ΑΕΚ , ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ



 

Δεύτερο συνεχόμενο άσχημο αποτέλεσμα για τους κιτρινόμαυρους...
μετά την ήττα στο Άμστερνταμ με κατεβασμένα τα χέρια, έχασαν το πρώτο ελληνικό ντέρμπι στη Τούμπα με 2-0 σκορ, αλλά με σαφώς πιο βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα.

Η ανάγνωση του αγώνα μεταξύ των δύο δικεφάλων είναι πολύ απλή, ο ΠΑΟΚ βρήκε δύο γκολ από τον Πρίγιοβιτς, που εκμεταλλεύτηκε άριστα τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας του αντιπάλου. Τώρα αν θέλουμε να χρυσώσουμε το χάπι στους πρωταθλητές, αξίζει να αναφέρουμε τα δύο σουτ σε κομβικά χρονικά σημεία που σταμάτησαν στα δοκάρια του Πασχαλάκη, την ελαφριά υπεροχή στα στατιστικά και μεμονωμένα την αγωνιστική τιμιότητα του Τάσου Μπακασέτα.


Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ περιόρισε στο μέγιστο τα ανεβάσματα του Βιερίνια και όταν άλλαξε ρόλο στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και από τα δεξιός πλάγιος μέσος τοποθετήθηκε στο άξονα, αυτός έδειξε περίσσια αυταπάρνηση με εξαιρετική παρουσία. Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που δεν πουλάει οπαδιλίκι, δουλεύει πάρα πολύ σε ατομικό επίπεδο και εκτελεί συνήθως με άψογο τρόπο τις οδηγίες του προπονητή του.

Εάν δούμε την κατάσταση ψυχρά, δίχως συναισθηματισμούς και αγιοσύνες, μέσα σε μία βδομάδα γκρεμίστηκαν δύο αήττητα σερί, το ένα με τα 14 ευρωπαϊκά παιχνίδια από τον Άγιαξ και το άλλο αήττητο σερί των 11 μηνών στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ.

Επί της ουσίας, δεν ξέρω αν φταίει το ντεφορμάρισμα του Σιμόες λόγω κόπωσης, είτε η αλαζονική συμπεριφορά του Μάνταλου που μοιάζει να βαραίνει στο ρόλο του ηγέτη, είτε ο παράγοντας τύχη. Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αμυντική αφέλεια της ομάδας και την αγωνιστική απειθαρχία ορισμένων παικτών κυρίως στην Ευρώπη, που θα απουσιάσουν στους επόμενους τρεις αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.


Σε καμία περίπτωση δε θα κριθεί ο προπονητής από δύο άσχημα αποτελέσματα, αλλά καλείται άμεσα να βρει λύσεις εσωτερικά για την θέση του κεντρικού χαφ και να αντιστρέψει την ψυχολογία παικτών και οπαδών. Σίγουρα το πρώτο θετικό δείγμα γραφής του Μαρίνου, είναι η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά μέχρι εκεί προς το παρόν. Ίσως ο ίδιος χρειαστεί να βάλει το ''μαχαίρι στο κόκκαλο'' για το καλό όλων, σε μία κρίσιμη καμπή για τους στόχους της ομάδας.

Στο τέλος πάντα γίνεται το ταμείο όπως λέει και ο λαός... μπορεί όλα να σβήσουν με ένα εγχώριο τίτλο και με μία αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη, τότε το ''επικοινωνιακό φιάσκο'' των καλοκαιρινών μεταγραφών θα πάει στράφι. Αν όμως δεν τα καταφέρει η ΑΕΚ να εκπληρώσει κάποιους από τους στόχους της, θα μάθει από τα λάθη της και θα επέλθουν οι κατάλληλες αλλαγές.

* Για τις δηλώσεις των ''παιδιών του μπαμπά'' από τα Καρπάθια και τα Ουράλια όρη αντίστοιχα, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης και αρέσκονται να ζούνε με ψήγματα αυταπάτης. 
''Το όνειρο είναι τα φτερά αν θέλεις να πετάξεις, πρέπει και την αλήθεια σου λίγο να την πειράξεις''
 (Απόσπασμα στίχων από το μουσικό κομμάτι του Β.Παπακωνσταντίνου με τα Κίτρινα Ποδήλατα)

Γράφει ο Tommy T.
 https://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις