ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Μαγικές φωτογραφίες από ηλιοβασίλεμα στα Μετέωρα

Όποιος έχει επισκεφτεί τα Μετέωρα κι έχει δει από κοντά το ηλιοβασίλεμα, είναι μία εμπειρία, που δεν πρόκειται να ξεχάσει. Και σίγουρα, θα θέλει να ζήσει ξανά και ξανά. Στα Μετέωρα, η φύση σε ρόλο γλύπτη έδωσε στους απόκρημνους κι επιβλητικούς βράχους, όπου στέκονται αγέρωχα πάνω σε αυτούς τα μοναστήρια, το σημερινό τους σχήμα. Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί, βάζοντας την τελευταία της πινελιά.
Και αυτή δεν είναι άλλη, από το ηλιοβασίλεμα τους και την τόση ομορφιά που κρύβει. Ένα σκηνικό απλά μαγικό, που καθηλώνει τους επισκέπτες. Εκεί, όπου ο ήλιος «ντυμένος» στα πιο ωραία πορτοκαλί χρώματα που έχετε δει ποτέ, σκορπά τη μαγεία του στους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων και στα «κάστρα» της Ορθοδοξίας, δημιουργώντας μία μυστηριακή ατμόσφαιρα. Και είναι τόσο μοναδικό το σκηνικό, το οποίο απλώνεται μπροστά σας, που ακόμη και ο φακός αδυνατεί να το αποτυπώσει με ακρίβεια.
Τα Μετέωρα, σμιλεμένα ανάμεσα στην Πίνδο και τα Αντιχάσια, στη Θεσσαλία, έχουν ονομαστεί δεύτερο Άγιο Όρος. Από τα 24 μοναστήρια σήμερα λειτουργούν τα έξι. Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η ξεχωριστή ομορφιά τους προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που στέκονται και θαυμάζουν άλλοτε τα επιβλητικά δημιουργήματα της φύσης κι άλλοτε την ανθρώπινη παρουσία, που έχει πια αφομοιωθεί στο τοπίο.






 
https://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις