«ΈΦΥΓΕ» ο Otis Rush.

 Πέθανε ο θρυλικός bluesman, Otis Rush

«Έφυγε»  ο θρύλος των blues του Chicago, Otis Rush.
Τα άσχημα νέα επιβεβαίωσε με ανακοίνωση η σύζυγός του, Masaki Rush,
Ο Rush άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών, λόγω επιπλοκών ενός εγκεφαλικού επεισοδίου το οποίο, αρχικά, συνέβη το 2003.
Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του West Side ήχου του Σικάγο, ο οποίος αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’50 αλλά και στις αρχές των 60s.
Γεννημένος στο Mississippi, ο Rush μετακινήθηκε στο Σικάγο την δεκαετία του ’40 και ξεκίνησε να παίζει στα blues clubs της περιοχής. Στα τέλη των 50s ξεκίνησε της ηχογραφήσεις του στην Cobra Records και μαζί με τον Magic Sam και τον Buddy Guy εγκαθίδρυσε τον West Side ήχο των blues.
Το πρώτο του single, "I Can't Quit You Baby", ανέβηκε στο No. 6 των charts, το 1956. Τα επόμενα χρόνια συνέθεσε και κυκλοφόρησε, μεταξύ άλλων, τα "Double Trouble" και "All Your Love (I Miss Loving)", κομμάτια που στην πορεία επηρέασαν και διασκευάστηκαν από ένα μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών της rock μουσικής και πλέον θεωρούνται κλασικοί blues ύμνοι.
Ο Rush κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του "This One's a Good One", το 1968 με το "Any Place I'm Goin’" (1998) να αποτελεί το κύκνειο άσμα του, εξασφαλίζοντάς του ένα βραβείο Grammy.
To 1984 εισήλθε στο Blues Hall Οf Fame ενώ από το 2016 η 12η Ιουνίου εορτάζεται στο Chicago σαν ...Otis Rush Day.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις