ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ , ΑΣΤΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙ

Οι ιστορίες που κρύβουν κάποια από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο

Πραγματικά μέρη σε όλο τον κόσμο που κρύβουν μια σκοτεινή ιστορία από πίσω τους, τις περισσότερες φορές ανατριχιαστική και άκρως τρομακτική.
Ανεξήγητα φαινόμενα, αστικοί θρύλοι και εξιστορήσεις με φαντάσματα στοιχειώνουν κτήρια και περιοχές σε διάφορα σημεία στον πλανήτη που κάνουν την τρίχα σας να σηκωθεί…

Ancient Ram Inn, Μεγάλη Βρετανία


Το πιο στοιχειωμένο κτήριο στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στο χωριό Wotton-under-Edge, στο Gloucestershire, στο νότιο τμήμα της χώρας. Μπορεί να ανήκει πλέον σε ιδιώτη, ωστόσο οι περισσότεροι επισκέπτες του σύμφωνα με εξιστορήσεις αυτόπτων μαρτύρων είναι… φαντάσματα.
Το οίκημα χτίστηκε το 1145 πάνω από τα ερείπια ενός παγανιστικού νεκροταφείου, ενώ στο γεγονός ότι βρίσκεται πάνω σε μία διασταύρωση που οδηγεί στο Stonehenge, βασίστηκε η θεωρία που το θέλει να αντλεί ενέργεια από τα αρχαία ερείπια.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν κάνει λόγο, μάλιστα, για έντονη μεταφυσική δραστηριότητα στο κτήριο. Αναφορές έχουν γίνει, επίσης, ότι πριν από πολλά χρόνια εδώ έχουν πραγματοποιηθεί τελετές μαύρης μαγείας, ανθρωποθυσίες παιδιών κ.α.

Κάστρο της Καλής Ελπίδας, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική


Στο Κάστρο της Καλής Ελπίδας, στο Κέιπ Τάουν, χτισμένο τον 17ο αι. από την ολλανδική εταιρεία East India, οι μαρτυρίες περιλαμβάνουν την εμφάνιση ενός άντρα που πηδάει από τα τείχη του, καθώς και μια γυναικεία παρουσία, γνωστή και ως «Η γυναίκα στα γκρι» να κλαίει ασταμάτητα μέσα στις αίθουσές του.
Κατά την διάρκεια μιας πρόσφατης ανασκαφής βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας, και έκτοτε τα κλάματα σταμάτησαν. Ωστόσο, το κουδούνισμα και το φάντασμα ενός μαύρου σκύλου προστέθηκαν στις νέες υπερφυσικές δραστηριότητες του κάστρου.

Banff Springs Hotel, Αλμπέρτα, Καναδάς


Όποιος έχει δει την ταινία τρόμου Λάμψη (η δεύτερη καλύτερη ταινία τρόμου μετά την Ψυχώ του Άλφρεντ Χίτσκοκ), σε σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ και πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον, σίγουρα δεν θα έκλεινε ποτέ δωμάτιο σε αυτό το ξενοδοχείο στον Καναδά, καθώς η τοποθεσία αλλά και όλο το σκηνικό μοιάζουν ακριβώς ίδια.
Το ξενοδοχείο χτίστηκε περίπου πριν 125 χρόνια και αποτέλεσε έδαφος για αρκετά ανατριχιαστικά συμβάντα. Όπως και στην ταινία, μία οικογένεια δολοφονήθηκε σε ένα από τα δωμάτιά του -έκτοτε απομονώθηκε εξ ολοκλήρου, ωστόσο παρέμεινε εμφανές από τον διάδρομο- ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι μία νύφη έπεσε από τις σκάλες και έσπασε τον λαιμό της όταν πήρε φωτιά το νυφικό της.
Τέλος, οι θρύλοι λένε ότι στο ξενοδοχείο ζει το φάντασμα ενός επιστάτη, άκρως φιλικό προς τους επισκέπτες του, καθώς προσπαθεί να τους βοηθήσει ανάβοντας τα φώτα στα δώματιά τους και ανοίγοντας τις πόρτες.

Κάστρο de Brissac, Γαλλία


Το ψηλότερο κάστρο στη Γαλλία βρίσκεται στην επαρχία του Anjou, στην κοιλάδα του Λίγηρα, και χτίστηκε τον 11ο αι. Εξωτερικά, όποιος το αντικρίσει, και χωρίς να γνωρίζει το σκοτεινό παρελθόν που το ακολουθεί μέχρι και σήμερα, θαυμάζει την μεγαλοπρέπεια και την αρχιτεκτονική του.
Η ιστορία λέει ότι κατά τον 15ο αι. μια διπλή δολοφονία που πραγματοποιήθηκε μέσα στα τείχη του είχε ως αποτέλεσμα να στοιχειωθεί από ένα γυναικείο φάντασμα, γνωστό και ως η «Πράσινη Κυρία» (la Dame Verte στα γαλλικά).
Ο σημερινός δούκας του Brissac και η οικογένειά του που κατοικούν στο κάστρο φαίνονται ανεπηρέαστοι, ωστόσο οι επισκέπτες του αναφέρουν εμφανίσεις βραδινών προνυμφών και εικόνες από μία πράσινη φιγούρα.

Το νησί των Κούκλων, Χοτσιμίλκο, Μεξικό


Μια ανατριχιαστική εικόνα με αποκεφαλισμένες, ακρωτηριασμένες και χωρίς μάτια κούκλες κρεμασμένες στα κλαδιά των δέντρων περιμένει τους επισκέπτες της πόλης του Μεξικό, σε μια απομακρυσμένη δασική περιοχή στο Χοτσιμίλκο. Η ιστορία του Νησιού των Κούκλων ξεκινάει τη δεκαετία του ’50 όταν ο επιστάτης του νησιού βρήκε το πτώμα ενός κοριτσιού στο κανάλι με την κούκλα της να επιπλέει δίπλα του.
Προς ένδειξη σεβασμού προς το κορίτσι κρέμασε την κούκλα σε ένα δέντρο. Έκτοτε, εικάζεται ότι ο επιστάτης στοιχειώθηκε από το πνεύμα του κοριτσιού και άρχισε να κρεμάει κι άλλες κούκλες στα δέντρα τριγύρω. Ο ίδιος διαλαλούσε ότι και οι κούκλες ήταν στοιχειωμένες, καθώς το βράδυ άρχισαν να κουνιούνται και να του μιλάνε.
Κανείς δεν τον πίστεψε, ωστόσο, μέχρι το 2001 που βρέθηκε και ο ίδιος πνιγμένος στο ίδιο ακριβώς σημείο που είχε βρει το πτώμα του κοριτσιού. Σήμερα, το νησί αποτελεί τουριστική ατραξιόν και οι επισκέπτες του συνεχίζουν την παράδοση κρεμώντας νέες κούκλες στα κλαδιά των δέντρων.

Lawang Sewu, Semarang, Ινδονησία


Το όνομα του και μόνο -στα ελληνικά σημαίνει «Χιλιάδες Πόρτες»- δημιουργεί μία μυστηριώδη ατμόσφαιρα γύρω από την ύπαρξη του συγκεκριμένου κτηρίου, που θεωρείται και το πιο στοιχειωμένο στην Ινδονησία. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καταλήφθηκε από τις ιαπωνικές δυνάμεις και χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή, όπου πολλοί βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν.
Ο θρύλος λέει ότι εδώ κατοικούν πολλά φαντάσματα συμπεριλαμβανομένης και μιας Ολλανδής γυναίκας που αυτοκτόνησε στο χώρο του, των ακέφαλων πνευμάτων των θυμάτων του πολέμου καθώς και ενός βαμπίρ.

 https://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις