Η ΕΛΛΑΣ είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ χώρα

Η ΕΛΛΑΣ είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ χώρα. Πρέπει ίσως, τώρα, να επαναδιακηρύξουμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ μας ενώπιον της ανθρωπότητας.
Τώρα! Η Βουλή σύσσωμη! Και ‘κει θα δούμε ποιοί είναι οι Έλληνες που σέβονται την ιστορία τους και αν υπάρχουν γραικύλοι, που προτάσσουν του εθνικού συμφέροντος, το ατομικό τους συμφέρον, με προκάλυμα τον «ρεαλισμό» και τον φιλο-ευρωπαϊσμό!!!

Γιατί τα λέω αυτά, τώρα και δεν ασχολούμαι με τις τεκμηριωμένες και με πολλές υποχωρήσεις, προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις και με τους οδικούς χάρτες, τα τελεσίγραφα και τις εκβιαστικές μπλόφες των «θεσμών»;

Τα λέω αυτά τώρα – για επαναδιακήρυξη της ανεξαρτησίας μας γιατί η συμπεριφορά των εταίρων, των συμμάχων κι όπως θέλετε πείτε τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Συμπεριφέρονται απέναντι στην Ελλάδα – στην Ελλάδα, στην οποία οφείλουν πάρα, πάρα πολλά – σαν να είναι χώρα «υπό επιτροπεία», ή «χρέους υποτελής», κοινώς «χωράφι» τους. Με ευθύνες και δικές μας, βεβαίως.

Δικιά μας αδυναμία διαχρονική και πραγματική, η ιδιοτέλεια, η μωροφιλοδοξία, η φιλαρχία, η εξουσιολαγνεία των αρχολίπαρων σπουδαρχιδών πολιτικάντηδων, που ταλανίζουν τον τόπο και ταλαιπωρούν τον λαό.

Εκτός από το «σκοτσέζικο ντουζ» που υποβάλλουν όλο τον λαό κι όχι μόνο την Κυβέρνηση, οι «εταίροι μας», εκτός από την λιτότητα και πτωχοποίηση του λαού και την καταστροφή της οικονομίας μας και το δράμα χιλιάδων, εκατομμυρίων συμπατριωτών μας, εκτός απ’ τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας και των κομμάτων ακόμη(!), βάλλουν ευθέως, εκβιαστικά και με απειλές, κατά της εθνικής κυριαρχίας, ως ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας:

Εκτός που ζητάνε όλο και περισσότερα, άλλα ο ένας, άλλα ο άλλος, άλλα ο Μπλουμ και άλλα η κομψή κυρία Λαγκάρντ, με άκομψους τρόπους,

Εκτός των απαιτήσεων και της πεισματικής επιδείωξής τους για εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, με μείωση μισθών και συντάξεων στα 300 ευρώ (συμφωνημένο με το 2ο μνημόνιο, της παράνομης κυβέρνησης του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου),

Εκτός της απογύμνωσης κάθε ελληνικής κυβέρνησης, της εξουσιαστικής της δυνατότητας, να ορίζει ακόμη και... το ΦΠΑ!!,

Οι ΗΠΑ – η μεγάλη «σύμμαχος» χώρα, που μας έχει πουλήσει επανειλημμένα, σύμφωνα με τα συμφέροντά της – προειδοποίησε απροκάλυπτα την Ελλάδα να «ξεχάσει» τη συμφωνία με τον Πούτιν για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish stream, που όταν μπει στην Ελλάδα θα ονομαστεί Greek stream, γιατί... «η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος»! Μπράβο, «συμμαχικό» τελεσίγραφο!...
Ε, πλέον, μετά απ’ αυτό, που επιβεβαιώνει και επαναλαμβάνει την σχεδόν βέβαιη εκδοχή ότι το φυσικό αέριο της Ρωσίας «έφαγε» τον Κώστα Καραμανλή, με τον άλλον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τονίσουμε, με όλο το διπλωματικό τακτ, στη «μεγάλη «φίλη» και «σύμμαχο» χώρα», τα ακόλουθα:

- Η ΕΛΛΑΣ είναι και θα παραμείνει κυρίαρχη χώρα, μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε. στην οποία είμαστε συνδικαιούχοι, συνυπεύθυνοι και συνεξούσιοι. Μην ξεχνάμε ότι και με την δική μας έγκριση έγιναν μέλη της και η Ισπανία και η Πορτογαλία και ορθώς, αλλά και οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ, κατ’ επιθυμία των ΗΠΑ, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις.

- Να αναμνηστούν οι ΗΠΑ τη μικρή τους ιστορία, για να δουν τα δικά τους πάθη και αγώνες, τις πράξεις για τις οποίες είναι υπερήφανοι κι εκείνες για τις οποίες θα ‘πρεπε να ντρέπονται.

- Να μη ξεχνούν ότι οι παντοδύναμες αυτοκρατορίες, καταρρέουν εκ των ένδον Κι αν άλλαξαν οι καιροί, οι φυσικοί νόμοι παραμένουν αναλοίωτοι.
Να τους τονίσουμε ακόμη:

- Ότι επιθυμούμε τη συνεργασία μ’ όλα τα κράτη επί «κοινώ αγαθώ» και πόσο μάλλον με την χώρα τους, στην ανάπτυξη της οποίας έχουμε συμβάλλει και οι Έλληνες με εκατομμύρια μετανάστες, οφελούμενοι αμοιβαίως. Αλλά... δεν τους «παντρευτήκαμε» και δεν είμαστε «μονογαμικοί» Δεν «ανήκομεν»!...

- Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να ανταποκριθούμε στις εθνικές μας επιταγές και τα εθνικά συμφέροντα, με τις επιλογές μας.

Η πολιτική μας στο διεθνές επίπεδο, πρέπει να είναι πολυδιάστατη. Κάπου θα συμφωνούμε και κάπου θα διαφωνούμε, ελευθέρως.

Δεν είναι δυνατόν ν’ ακολουθούμε πάντα την Αμερική στις δικές της επιλογές, άλλοτε για επεμβάσεις στο Ιρακ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία κι αλλού. Άλλοτε για εμπάργκο στο Ιραν, στη Ρωσία, παλιότερα στην Κούβα κι αλλού.

Θα συνεργαστούμε εμπορικά και οικονομικά με όποιον μας συμφέρει: Και με τις ΗΠΑ και με την Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Γαλλία... αλλά και με το Ιράν και με την Κίνα και με τη Ρωσία, που μας συνδέουν πολλά κοινά ιστορικά στοιχεία, η θρησκεία, η σχέση των λαών μας, η γειτνίαση.

Τώρα, αν κάποιοι μέσα κι έξω πιστεύουν ότι δεν ισχύουν αυτά κι ότι «κάνουν ότι θέλουν» οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί, τότε διαφέρουμε πολύ στις αντιλήψεις και ανοίγει μεγάλη συζήτηση.

Πάντως κι εκείνοι που διαφωνούν, θα συμφωνήσουν ότι είναι στερεότερη, ασφαλέστερη και τιμιότερη μια σχέση, που στηρίζεται στην κοινή θέληση, στο κοινό, αμοιβαίο συμφέρον, στο σεβασμό, από μια άλλη σχέση που επιβάλλεται και συντηρείται με τη βία, τον εκφοβισμό, τις απειλές, την τρομοκρατία και καθοδηγείται από την αλαζονεία του ισχυρού και την απληστία!

Σ’ αυτή την περίπτωση ο «ισχυρός» δεν είναι «μέρος του προβλήματος», είναι το πρόβλημα!...

Κώστα Βενετσάνουhttp://www.ebdomi.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις