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και πήρε μέρος σε αρκετούς επαγγελματικούς αγώνες. Ο James Dean πέθανε στο δρόμο, όπου ταξίδευε, για να λάβει μέρος σε μια αγωνιστική συνάντηση, οδηγώντας μια Πόρσε 550 Spyder, στις 30 Σεπτεμβρίου 1956, σε ηλικία μόλις 24 ετών. Ήταν ο πρώτος ηθοποιός που έγινε υποψήφιος για Όσκαρ μετά τον θάνατό του, για το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού, για τους ρόλους του στις ταινίες Επαναστάτης χωρίς Αιτία και Γίγαντας. Είναι ο μόνος ηθοποιός που το κατάφερε αυτό, με τρεις μεγάλες ταινίες στην καριέρα του.


Marilyn Munroe
Μια από τις ομορφότερες και πιο επιτυχημένες σταρ των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Η Marilyn ήταν ένας θρύλος από μόνη της. Με μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες, ανακηρύχθηκε σύμβολο του σεξ. Ωστόσο, στην προσωπική της ζωή είχε προβλήματα. Πρώτα, είχε δύο αποτυχημένους γάμους με τον αστέρα του μπέιζμπολ Joe DiMaggio και μετά με τον συγγραφέα Arthur Millar. Στη συνέχεια, οι παράνομες σχέσεις της, με τον Πρόεδρο John F Kennedy και τον αδερφό του Bobby Kennedy, την έριξαν στο χάος και στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Πέθανε στις 5 Αυγούστου 1962, μετά από υπερβολική δόση, στην ηλικία των 36 ετών. Ο θάνατός της καταγράφηκε ως πιθανή αυτοκτονία, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι δολοφονήθηκε λόγω των σχέσεών της με τους Κένεντι.


Michael Jackson
Ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς της ποπ, Michael Jackson, άρχισε την καριέρα του ως μέλος του οικογενειακού συγκροτήματος The Jackson Five, το 1964, σε ηλικία μόλις 6 ετών. Το 1971, έκανε πια σόλο καριέρα και ήταν ανερχόμενο αστέρι. Τη δεκαετία του 1980, έκανε τη μια επιτυχία πίσω από την άλλη, ενώ το 1982, το άλμπουμ του «Thriller» ήταν και είναι ακόμα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Οι συναυλίες του έκαναν πάταγο σε όλο τον κόσμο και τα τραγούδια του αποτέλεσαν θρύλο. Ωστόσο, η προσωπική του ζωή πάντα ήταν προβληματική, κακοποιούνταν ως παιδί από τον πατέρα του, μετά αντιμετώπισε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ατέλειωτες δικαστικές διαμάχες, δικές του ανασφάλειες για την εμφάνισή του και τελικά, εξάρτηση από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Στις 25 Ιουνίου 2009, πέθανε στην ηλικία των 50 ετών, από καρδιακό επεισόδιο, μετά από την κατανάλωση ενός κοκτέιλ φαρμάκων από τον προσωπικό του γιατρό. Ο γιατρός αργότερα κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια.


Elvis Presley
Ο θρύλος που ήταν ο αληθινός βασιλιάς του Ροκ. Ξεκίνησε το δρόμο του προς τη δόξα το 1954 και μέχρι το 1956 είχε ηχογραφήσει το κομμάτι «Heartbreak Hotel» που τον έκανε το πρώτο μεγάλο αστέρι της Ροκ. Τον ίδιο χρόνο, έπαιξε στην πρώτη του ταινία με τίτλο «Love Me Tender» και αμέσως έγινε ο μεγαλύτερος τραγουδιστής/ηθοποιός στον κόσμο. Συνέχισε να έχει επιτυχία και στις αρχές της δεκαετίας του ’60, αλλά απογοητεύτηκε από την πορεία της καριέρας του και έκανε ένα διάλειμμα από τις συναυλίες και τις ταινίες. Μετά από 7 χρόνια, το 1968, επέστρεψε δυναμικά στις συναυλίες, αλλά τότε ξεκίνησε η εξάρτησή του από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, ενώ η υγεία του πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Στις 16 Αυγούστου 1977, ο Έλβις κατέρρευσε στο μπάνιο του και δεν ξαναβρήκε ποτέ τις αισθήσεις του. Υπάρχει σύγχυση για το τι προκάλεσε το θάνατό του στα 42 του χρόνια, ωστόσο το καρδιακό επεισόδιο που προκλήθηκε από ναρκωτικά φάρμακα φαίνεται πώς είναι η πραγματική αιτία.

 
 
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις