Φέτος κάνουμε διακοπές στην... Αθήνα!

Καλώς μας ήρθε και ο Δεκαπενταύγουστος, η περίοδος που το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων θα πάρει την πολυπόθητη καλοκαιρινή άδεια, θα φορτώσει τα απαραίτητα σε αμάξια, πλοία, τρένα και αεροπλάνα, και θα δραπετεύσει από την πόλη που αγαπάμε να μισούμε -αν δεν το έχει κάνει ήδη. Λίγο βέβαια η οικονομική κρίση, λίγο τα ζόρια στη δουλειά, λίγο που οι πιο τυχεροί έχουν προγραμματίσει ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό το φθινόπωρο, αρκετοί θα παραμείνουμε τον περισσότερο καιρό στην Αθήνα.
Μην απογοητεύστε όμως. Όσο κλισέ κι αν σας ακούγεται, όσο κι αν δυσκολεύεστε να το πιστέψετε, όσο κι αν σας φαίνεται ως φράση παρηγοριάς, η Αθήνα τον Αύγουστο είναι υπέροχη. Ναι, είναι εξαιρετική και είναι μία τέλεια ευκαιρία να την ανακαλύψετε από την αρχή.
Φέτος κάνουμε διακοπές στην... Αθήνα!
 Οι δρόμοι αδειάζουν οπότε οι μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα ή τα ταξί είναι πιο σύντομες, τα μέσα μεταφοράς μπορεί να αργούν, έχουν όμως λιγότερο κόσμο, ενώ θα μπορείτε να απολαύσετε τις καθιερωμένες σας διαδρομές, απολαμβάνοντας το βιβλίο σας χωρίς να σας σκουντούν και το βασικότερο ενώ κάθεστε σε κάποια από τις πολλές ελεύθερες θέσεις.
Και αφού οι μετακινήσεις διευκολύνονται, αδράξτε την ευκαιρία να εξερευνήσετε μέρη και σημεία της πόλης που δεν έχετε επισκεφτεί, τολμήστε να βρεθείτε σε πιο μακρινές περιοχές που λόγω κίνησης ήταν απαγορευτικές, περπατήστε σε κεντρικά σημεία χωρίς να σας σπρώχνουν ή να σπρώχνετε, κάντε βόλτες σε πάρκα και πλατείες που ερημώνουν. Με λίγα λόγια επιχειρήστε να ξεφύγετε από όλα όσα συνηθίζατε να κάνετε. Όποιος έχει περπατήσει την Ερμού τον Αύγουστο, όποιος έχει χαλαρώσει σε κάποιο καφέ της Αγίας Ειρήνης, όποιος έχει βρεθεί στο Μοναστηράκι και το Θησείο, έχει να σας πει πολλά καινούρια σημεία που έχει εντοπίσει, σε μία διαφορετική Αθήνα που η πολυκοσμία τού απέτρεπε από το να τη δει.
Μην ξεχνάτε βέβαια ότι η Αττική είναι γεμάτη παραλίες που μπορείτε να δροσιστείτε και να χαλαρώσετε ενώ οι πισίνες των ξενοδοχείων έχουν την τιμητική τους και σας περιμένουν (έναντι αντιτίμου φυσικά) να απολαύσετε την πόλη από ψηλά. Γιατί το καλοκαίρι ανεβάζει όχι μόνο τη διάθεση αλλά και τη διασκέδαση από τα χαμηλά στα ψηλά. Καφέ και μπαρ έχουν μεταφερθεί στους επάνω ορόφους και υπόσχονται νυχτερινές βραδιές με θέα την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό, την παραλία, το βουνό, ενώ το αεράκι που θα κάνει πού και πού την εμφάνισή του θα σας κάνει να μην έχετε ανάγκη τους κλειστούς χώρους με τα air condition.
Φέτος κάνουμε διακοπές στην... Αθήνα!
 Κι αν πάλι φοβάστε τα ύψη, ξέρετε πόσες πράσινες αυλές έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στην Αθήνα και περιμένουν όλους όσοι έμειναν στην πόλη να τις επισκεφτούν; Είναι θαυμάσια ευκαιρία να επισκεφτείτε μαγαζιά που συνήθως δεν βρίσκατε τραπέζι και αφού πιθανά ακόμα και το στέκι σας θα κλείσει κάποιες μέρες για διακοπές, είναι θαυμάσια ευκαιρία να πάρετε τους φίλους σας και να δείτε τι άλλο υπάρχει εκεί έξω στην πόλη.
Όσα μαγαζιά κι αν κλείσουν, το σίγουρο είναι ότι ακόμα και τον Αύγουστο, στην Αθήνα θα βρείτε μέρη για όλα τα γούστα με ανθρώπους που θα μπορείτε να γνωριστείτε (ως οι απομείναντες στην Αθήνα) με μεγαλύτερη ευκολία συγκριτικά με τις άλλες εποχές.
Θα καταλάβετε γιατί είναι σημαντική η μεσημεριανή σιέστα, καθώς, κακά τα ψέματα, τα μεσημέρια αν δεν είστε στη θάλασσα ή στις πισίνες, οι επιλογές πράγματι είναι περιορισμένες λόγω ζέστης. Ο μεσημεριανός όμως ύπνος μέσα στο air condition του σπιτιού θα σας ξεκουράσει και θα αποκτήσετε δυνάμεις για γεμάτα καλοκαιρινά βράδια στην πρωτεύουσα, που είναι μαγικά. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα θερινό σινεμά, τόσα έχουμε, να ακούσετε καλή μουσική σε κάποια υπαίθρια συναυλία και φυσικά να απολαύσετε τα ποτά σας στα μπαράκια της πόλης χωρίς την ενοχλητική πολυκοσμία.
Φέτος κάνουμε διακοπές στην... Αθήνα!
Οι πιο αποφασισμένοι για πραγματικές διακοπές στην Αθήνα, τολμούν να επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους που δεν προλαβαίνουν τον υπόλοιπο χρόνο, να ανέβουν στην Ακρόπολη, να δούν εκθέσεις στα μουσεία, να ανακαλύψουν την εντυπωσιακή Θόλο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, να φτάσουν μέχρι το Πλανητάριο και να περιηγηθούν σε πάρκα για λίγες στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης. Όσοι έχουν πραγματική αίσθηση του χιούμορ δεν θα διστάσουν να εκμεταλλευτούν παροχές που έχουμε συνηθίσει να τις θεωρούμε προνόμιο των τουριστών όπως μία βόλτα με το τρενάκι στα στενά της Πλάκας, βόλτα με το τουριστικό λεωφορείο στα αξιοθέατα της πόλης...
Όπως, όμως, σε κάθε καλοκαιρινές διακοπές έτσι και για τις διακοπές στην Αθήνα χρειάζεται καλή οργάνωση και προγραμματισμός. Αποφύγετε να σπαταλήσετε χρόνο σκεφτόμενοι "Τι να κάνουμε σήμερα;" και κρατήστε την ενέργειά σας για τις όποιες δραστηριότητες επιλέξετε. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και τα πιο οικεία σημεία της πόλης αποκτούν άλλες διαστάσεις όταν απλά αλλάζουμε οπτική. Ξεφυλλίστε λοιπόν τουριστικούς οδηγούς και αφεθείτε σε μία μαγική Αυγουστιάτικη Αθήνα που είναι έτοιμη να σας αποκαλυφθεί.
Και… Καλές Διακοπές

http://www.pathfinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις