O κρύος καιρός κάνει καλό στην υγεία!

Ο κρύος καιρός και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι πάντα επιβλαβείς για την υγεία μας όσο κι αν έχουμε συνδ’εσει τον χειμώνα με ιώσεις και κρυολογή,ατα. Η παγωνιά και το τσουχτερό κρύο αποδεικνύονται ευεργετικά σε διάφορες περιπτώσεις και με τον τρόπο τους συντελούν στην καλή υγεία του οργανισμού. Δείτε στη συνέχεια σε ποιες περιπτώσεις το κρύο είναι πολύ καλό για εμάς και το σώμα μας…

Μας βοηθά να αδυνατισουμε
Στο σώμα μας υπάρχουν δύο τύποι λίπους: το λευκό και το καφέ. Το καφέ λίπος είναι αυτό που παράγει θερμότητα και αυξάνει την καύση των θερμίδων. Το μεγαλύτερο ποσοστό του, όμως, εξαφανίζεται όσο μεγαλώνουμε, αλλά ένα μέρος του παραμένει στο σώμα. Όταν κρυώνουμε, το σώμα μας ενεργοποιεί αυτά τα καφέ λιποκύτταρα για να μας κρατήσει ζεστούς και έτσι καίμε περισσότερες θερμίδες.
Μας βοηθά στον πόνο
Φινλανδοί ερευνητές έδειξαν ότι ομάδα γυναικών που έκανε «βουτιές» σε κρύο νερό (20 δευτερόλεπτα σε νερό με θερμοκρασία λίγο πάνω από το μηδέν) για τρεις μήνες και υποβλήθηκε και σε κρυοθεραπεία σε ολόκληρο το σώμα παρουσίασε δύο και τρεις φορές αυξημένα επίπεδα νορεπινεφρίνης στο αίμα. Η νορεπινεφρίνη, είναι μια χημική ουσία στο νευρικό σύστημα που παίζει πολλούς ρόλους, ένας εκ των οποίων είναι η καταστολή του πόνου.
Βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή
Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες αυξάνονται σημαντικά αρχικά το φθινόπωρο και στη συνέχεια κατά τον μήνα Φεβρουάριο, ενώ μειώνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο κρύος καιρός ωθεί τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, φέρνει αύξηση στην συχνότητα αλλά και την ποιότητα των σεξουαλικών επαφών σε ένα ζευγάρι.
Εξουδετερώνει έντομα που μεταφέρουν ασθένειες
Το κρύο σκοτώνει μικροοργανισμούς και έντομα που είναι πηγές ασθενειών για τον άνθρωπο. Δεν είναι τυχαίο που μία από τις βαθύτερες ανησυχίες των επιστημόνων σχετικά με την κλιματική αλλαγή είναι το αν και κατά πόσον η αύξηση της θερμοκρασίας θα μειώσει την αποτελεσματικότητα του χειμώνα στην εξουδετέρωση πολλών ιών και ασθενειών.
Συνδέεται με τη μακροζωία
Έρευνα του 2006 από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps επάνω σε ποντίκια, έδειξε ότι η μείωση της εσωτερικής τους θερμοκρασίας αύξησε την διάρκεια ζωής τους κατά 20%. Τέλος, έρευνα του 2009 από το πανεπιστήμιο Stony Brook έδειξε ότι ενώ τα μύδια στα ζεστά μεσογειακά νερά της Ισπανίας ζουν περίπου 29 χρόνια, εκείνα στα κρύα νερά της Ρωσίας ζουν για πάνω από δύο αιώνες!

 http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις