Φωτιά!!!

Χρόνια τώρα ζούμε την εποχή των μνημονίων. Μια εποχή που δεν τελειώνει όσο και αν προσπαθούμε να αντέξουμε την δυσβάσταχτη φορολογία. Κάθε φορά έρχεται ένα νέο μνημόνιο χειρότερο από το προηγούμενο.
Και μεις ζούμε μες στο φόβο. Ζούμε την τρομοκρατία της δολοφονικής οργάνωσης "Τα μνημόνια της καταστροφής". Να ξυπνάς το πρωί για να πας σε μια δουλειά που σου δίνουν ένα μισθό ως χαρτζιλίκι. Που σε αναγκάζουν να δουλεύεις Κυριακές, σαν να μην έχεις προσωπική ζωή ή οικογένεια.


  • Να τρέχουμε πανικόβλητοι να βρούμε τρόπους να φτάσει ο μισθός μέχρι να ξαναπληρωθούμε.
  • Να λαμβάνουμε πλέον λιγότερα από ότι πριν αλλά τα έξοδα να αυξάνονται καθημερινά.
  • Να ευχόμαστε να μην αρρωστήσουμε γιατί δεν υπάρχει πλέον σύστημα υγείας. Και ότι υπάρχει, υπάρχει γιατί κάποιοι άνθρωποι υπερβαίνουν τον εαυτό τους.

Αυτοκτονίες καθημερινά ανθρώπων που δεν άντεξαν, που δεν τα κατάφεραν. Που λύγισαν και δεν ξανασηκώθηκαν. Και πώς να τους κατηγορήσεις αφού ξέρεις ότι και συ με το ζόρι αντέχεις.

Να βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους σκουπιδιών για να επιβιώσουν. Να βλέπουμε γεροντάκια που χρόνια πλήρωναν τα ταμεία τους για μία σύνταξη αξιοπρέπειας, για να χουν γιατρούς και φάρμακα να πρέπει να πληρώνουν κάθε φορά και περισσότερα για να μην έχουν ούτε φάρμακα ούτε περίθαλψη.

  • Αυτή είναι τρομοκρατία. Να ξυπνάς με "αχ πώς θα τα βγάλω πέρα" και να κοιμάσαι με φάρμακα για να μη σκέφτεσαι. με τι δυσκολίες τα κατάφερες και πώς θα ξημερώσει η αυριανή μέρα.
  • Αυτή είναι τρομοκρατία. Να σε γεμίζουν ενοχές ότι για το οικονομικό χάος ευθύνεσαι εσύ και οι σπατάλες που έκανες όταν πληρωνόσουν καλύτερα.
  • Αυτή είναι τρομοκρατία. Να μη ξέρεις αν θα ξημερώσει αυριανή για σένα και αν ξημερώσει που θα είσαι, στο νοσοκομείο,στο τρελοκομείο ή στη φυλακή...

Για ποιά τρομοκρατία λοιπόν μου μιλούν αυτοί που δεν έχασαν τίποτα από τη ζωή τους???

Αυτοί που για την δική τους ζωή πούλησαν την δική μου.

Κατέστρεψαν την υγεία τα ασφαλιστικά ταμεία, την παιδεία, πούλησαν μια χώρα αύτανδρη, δίχως σύνταγμα, δίχως δύναμη να υπερασπιστεί το λαό της σε περίπτωση πολέμου. Είμαστε στο έλεος του θεού και αυτό αν πιστεύεις σε θεό.

Φωτιά!!!

Και να σου πω και κάτι ακόμα? Εδώ που φτάσαμε πρέπει όλα να γίνουν στάχτη και μπούρμπερη για να ξαναχτιστεί από την αρχή ένα κράτος σωστό.

Πρέπει να αλλάξουμε εμείς συμπεριφορά και στάση ζωής για να δημιουργήσουμε μια χώρα που όλοι να αγαπάμε. Μια χώρα δίχως φόβο, δίχως αυτοκτονημένους - δολοφονημένους. δίχως συσσίτια δίχως άστεγους. Μια χώρα μικρή ας είναι και φτωχή αλλά να είναι δική μας βρε αδερφέ!!!!

Μια χώρα που να έχει έντιμους πολιτικούς με μισθούς όπως οι δικοί μας και να ζουν όπως και μεις. Στην πραγματικότητα την δική μας.

Ως τότε, για να φτάσουμε εκεί μάλλον...

Φοβού τους μνημονιοκρατούμενους και φόβο και τρομοκρατία φέροντες.


 Λίλα Μήτσουρα
 http://sioualtec.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις