ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΩΡΑΣ



Με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εναλλαγής της ώρας σε θερινή και χειμερινή.
Το 2018, το Κοινοβούλιο είχε ζητήσει τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών. Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της ΕΕ.
Η επιλογή θερινής ή χειμερινής ώρας αφήνεται στην ευχέρεια των κρατών μελών. Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

 https://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις