CD ΚΑΙ ΒΙΝΥΛΙΟ

Τα CD «πεθαίνει» τρεις φορές γρηγορότερα από την άνοδο του βινυλίου

Το CD «πεθαίνει» τρεις φορές γρηγορότερα από την άνοδο του βινυλίου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου…

Η ενδιάμεση αναφορά της δισκογραφικής βιομηχανίας της Αμερικής για το 2018 εγκαθιδρύει αυτό που παρατηρείται τα τελευταία 2 χρόνια, την ραγδαία, δηλαδή, αύξηση του streaming και την υποχώρηση του φυσικού προϊόντος αλλά και των ψηφιακών πωλήσεων.
Παράλληλα, ενώ στην αναφορά γίνεται σαφές πως το βινύλιο έχει πραγματοποιήσει μια γενναία επιστροφή την τελευταία δεκαετία –η περσινή χρονιά ήταν η καλύτερη, προσεγγίζοντας πωλήσεις των αρχών της δεκαετίας του ’90-, οι πωλήσεις των CDs έχουν πάρει για τα καλά την …κάτω βόλτα.
Συγκρίνοντας το πρώτο μισό του 2018 με το αντίστοιχο του 2017, το βινύλιο παρουσίασε αύξηση κατά 12,6%, ενώ το CD μείωση κατά 41,5%.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω τα δισκογραφικά labels κυκλοφορούν λιγότερα CDs με τους μεγαλύτερους retailers της λιανικής αγοράς να μειώνουν συνεχώς ή και να σταματούν εντελώς το «στοκάρισμα» του προϊόντος.
To βινύλιο, αντίθετα, καλλιεργεί αισιοδοξία στον κλάδο με τους ειδικούς να στοιχηματίζουν στο σταθερό μέλλον του, ποντάροντας στην μοναδική ποιότητα του ήχου αλλά και στην νοσταλγική του αξία.

https://www.rocking.gr/

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις