περίεργα Ρεκόρ Γκίνες για το 2014

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες η νέα έκδοση του πετυχημένου βιβλίου με τα Ρεκόρ Γκίνες,με ανανεωμένη σχεδίαση και περισσότερες φωτογραφίες καλύπτει όλα τα ρεκόρ, από τα ζώα και τη φύση μέχρι τις μηχανές και τους ανθρώπους.
Σήμερα, το βιβλίο Γκίνες κυκλοφορεί σε περισσότερες από 100 χώρες και μεταφράζεται σε πάνω από 23 γλώσσες. Για την ιστορία, το πρώτο βιβλίο κυκλοφόρησε το 1955 και αμέσως βρέθηκε ανάμεσα στα παγκόσμια best sellers!
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα ρεκόρ συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας, αφού είναι ευρηματικά και πολλά από αυτά αστεία.
Η γυναίκα που διέσχισε πιο γρήγορα τα 100 μέτρα πάνω σε τακούνια. Πρόκειται για την Julia Plecher, η οποία κατόρθωσε να τρέξει 100 μέτρα πάνω σε ψηλοτάκουνα σε μόλις 14,53 δευτερόλεπτα!



Η ψηλότερη καρέκλα στον κόσμο. Η συγκεκριμένη καρέκλα σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη, καθώς φτάνει τα 30 μέτρα!

Το μικρότερο σκυλί. Είναι θυληκό τσιουάουα και ονομάζεται Millie, ενώ το μέγεθός του δεν ξεπερνά σε μήκος τα 9,6 εκατοστά. Η Millie ζει με την ιδιοκτήτριά της Vanesa Semler στο Πουέρτο Ρίκο και χαρακτηριστικό του μεγέθους της είναι ότι όταν γεννήθηκε η Semler το τάιζε γάλα με το... σταγονόμετρο!

Η μεγαλύτερη συλλογή από ηλεκτρικές σκούπες. Το όνομά του είναι James Brown, ζει στην Αγγλία και έχει συλλογή με 322 μοντέλα ηλεκτρικής σκούπας! Τη συνήθεια αυτή την έχει από την ηλικία των 8 ετών!

Η μεγαλύτερη συλλογή με αναμνηστικά Star Wars. Αποτελείται από 300.000 μοναδικά αντικείμενα της διάσημης σειράς Star Wars και ανήκει στον Steve Sansweet από την Καλιφόρνια.

Η πιο ευλύγιστη γυναίκα. Η Leilani Franco από τις Φιλιππίνες είναι τόσο ευλύγιστη, που κατέχει διάφορα ρεκόρ!

Το ζευγάρι με τις περισσότερες «τροποποιήσεις» στο σώμα του.



 Ο Victor από την Ουρουγουάη και η Γκαμπριέλα από την Αργεντινή είναι παντρεμένοι και έχουν 77 τατουάζ, 50 piercing, 4 stretching και 20 εμφυτεύματα!

Ο μικρότερος γάιδαρος. Ονομάζεται KneeHi , είναι 6 χρονών και «κατάγεται» από την Μεσόγειο και είναι ο πιο μικρός γάιδαρος του κόσμου.

Η γυναίκα με το πιο μακρύ μούσι. Τη λένε Vivian Wheeler, έχει γεννηθεί ερμαφρόδιτη και διαθέτει μούσι με μήκος 25,5 εκατοστών!

Η ψηλότερη μηχανή που μπορεί να οδηγηθεί. Ο ιδιοκτήτης της Fabio Reggiani με μεγάλο μεράκι κατασκεύασε μια μοτοσικλέτα 6 φορές μεγαλύτερη σε μέγεθος από μια κανονική! Μάλιστα, αν και οι χειρολαβές της απέχουν από το έδαφος σχεδόν 5 μέτρα, η μηχανή μπορεί να οδηγηθεί!

Το μεγαλύτερο αιλουροειδές. Ο Ηρακλής, διασταύρωση λιονταριού και τίγρης, μένει σε καταφύγιο άγριων ζώων στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ και έχει μήκος 3,327 μέτρα και 1,224 ύψος. Η μεγάλη αυτή. γάτα ζυγίζει 418 κιλά!

Το μεγαλύτερο ποδήλατο. Κατασκευάστηκε από τον Didi Zenftom από τη Γερμανία και η διάμετρος της κάθε ρόδας είναι 3,2 μέτρα!

Το μεγαλύτερο ρομπότ που περπατάει. Πρόκειται για έναν δράκο με μήκος 15,544 και ύψος 7,924 μέτρα, οποίος μάλιστα πετάει φλόγες και περπατάει. Το όνομα του είναι Τραντίνο και κατασκευάστηκε από την γερμανική εταιρεία Zollner Elektronik.

Η κατσίκα που διάνυσε την μεγαλύτερη απόσταση πάνω σε skateboard. Η κατσίκα Melody Cooke από τη Φλόριντα διέσχισε 118 μέτρα σε 25 δευτερόλεπτα!

O σκύλος που διέσχισε πιο γρήγορα τεντωμένο σχοινί. Ο Ozzy είναι διασταύρωση κόλεΐ και κέλπι και ζει στην Αγγλία. Κατάφερε να διασχίσει το τεντωμένο σχοινί σε 18,22 δευτερόλεπτα.

ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις