ΠΑΝΦΘΗΝΑ .....ΤΑΛΕΝΤΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Παρατηρείται ότι πολλές ομάδες της Σούπερ Λίγκ , αλλά και της Β' εθνικής βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με εννέα (9) και (10) ξένους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα. Μονάχα δύο ή ένας Έλληνες. Γιατί τόσο μεγάλο ποσοστό οι αλλοδαποί στις ελληνικές ομάδες; Μόνο στην Ελλάδα παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Στην Τουρκία, την Βουλγαρία, την Αλβανία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Αγγλία,
την Σουηδία, οπουδήποτε, οι γηγενείς δεν είναι τόσοι λίγοι, όσοι οι Έλληνες στο ντόπιο πρωτάθλημα. Γιατί;
Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές κοστίζουν περισσότερο από τους ξένους. Γι’ αυτό. Και γιατί οι ξένοι είναι καλύτεροι ποδοσφαιριστές από τους Έλληνες. Και γι’ αυτό.
Να το πω αλλιώς. Αν ο Άρης π.χ. είχε Έλληνες στη θέση των ξένων, τότε το κόστος του ρόστερ θα ήταν τουλάχιστον διπλάσιο. Άσε ότι η ΠΑΕ δεν μπορεί να βρει Έλληνες ίδιας αξίας με του ξένους.
Στην Β’ εθνική τι γίνεται; Παίρνουν φανέλα κάτι αλλοδαποί που ήρθαν στην Ελλάδα να πουλάνε μπιχλιμπίδια σε κουβέρτα. Είδαν φως στη μπάλα, για το μεροκάματο, ρε γαμώτο. Έχει ψωμί το ποδόσφαιρο, τόσο όσο για να την βγάζουν και... δήλωσαν ποδοσφαιριστές. Και οι ΠΑΕ, οι… ανώνυμες εταιρίες κάνουν τη δουλειά τους με πάνφθηνα… ταλέντα από την Αφρική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις