ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ......

 http://www.edu4u.gr/Portals/0/ArticlePhotos/large/9a700445bafc4bb08a95065b7e490ae2.jpg

Βάζουν like σε ανάρτηση που αφορά σε έκκληση βοήθειας για άρρωστο παιδί αντί να κοινοποιήσουν, ώστε να διαδοθεί η πληροφορία!
Κοινοποιούν τις φωτογραφίες από κοπή Πίτας καθώς και την ανακοίνωση καταστημάτων με προοπτική να κερδίσουν μία τσάντα μάρκας!

Βάζουν likeυπό ανταλλακτικό καθεστώς!

Έχουν ξεπεράσει τις ανασφάλειές τους αλλά οι selfies εναλλάσσονται με ρυθμούς αεριωθούμενου!

Σε ανάρτηση για το μείζον πρόβλημα της κακοποίησης της Γυναίκας δηλώνουν παρουσία περισσότεροι άνδρες και γυναίκες ελάχιστες!

Σε γιορτές «τσουβαλιάζουν» όσους διαδικτυακούς φίλους ακούν στο εν λόγω όνομα, αντί να δηλώσουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε καθέναν χωριστά!

«Συμπάσχουν-Χαίρονται» με την αναρτημένη έξοδο του φίλου, ενώ πίσω απ’ την πλάτη το κουτσομπολιό πάει «σύννεφο»!

Νομίζουν πως «φίλος» είναι αυτός που θα πιει μαζί τους καφέ χαλαρά κι όχι αυτός που θα παρατήσει τα πάντα να προστρέξει κοντά τους σε ώρα πραγματικής ανάγκης!

Αναρτούν ότι «καλό» κάνουν, να μην μοιραστείς την πονοψυχιά με τους φίλους, το μισό σύμπαν δηλαδή!

Τους αρέσει να τους χειρίζονται δια μέσω αδιαφορίας παρά να δεχτούν ξεκάθαρα κι ειλικρινή συναισθήματα!

Θέλουν τον μετανάστη να τους κουρεύει το γκαζόν-να τους πλένει τα χαλιά-να περιποιείται τους ηλικιωμένους αλλά δεν τον θέλουν στη χώρα τους!

Νομίζουν πως είναι ανεξάρτητοι τη στιγμή που συντηρούνται απ’ τους γονείς τους!

Τους ενοχλούν οι γονείς τους και τρέχουν σε ψυχολόγους να βρουν που έκαναν λάθος όταν τους μεγάλωναν, αλλά σε κάθε δυσκολία προστρέχουν στην αγκαλιά τους, και βέβαια το μεγαλύτερο παράπονο το δηλώνουν αυτοί που δεν έχουν γνωρίσει την ορφάνια ή την απώλεια!

Οι άνδρες εμφανίζονται προοδευτικοί όσον αφορά στην ελευθερία της Γυναίκας αρκεί να μην αναφερόμαστε στη δική τους-στη μαμά τους-στην αδερφή τους!

Οι Γυναίκες εμφανίζονται φεμινίστριες αλλά υποτακτικές στον «καλό» τους!

Οι «Γονείς» είναι επιεικείς με τις μειονότητες αρκεί να μην τους «φέρει καμία αλλοδαπή-κανέναν αλλοδαπό» στο σπίτι το βλαστάρι!

Στους «Γονείς» ξυπνά το γονικό ένστικτο περί ισοτιμίας των παιδιών του Κόσμου αρκεί να μην αφορά το «δικό τους»!

Στήνουν φιέστες βράβευσης επί μηδαμινών ευκαιριών!

Συγκρότησαν κομματικό μόρφωμα υπό την ονομασία «Κοινωνιστές» τη στιγμή που όλες οι κομματικές συνιστώσες κραδαίνουν τη σπάθα τους ως κοινωνικό πρόταγμα, άλλη μία έπαρση περί διαφορετικότητας, ανύπαρκτης ωστόσο! Να μην ξεχάσω πως οι «Κοινωνιστές» δεν είναι θρησκόληπτοι αλλά συμπράττουν στα συλλαλητήρια με τα Ιερατεία!

Δεν είναι «ρατσιστές» αλλά βρίσκουν ενοχλητικές διαφορές μεταξύ του ήχου της ορθόδοξης καμπάνας και του καλέσματος του Ιμάμη!

Συναθροίστηκαν μ’ ευκολία περισσή για να κυματίσουν ήλιους ακτινωτούς τη στιγμή που δυσκολεύονται να συνεννοηθούν για ευνόητα που ξεπούλησαν τη χώρα εδώ και δεκαετίες. «Δέκα πουθενάδες», λέει, οργάνωσαν το συλλαλητήριο. Κι αναρωτιέμαι εύλογα ή μη δεν γνωρίζω πια, αυτοί οι «δέκα πουθενάδες» γιατί δεν διοργανώνουν κι άλλα πανομοιότυπα πιο συχνά, τα φλέγοντα ζητήματα δεν λείπουν δα απ’ την ημερήσια διάταξη!

«Οι Χρυσαυγίτες» ήταν παρόντες, αλλά δεν πέρασε η «γραμμή τους», λέει. Μα ολόκληρο το κτήριο της Libertatia έγινε παρανάλωμα του πυρός, εύλογα ή μη δεν ξέρω αν πρέπει ν’ αναρωτηθώ και σ’ αυτό το «ήσσονος σημασίας» σημείο!

Οι Στρατηγοί μιλούν ανεβάζοντας τους εθνικιστικούς τόνους, αλλά αυτό δεν ενοχλεί. Σε περιόδους Κρίσης ανέκαθεν διαπιστώνεται στροφή των λαών προς την «στρατοκρατική σκέπη» ένεκα της υπεσχημένης ασφάλειας που προτάσσουν. Τι περιμένει στη γωνία είναι αυτό που αψηφούν οι λαοί, κι ειδικότερα εμείς που δεν γνωρίζουμε εκ των έσω τι σημαίνει Δικτατορία και φασιστική Εξουσία στρατιωτικού καθεστώτος!

Ταξιδεύουν στις όμορες περιοχές των Βαλκανίων για να επισκεφτούν το Καζίνο και ν’ αγοράσουν φτηνά προϊόντα, γνωρίζοντας πως όλα αυτά είναι γέννημα της παρεμβάσεως του ΝΑΤΟ αλλά δεν επιθυμούν να αγγιχτούν ομοίως απ’ την ισοπεδωτική πολιτική του ΝΑΤΟ, η οποία ωστόσο σαν οδοστρωτήρας σιγά να μην τους εξαιρούσε!

Στο προαύλιο του εργοστασίου-επιχείρησης σχηματίζουν πηγαδάκια βρίζοντας τον Προϊστάμενο αλλά μπροστά του επιδαψιλεύουν τιμές ως το χώμα, κι αν τύχει θα ρουφιανέψουν και τον συνάδελφο για την προσωπική τους προαγωγή, αν είναι να βολευτείς μία και καλή, κομμάτια να γίνει!

Πίνουν καφέ έχοντας άποψη για τα εργασιακά αλλά δεν υψώνουν ποτέ ανάστημα ενάντια στην εκμετάλλευση, εκτός κι αν κινδυνεύει η θεσούλα-βολή τους!

Κάνουν έρευνα, λέει, συλλέγοντας δεδομένα, τη στιγμή που είναι πασίδηλο πως η Επιστήμη της Στατιστικής είναι διάτρητη από παντού. Σε πανεπιστημιακό εγχειρίδιο της Στατιστικής επισημαίνεται: «Τα πειράματα και οι παρατηρήσεις παρέχουν ενδείξεις και όχι γνώση. Η ίδια η Θεωρία βασίζεται σε άμεσες-έμμεσες συνέπειές της για να καταλήξει σε λογική εξήγηση. Ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε επακριβώς όλη την αλήθεια»!

Αντικατέστησαν σε επίπεδο Διοικητικού Δικαίου τον όρο «Οργανισμός» με τον όρο «Φορέας», έννοια γλωσσικά και νομικά αδόκιμη αφού ενέχει ερμηνευτική γενικότητα!

Αντιστρατεύονται την «Ευθανασία» έστω κι αν άνθρωποι υποφέρουν από ανίατες ασθένειες αλλά συναινεί σε πειραματικές επεμβάσεις-φαρμακευτικές αγωγές με ολέθριες συνέπειες στον οργανισμό του ασθενούς, απλή ευθυνοφοβία ανάληψης ευθύνης κι ουσιαστικής αρωγής!

Αποστρέφουν το βλέμμα απ’ την οθόνη στη θέα εξαθλιωτικών συνθηκών παιδικής εργασίας αλλά στη βιβλιοθήκη έχουν όλες τις Barbie σε παράταξη για την αξιολάτρευτη κορούλα!

Τάσσονται κατά του Πολέμου και δηλώνουν φιλόζωοι, κι αλήθεια λατρεύουν το κυνηγόσκυλο-το σκύλο φύλακα της οικίας, αλλά πηγαίνουν με τον έφηβο γιο στα βουνά κάθε Σάββατο για κυνήγι!

Προσφωνούν τους πάντες κολλώντας στο τέλος του ονόματος ένα γλοιώδες «ΜΟΥ», με τόση «Αγάπη» ποιος ο λόγος να μιλάμε για κοινωνικό κανιβαλισμό!

Θέλουν την προσωπική τους ζωή αλλά έχουν smartphone κι δημοσιοποιούν κάθε βήμα τους!

Είναι της μόδας να αναρτούν πίνακες ζωγραφικής. Ξαφνικά όλοι, αστοί-χωρικοί-ευγενείς, έχουν λατρέψει την Τέχνη σε μία εποχή που δεν έχουμε Πολιτισμό, κι ας επιτραπεί η λεκτική διαστρωμάτωση, βέβαια θα μου πείτε δεν θυμώνουμε με την πρακτική, πολύ δεν θέλει ο Θνητός για να πιαστεί απ’ τη μύτη!

Ψηφίζουν νομοθετικό πλαίσιο υπέρ της απρόσκοπτης μετεγκατάστασης των επιχειρήσεων και κατ’ εφαπτομένη δεν τις φορολογούν επειδή αυτές θα μαζέψουν «τα κουβαδάκια τους» και θα παίξουν σε άλλη παραλία!

Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους!

Κάνουν όλα τα παραπάνω αλλά θεωρούν πως είναι διαφορετικοί! Δεν καταλαβαίνω ούτε την πένα μου που ασχολείται με την μάζα των διαφορετικών…


 Ευαγγελία Τυμπλαλέξη
 http://sioualtec.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις