Η δύναμη της νανοτεχνολογίας

Η δύναμη της νανοτεχνολογίας είναι πραγματικά απίστευτη. Δεν φαντάζεστε τι δυνατότητες προσφέρει. Δυστυχώς, όμως, στη χώρα μας δεν είναι και τόσο διαδεδομένη με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να αγνοεί ακόμη και την ύπαρξη της.

Η νανοτεχνολογία μπορεί να παρέχει ένα μεγάλο φάσμα καινοτόμων λειτουργιών σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από ευκολία στο καθάρισμα μέχρι αντοχή στις γρατσουνιές και πολλά άλλα.

Πλέον υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ανθεκτικών στην βρωμιά υφασμάτων ή άλλων αντικειμένων ή ακόμη και ρούχων με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά που μπορούν να παρέχουν ένα πλήθος πληροφοριών (π.χ. ιατρικά δεδομένα).

Στον τομέα των καταναλωτικών αγαθών, ήδη έχουν κυκλοφορήσει στη αγορά πολλά προϊόντα που ενσωματώνουν νανοϋλικά. Αυτά πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτά από τον άνθρωπο.

Για παράδειγμα, οι προφυλακτήρες των αυτοκινήτων με νανοϋλικά γίνονται ελαφρύτεροι, οι οθόνες λεπτότερες, οι συσκευασίες τροφίμων πιο ανθεκτικές κλπ.

Η νανοτεχνολογία, όμως βρίσκει εφαρμογή και στη βαριά βιομηχανία, όπως για παράδειγμα στην κατασκευή αυτοκινήτων, αεροσκαφών και φυσικά σε διαστημικές εφαρμογές.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την πραγματική δύναμη της νανοτεχνολογίας:



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις