ΑΕΚ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

22/08/2015 Το βράδυ που περίμενε όλος ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ. 
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
ΟΑΚΑ 1η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού  πρωταθλήματος 2015-2016 , αντίπαλοι 
ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ σκόρ 3 - 0

ΑΛΛΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ



Η ταυτότητα του αγώνα




Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)



ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75’ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66’ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52’ Μπαρμπόζα).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν (71’ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55’ Τσουράκης), Γκόμες (55’ Ντίνας), Ανγκούλο.



Γκολ: 27’ Βάργκας, 47’ Γκάλο, 59’ Αραβίδης

Κάρτες:  34’ Μπανανά


Αυτό που έβγαλε η ομάδα χθες στο γρασίδι του ΟΑΚΑ, νομίζω ότι αδικείται από τις επετειακές αναφορές που μοιραία -λόγω της περίστασης- θα γίνουν. Οι αναφορές της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία, δηλαδή, μετά από δύο χρόνια περιπλάνησης σε όλες τις πεδιάδες, τους γκρεμούς και τα θαλάσσια θέρετρα της χώρας. Η εικόνα που έβγαλαν οι «κιτρινόμαυροι» στο γκαζόν, ήταν με λίγα λόγια… σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις καλές εποχές της ΑΕΚ, όταν ο κόσμος της δεν έβγαζε το… χτικιό κάθε Κυριακή.
Στο πρώτο ημίχρονο με τον Πλατανιά, εντυπωσιακή την ΑΕΚ δεν την έλεγες. Ακόμα και σε αυτό (στο πρώτο ημίχρονο) όμως, οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα παρέμειναν πιστοί στο πλάνο τους, είχαν την υπομονή και πήραν αυτό που ήθελαν με το γκολ του Βάργκας, το οποίο ήταν το πρώτο για την «Ένωση» στη Σούπερ Λιγκ μετά από εκείνο του Κατίδη κόντρα στη Βέροια τον Μάρτη του ’13.
Γκάλο (με εντυπωσιακό τρόπο) και Αραβίδης ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε ένα εξαιρετικό διάστημα της ΑΕΚ στο ματς στο β’ μέρος κατά το οποίο οι «κιτρινόμαυροι»…βομβάρδιζαν τον Πλατανιά. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε σημειώσει κι άλλα γκολ ωστόσο ήταν θετικό πως το ξεκίνημά της στη μεγάλη κατηγορία έγινε με αυτό τον τρόπο.


  Η διαχωριστική γραμμή που ξεχωρίζει τις ΑΕΚ των προηγούμενων ετών στη μεγάλη κατηγορία με την ΑΕΚ του σήμερα που επέστρεψε (ή καλύτερα βρίσκεται αρκετά κοντά) στην κανονική της μορφή, έπρεπε να είναι έντονη. Με το άνετο 3-0 επί του Πλατανιά, η γραμμή ήταν όσο έντονη χρειαζόταν και αρκετές ομάδες της Σούπερ Λιγκ που έκαναν πάρτι ακόμα και μέσα στο ΟΑΚΑ με την… κουτσή ΑΕΚ του Δημητρέλου, του Αδαμίδη και του Θανόπουλου, πήραν ένα πρώτο μήνυμα: Τα ταξίδια στην Αθήνα έχουν ξαναγίνει… μαρτύριο, όπως παλιά.

 

Το πιο καλοκουρδισμένο ρολόι…

Από την ΑΕΚ δεν υστέρησε απολύτως κανένας. Η λειτουργία της ομάδας ήταν… ρολόι με τον Δέλλα να τρίβει τα χέρια του από αυτό που βλέπει στο γήπεδο. Ούτως ή άλλως ένα τεράστιο (και φυσικά το πιο μεγάλο) μερίδιο της εικόνας της ομάδας αποτελεί δικό του έργο.

Σημαντική βοήθεια από τα μπακ

Εξαιρετικό ματς από τον Άρη Σοϊλέδη. Ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ όπως και στο φιλικό κόντρα στην Ίντερ στην Ανκόνα, έτσι και στο ματς της πρεμιέρας με τον Πλατανιά, είχε πολύ καλή παρουσία και κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο το κενό που προέκυψε με το πρόβλημα της συμμετοχής του Ντίντακ. Από την άλλη πλευρά, ο Ροντρίγκο Γκάλο απέδειξε για μία ακόμα ότι είναι από τα… καλά τζακ-ποτ που έπιασε η ΑΕΚ στις μεταγραφές. Τρομερό γκολ με το αριστερό, πολύ καλά στημένα και γενικά πολύ καλή αγωνιστική συμπεριφορά από τον Βραζιλιάνο.

 

Τρομερός Γιόχανσον!

Για τον Γιάκομπ Γιόχανσον, κάποια στιγμή θα στερέψουν και τα… αποθεωτικά λόγια για τον σχολιασμό των εμφανίσεών του με τη φανέλα της ΑΕΚ από τον περασμένο Γενάρη μέχρι σήμερα. Ο Δέλλας τρίβει τα χέρια του με τον σούπερ Σουηδό ο οποίος κόβει και κλέβει ότι κινείται στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Χθες ήταν χρήσιμος και δημιουργικά λόγω της ωραίας ασίστ στον Βάργκας στο 1-0. Μία ασίστ (και πολλά τρεξίματα) μέτρησε και ο Αντρέ Σιμόες ο οποίος έβγαλε την τελική πάσα στον Χρήστο Αραβίδη στο 3-0.


Φωτιά και λάβρα μπροστά στο β’ μέρος

Μεσοεπιθετικά η ΑΕΚ έχοντας σε πολύ καλή μέρα όλες τις μονάδες της, είχε υπομονή και όταν το έφερε η ροή του αγώνα, έγινε και καταιγιστική. Ο Πλατέλλας έκανε τόσο… μεγάλο  ματς το οποίο δείχνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο παραπάνω επίπεδο, στο οποίο λίγοι στην ΑΕΚ πίστευαν ότι γίνεται να συμβεί. Σημασία έχει, όμως, ότι το πίστεψε ο Δέλλας και δικαιώθηκε με πανηγυρικό τρόπο. Πολύ καλό ματς και από τον συνεπή Αραβίδη που ξεκίνησε ως αριστερό εξτρέμ και στη συνέχεια έγινε φορ. Ο Βάργκας δείχνει ότι ξέρει καντάρια και στις επόμενες αγωνιστικές αν λυθεί φαίνεται ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά για πλάκα, ειδικά σε αγώνες με υποδεέστερους αντιπάλους.

Από την άλλη ο Τζεμπούρ, ήταν νομίζω η μόνη αρνητική παρένθεση σ΄αυτή την ομάδα και ακόμα δεν κατάλαβα γιατί επανήλθε. Τέλος πάντων ας ελπίσω ότι έχω λάθος..

Ντεμπούτο Ντιέγκο

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε μπήκε στο τέλος, έπαιξε για λίγο, γνώρισε την αποθέωση και παραλίγο να χριστεί και σκόρερ. Είναι πολύ νωρίς για να κριθεί ο Αργεντίνος ωστόσο τα πάντα γύρω του λειτουργούν άψογα και ο ίδιος φαίνεται να νιώθει άνετα. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να τον κάνει να νιώσει σπίτι του και ο Μπουονανότε «βγάλει» έστω και το 50% του παλιού καλού εαυτού του, τότε…

  Σε γενικές γραμμές το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι φαίνεται πως αυτή τη φορά αρχίζει να ανακτά τη χαμένη της ταυτότητα. Με εκείνα τα… ωραία χούγια από τα παλιά. Την ομάδα που πνίγει τον αντίπαλο, τον πιέζει ψηλά και με τη φόρα του, τον ενθουσιασμό και με πάνω από 20.000 κόσμο στο πλάι της όταν φορτσάρει χάνεται η μπάλα και ανεβαίνουν τα σκορ. Κυρίως όμως Ο-Μ-Α-Δ-Α που βάζει τον κόσμο στη διαδικασία να την… καψουρευτεί ξανά.
Σε κάθε περίπτωση χρόνος για ενθουσιασμό δεν υπάρχει και η παρουσία του Δέλλα εγγυάται από μόνη της για τη διατήρηση της σοβαρότητας στο αγωνιστικό κομμάτι. Το ματς στην Ξάνθη είναι κομβικό.
Αν χτιστεί το πρώτο βαθμολογικό… πυργάκι μέχρι την τρίτη αγωνιστική (με τον ΠΑΣ Γιάννενα) η ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να πάει στην Τούμπα να το υπερασπιστεί με άλλο αέρα. Όλα είναι δρόμος…



ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις