Λύματα στις ακτές του Δήμου 3Β"

Δύο σοβαρά περιστατικά, ένα στην παραλία του ΚΑΑΠ Βούλας, η οποία έκλεισε εσπευσμένα λόγω μεγάλης μόλυνσης από λύματα, και ένα ακόμα την προηγούμενη εβδομάδα στην πλαζ της Βουλιαγμένης, όπου διαπιστώθηκε ότι διέρρευσαν στη θάλασσα λύματα από αποχετεύσεις, έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας και βέβαια δυσφήμισαν την περιοχή ανεπανόρθωτα.

Δίπλα στα έκτακτα αυτά συμβάντα, πρέπει να προστεθεί και το μόνιμο πρόβλημα στο Λαιμό Βουλιαγμένης, από τη συνεχή υπερχείλιση του αγωγού λυμάτων του Αστέρα, για να κατανοήσει κανείς συνολικά το μέγεθος του ζητήματος.

Δήμος και ΕΥΔΑΠ δυστυχώς κάνουν τις ευθύνες μπαλάκι του τένις, με αποτέλεσμα να λείπει από τους δημότες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας η εμπεριστατωμένη, υπεύθυνη και πλήρης ενημέρωση για το κάθε συμβάν και την επικινδυνότητά του.

Η τελευταία ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με τίτλο "δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την καθαρότητα των υδάτων" ενώ δημοσιοποιήθηκε από έγκριτο μέσο ενημέρωσης βίντεο ντοκουμέντο με τα καφέ νερά των αποχετεύσεων που τρέχουν στη θάλασσα, μόνο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι καινούργια. Επί χρόνια αδρανούν και αδιαφορούν οι δημοτικές διοικήσεις του τόπου και είναι αυτή η αδιαφορία που έφερε τα λύματα στις ακτές μας.  Δεν διαμαρτυρήθηκαν στην ΕΥΔΑΠ, δεν διεκδίκησαν λύσεις, δεν δρομολόγησαν τα αναγκαία έργα.

Μας αξίζει αυτή η υποβάθμιση;

Περαιτέρω, διαπιστώνουμε ότι και σήμερα η δημοτική αρχή δεν έχει κανέναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τους αγωγούς ομβρίων του Δήμου μας αλλά και τα προβληματικά αντλιοστάσια του αποχετευτικού δικτύου της ΕΥΔΑΠ που συχνά προκαλούν τέτοια προβλήματα.


Πως έχει προκύψει το πρόβλημα :

Λύματα που έβγαινε από ένα κανάλι που βρίσκεται μέσα στο πρώην Κάμπινγκ σαν χείμαρρος.
  camping paralia 5













Βέβαια η περιοχή είχε για πολλές πολλές ημέρες μία όζουσα οσμή και το ΠΙΚΠΑ έκλεισε τις εγκαταστάσεις κολύμβησης για τα παιδιά του, που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη της κίνησης μέσα στο νερό.
Στην πλατεία Κρήτης απέναντι από το ΠΙΚΠΑ βρίσκεται ένα μεγάλο αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ που πρεσσάρει λύματα. Οπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πράγματα, όταν συμβεί κάποια βλάβη ή κακή συντήρηση έχουν κάνει διαφυγή προς τη θάλασσα! Ετσι εξηγείται και ο “χείμαρρος” που περιέγραφε πολίτης, γιατί πέφτουν με πίεση.

Βέβαια η ΕΥΔΑΠ  αρνήθηκε ότι μπορεί να προέρχονται από εκεί. Ομως η επανάληψη του φαινομένου και στη Καβούρι και στον κόλπο της Βουλιαγμένης, έναντι του Αστέρα και στο Ομιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης, αλλά και στη Βάρκιζα, όπου δηλαδή υπάρχουν αντλιοστάσια δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Ετσι εξηγείται και ο μολυσμένη θάλασσα που το ΠΑΚΟΕ έκρινε τα νερά του Δήμου 3Β ακατάλληλα για κολύμβηση.

antliostasio krhths 1 












Αμεσα θα πρέπει ο Δήμο 3Β με εισαγγελική παρέμβαση να ζητήσει αναβάθμιση των αντλιοστασίων και καλύτερη συντήρηση γιατί οι θάλασσες σε λίγο θα γίνουν ...χαβούζες.

Σημειώνοντας μάλιστα ότι σε λίγο θα συνδεθούν στο δίκτυο και άλλες πόλεις, το δίκτυο ως πεπαλαιωμένο δεν θα αντέξει να σηκώσει επιπλέον βάρη.

Η λύση είναι να απαιτήσουν αναβάθμιση και σωστή συντήρηση.





 http://www.ebdomi.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις