«Single-use» (ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ).

Perierga.gr - "Μιας χρήσης": Αυτή είναι η λέξη του 2018

Το Collins Dictionary ανακοίνωσε την επιλογή του για τη λέξη του 2018 – και είναι η λέξη «Single-use» (μιας χρήσης).
Ο όρος αυτός περιγράφει αντικείμενα, συχνά πλαστικά, τα οποία έχουν κατασκευαστεί για να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά πριν καταλήξουν στα σκουπίδια.
Η συχνή χρήση αυτών των αντικειμένων θεωρείται σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την καταστροφή του περιβάλλοντος και επηρεάζει αρνητικά την τροφική αλυσίδα. Από το 2013, η χρήση της λέξης έχει αυξηθεί τέσσερις φορές περισσότερο και πιθανότατα έχει να κάνει με την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στα πλαστικά που καταλήγουν στο περιβάλλον.
Το Collins Dictionary επιλέγει τη λέξη της χρονιάς που έχει εμφανιστεί περισσότερο σε ιστότοπους, εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία που δημοσιεύονται σε όλο τον κόσμο. Η βάση δεδομένων του Collins Corpus εξετάζει και τις λέξεις που έχουν χρησιμοποιηθεί  στον προφορικό λόγο, που προέρχονται από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τις καθημερινές συνομιλίες.
Οι λεξικογράφοι, δημιουργούν μια λίστα με νέες και αξιοσημείωτες λέξεις που αντανακλούν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτισμό μας. Οι λέξεις που ξεχώρισαν για φέτος έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικά ζητήματα, πολιτικά κινήματα, τάσεις χορού και τεχνολογία.

 https://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις