Περιπέτειες που αντιμετώπισαν μεγάλες προσωπικότητες μετά ΘΑΝΑΤΟΝ;

Οσο θλιβερό κι αν είναι το γεγονός, μετά θάνατον, η φυσική μας υπόσταση συνεχίζει να υπάρχει στον κόσμο για λίγο και σε αυτό το διάστημα αποτελεί ευθύνη κάποιου άλλου… Τι απέγιναν λοιπόν μερικές από τις διασημότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας στο τέλος της ζωής τους;
Στο νέο βιβλίο του, «The Curious Fates of Famous Corpses», ο Μπες Λαβτζόι, αφηγείται μερικές παράξενες ή και ανατριχιαστικές ιστορίες μεγάλων προσωπικοτήτων της ιστορίας που δεν κατάφεραν να βρουν ησυχία ούτε μετά θάνατον.
Αλλες αξιοπερίεργες, άλλες ενοχλητικές, το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι τα ιστορικά πρόσωπα που ακολουθούν, πέρασαν ως νεκροί περισσότερες περιπέτειες απ” όσες ως ζωντανοί.

Ναπολέων Βοναπάρτης
Ενα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της παγκόσμιας ιστορίας, ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης είναι ευρέως γνωστή για πολλά πράγματα, ένα εκ των οποίων το μάλλον μικρό ανάστημα του. Ωστόσο το σώμα του και συγκεκριμένα ένα μέρος του, έγινε το πιο πολυσυζητημένο κομμάτι της ιστορίας του. Κατά την αυτοψία του Βοναπάρτη, ο γιατρός ανεξήγητα αποφάσισε να κόψει το πέος του θανόντος ηγεμόνα και να το δωρίσει σε ένα Κορσικανό ιερέα. Εκτοτες το διάσημο μέρος του σώματος του Ναπολέοντα έχει αλλάξει χέρια αρκετές φορές και επί του παρόντος ανήκει στην Εβαν Λάτιμερ, η οποία το κληρονόμησε από τον πατέρα της, που ήταν ουρολόγος.

Αλμπερτ Αϊνστάιν
Ηταν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της ιστορίας. Έτσι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο γιατρός που πραγματοποίησε αυτοψία στον Αϊνστάιν αποφάσισε να αφαιρέσει τον εγκέφαλό του και στη συνέχεια να τον δώσει στον παθολόγο Τόμας Χάρβεϊ Στόλτζ για μελέτη. Μερικά από τα κομμάτια του εγκεφάλου του Αϊνστάιν τα κράτησε ο ίδιος ο Στόλτζ και άλλα μεταφέρθηκαν οδικώς και κατέληξαν στα χέρια των πολλών από τους κορυφαίους παθολόγους του κόσμου. Επίσης ο Στολτζ αφαίρεσε και τα μάτια του Αϊνστάιν και τα έδωσε στον Ερικ Αμπραμς, προσωπικό οφθαλμίατρο του μεγάλου επιστήμονα και πλέον βρίσκονται στη Νέα Υόρκη.

Μάτα Χάρι
Η Μαργκαρέτα Ζέλε, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς εξωτικές χορεύτριες του Παρισιού και διπλός πράκτορας κατά τις πρώτες ημέρες του Β “Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά την αποκάλυψη ενός κωδικοποιημένου μηνύματος από το γερμανικό στρατό, προσδιορίστηκε ότι η Μάτα Χάρι δούλευε ως κατάσκοπος των Γερμανών και έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα στις 15 Οκτώβρη, 1917. Δεδομένου ότι το σώμα της Μάτα Χάρι δεν ζητήθηκε από την οικογένεια της, χρησιμοποιήθηκε για ιατρικές μελέτες, ενώ το κεφάλι της ταριχεύθηκε και φυλασσόταν στο Μουσείο Ανατομίας στο Παρίσι, όπου ήταν σε περίοπτη θέση. Ωστόσο, το 2000, αρχειονόμοι ανακάλυψαν το κεφάλι είχε εξαφανιστεί, καθώς και το σώμα (που υποτίθεται ότι από το 1918 είχε επίσης δοθεί στο μουσείο). Είναι άγνωστο τι συνέβη στο κεφάλι ή το σώμα της, αλλά θεωρούν ότι χάθηκαν γύρω στο 1954, όταν το μουσείο μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις.

Βλαντιμίρ Λένιν
Σύμφωνα με την ιστορία ο Βλαντιμίρ Λένιν ήταν ένας Ρώσος κομμουνιστής επαναστάτης, πολιτικός και πολιτικός θεωρητικός. Μετά το θάνατό του, τον Ιανουάριο του 1924, το σώμα του σοβιετικού ηγέτη ταριχεύθηκε για να μπορεί να το επισκεφθεί το κοινό. Το σώμα εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί 90 χρόνια αργότερα, αν και δείχνει λίγα σημάδια αποσύνθεσης. Η ταρίχευση ωστόσο είναι τόσο επιτυχημένη, που πολλοί παρατήρησαν ότι ο Λένιν μοιάζει σαν να κοιμάται.

Λουδοβίκος 14ος
Κρατά τα σκήπτρα της μεγαλύτερης σε διάρκεια βασιλείας σημαντικής χώρας στην ευρωπαϊκή ιστορία: 72 χρόνια και 110 ημέρες. Μάλιστα ήταν βασιλιάς για τόσο πολύ καιρό, που μετά το θάνατό του, τον διαδέχθηκε ο πεντάχρονος δισεγγονός του, επειδή όλοι οι υπόλοιποι κληρονόμοι του, ήταν ήδη νεκροί. Σχεδόν 100 χρόνια αργότερα, ωστόσο η ιστορία του Λουδοβίκου αποκτά περίεργη τροπή, όταν ο Βικτωριανός γεωλόγος και ζωοφάγος William Buckland, ο οποίος φιλοδοξούσε να δοκιμάσει κάθε πλάσμα στον πλανήτη, είχε παρουσιάσει την καρδιά του Λουδοβίκου 14ου σε ένα δείπνο και την έφαγε πριν προλάβουν να τον σταματήσουν οι υπόλοιποι συνδαιτημόνες.

ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις