Συναυλίες 2017.


Σε λίγες μέρες, η πιο ωραία εποχή του χρόνου έρχεται και επίσημα και εμείς θα βρεθούμε στις πλατείες και στα γρασίδια για να υποδεχτούμε τους δεκάδες καλλιτέχνες που θα μας επισκεφτούν, σε ένα συναυλιακό καλοκαίρι που προβλέπεται καυτό.
Sister Bliss
Τα καλοκαιρινά πάρτυ ξεκινούν με μια από τις σημαντικότερες μορφές της βρετανικής και παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής. Η διεθνούς φήμης συνθέτης, τραγουδοποιός, dj και μουσικός παραγωγός Sister Bliss θα αναλάβει τα decks του Bolivar Beach Bar. Η συνδημιουργός των Faithless είναι μια τεράστια μορφή της χορευτικής μουσικής, όπως αυτή καθιερώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια.
Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με καλλιτέχνες όπως Dido, Boy George, Cat Power, Robert Smith (The Cure), The Temper Trap και strong>Example, ενώ έχει γράψει μουσική και για soundtrack και θεατρικές παραστάσεις. Support dj’s σε αυτή την μοναδική βραδιά οι Spyros Pagiatakis και Dimitris Papaspyropoulos/ Last Chance.
​26 Μαΐου, στο Bolivar
BADBADNOTGOOD Ένα από τα πιο hot ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής του «τώρα» για πρώτη φορά στην Αθήνα. Η μπάντα χαρακτηρίζεται για τη δυνατή σκηνική της παρουσία, τα ακατάσχετα τζαμαρίσματα αλλά και τη μοναδική μίξη jazz-hip hop. Το κουαρτέτο από τον Καναδά έρχεται για να μας συστήσει σε ένα άκουσμα φρέσκο και ιδιαίτερα ανεβαστικό, δικαιολογώντας τη συζήτηση που γίνεται στα διεθνή μέσα γύρω από το όνομά τους. Μη το χάσετε!
​Παρασκευή 26 Μαΐου, στο Gazarte
Tommy Genesis Η νεαρή Καναδή θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα το «φετιχιστικό ραπ» και την απροκάλυπτη αυθάδειά της. Η Genesis θεωρείται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και φρέσκα ονόματα της γυναικείας μουσικής σκηνής, καθώς ανατρέπει τα στερεότυπα, καυτηριάζοντας τα θέματα που την απασχολούν. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η σύγχρονη ραπ απέκτησε μια νέα εκπρόσωπο.
27 Μαΐου, στο six d.o.g.s.

Release Athens festival
Δεύτερη χρονιά για το νεόκοπο φεστιβάλ που και φέτος συγκεντρώνει μερικά από τα πιο καυτά νέα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, καθώς και μερικούς παλιούς κι αγαπημένους μας γνώριμους. Κι όλα αυτά στον πανέμορφο χώρο της Πλατείας Νερού στο Φάληρο!
Αριστερά οι Röyksopp, δεξιά οι Moderat.
Αναλυτικά λοιπόν, την πρώτη μέρα (Παρασκευή 2 Ιουνίου) θα δούμε δύο από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής: τους Νορβηγούς Röyksopp και τους Γερμανούς Moderat που θα μας εντυπωσιάσουν αμφότεροι με τα εκπληκτικά light shows τους, προσφέροντας χορό και θέαμα υψηλών προδιαγραφών. Θα υπάρχουν όμως και εκλεκτές Ελληνικές συμμετοχές, όπως ο Larry Gus, ένας από τους πιο πολυσύνθετους και δημιουργικούς εγχώριους καλλιτέχνες με ένα αρκετά επιτυχημένο άνοιγμα στο εξωτερικό, οι Rattler Proxy που αντλούν από τη σκηνή της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’70 αλλά και την πρώην τραγουδίστρια των Film, Etten, που ως solo artist έχει ήδη στο ενεργητικό της δύο πολύ καλά albums.
Oι Thievery Corporation αφήνουν για λίγο την Oυάσινγκτον και έρχονται στην αγαπημένη τους Αθήνα.
Τη δεύτερη μέρα (Παρασκευή 16 Ιουνίου), θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε τους Αμερικανούς Thievery Corporation, ένα από τα δημοφιλέστερα σχήματα της παγκόσμιας downtempo/dub/trip hop/electronica σκηνής με πολλά και πλέον κλασικά radio hits, αλλά  και τους λατρεμένους μας Βρετανούς Archive που θα μας κάνουν να λιώσουμε ακούγοντας ζωντανά το «Again», το «Fuck U», το «You Make Me Feel» και όλα τους τα εμβληματικά κομμάτια.
Οι Archive, ένα από τα πιο αγαπητά σχήματα του ελληνικού κοινού.
Πριν από αυτό όμως θα έχουμε απολαύσει μια έτερη αγαπημένη μπάντα του ελληνικού κοινού, τους Kadebostany, που με τη δυνατή τους σκηνική παρουσία και τα τραγούδια τους έχουν αγαπηθεί πάρα πολύ από τα ελληνικά ραδιόφωνα. Το σχήμα θα συμπληρώσουν οι Omega Ray (Ω-Ray) ή νέα μπάντα υπό την ηγεσία του Γιώργου Καρανικόλα (The Last Drive, Blackmail, BLML, Drobs) που θα παρουσιάσουν το ολόφρεσκο ντεμπούτο album τους που κινείται σε ψυχελικά/blues και kraut rock. Ελάτε όμως νωρίς καθώς δεν πρέπει να χάσετε τους Θεσσαλονικιούς Chinese Basement που θα ανοίξουν την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, κάνοντάς σα να ανακαλύψετε ιδίοις όμασι το ηλεκτρικό/θεατρικό punk τους
Oι Jamiroquai στο Exit Festival της Σερβίας, το 2011.
Η τρίτη και τελευταία μέρα επιφυλάσσει χορό, πολύ χρώμα, extravaganza, funk ρυθμούς και ένα απίστευτο party, αφού headliners θα είναι οι Jamiroquai, οι πρωτοπόροι του future funk και μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες του πλανήτη τα τελευταία 25 χρόνια. Εκεί, θα δούμε τον αεικίνητο Jay Kay να τραγουδάει τα διαμάντια που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία όπως το «Virtual Insanity», το «Deeper Underground» και το «Canned Hit» μεταξύ άλλων.
Μια από τις πιο χοτ αφίξεις της μουσικής βιομηχανίας, ο Michael Kiwanuka.
Πριν από αυτό όμως θα απολαύσουμε δίπλα σε ένα ιδανικό σκηνικό ένα από τα πιο χοτ ονόματα του μουσικού «σήμερα». Ο Michael Kiwanuka συγκρίνεται ήδη με μύθους όπως ο Marvin Gaye και ο Curtis Mayfield, καθώς ενσαρκώνει τέλεια το singer/songwriter ρόλο που υπηρετεί, γράφοντας υπέροχες μελωδίες όπως το «Love&Hate» και το «Cold Little Heart» που αγαπήσαμε μέσα από τη σειρά του HBO Big Little Lies. Θα έχει προηγηθεί όμως, ο φοβερός και τρομερός Wax Tailor, ο Γάλλος μουσικός/παραγωγός της downtempo/electro hip-hop σκηνής, που παραδίδει πάντα εκρηκτικά live, όπως θα θυμάστε όσοι βρεθήκατε στο live του στο Fuzz τον περασμένο Μάρτιο.
Η αγαπημένη των ερτζιανών, Σtella.
Φυσικά, και αυτή τη μέρα η ελληνική σκηνή θα είναι παρούσα. Σε πρώτο ρόλο, μια από τις πιο σημαντικές νέες εκπροσώπους της, η Σtella που έρχεται με νέο album για να μας παρουσιάσει τα καταπληκτικά και άκρως κολλητικά και χορευτικά radio hits της όπως το αγαπημένο πια «Picking Words». Το line-up συμπληρώνουν οι The Blue Square που συνδυάζουν επιτυχώς τα ξεχασμένα τηλεοπτικά θέματα, την ψυχεδέλεια, τα soundtracks από blaxploitation films, τα σινεματικά grooves, την exotica και το old school hip hop, φτιάχνοντας ένα εκρηκτικό χαρμάνι που πρέπει να ανακαλύψετε.
2, 16 και 17 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού  
Οι Yo La Tengo είναι ένα από ονόματα που θα δούμε στο δωρεάν μουσικό φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ.
Summer Nostos Festival Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει για πρώτη χρονιά ένα πολυσυλλεκτικό οκταήμερο φεστιβάλ με βασικούς άξονες τη μουσική, τον χορό, τον αθλητισμό καθώς και άλλες παράλληλες δράσεις. Στο μουσικό κομμάτι περιλαμβάνονται συναυλίες από ένα ευρύ μουσικό φάσμα (από κλασική μέχρι hip hop), μια επιλογή που αποσκοπεί στο να μαζέψει ακροατήρια από όλες τις «μουσικές φυλές». Από το ρεσιτάλ του Λεωνίδα Καβάκου μέχρι τους indie rock Yo La Tengo και από τους Cinematic Orchestra μέχρι τη Λένα Πλάτωνος και τη Μόνικα, το πρώτο φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ αναμένεται να μετατραπεί σε θεσμό, πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι διεξάγεται με ελευθέρη είσοδο.
18-25 Ιουνίου, στο ΚΠΙΣΝ
Oι Bazooka, μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες της εγχώριας μουσικής σκηνής.
Rockwave Festival Το φεστιβάλ-θεσμός μετράει ήδη 22 χρόνια, με αμέτρητες συγκλονιστικές συναυλιακές συγκινήσεις μέσα σε αυτά. Φέτος ανοίγει αυλαία με μερικά από τα πιο αγαπημένα ονόματα του ελληνικού κοινού. Η πρώτη μέρα ανήκει σε ονόματα όπως Godsleep, Bazooka, Inner Wish, Nightstalker, 1000 Mods και Rotting Christ, που θα παντρέψουν με εκρηκτικό τρόπο punk, stoner και black metal μεταξύ άλλων.
Ο Brian Molko και η παρέα του ξανά στη Μαλακάσα για τα 20 χρόνια Placebo.
Τη δεύτερη μέρα, θα απολαύσουμε για άλλη μια φορά –αν και ποτέ δεν είναι αρκετές –τους λατρεμένους Placebo που εδώ και χρόνια έχουν χτίσει μια ζεστή σχέση με το ελληνικό κοινό. Για το συγκεκριμένο liv τα λόγια είναι περιττά, αφού η ξεχωριστή φιγούρα του Brian Molko σε συνδυασμό με τη συγκλονιστική του φωνή θα μας προκαλεί πάντα ανατριχίλες. Πριν όμως από τους Placebo, θα υποδεχτούμε έναν ακόμη αγαπημένο μας, τον Νορβηγό Sivert Høyem που αποτελεί σχεδόν μόνιμο κάτοικο της χώρας. Την ίδια μέρα οι «μάστορες» της ambient pop Cigarettes After Sex αλλά και οι δυναμικοί και διασκεδαστικοί Βρετανοί Fat White Family θα «συνδιαλλεχθούν» μουσικά με τους δικούς μας Last International Playboys.
Για κάποιους εφηβικό απωθημένο, για άλλους μια άστοχη επιλογή στο δυνατό συναυλιακό καλοκαίρι του 2017.
Την τρίτη μέρα, σειρά έχουν οι επίσης αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Evanescence, ένα group που έχει σημαδέψει την εφηβεία αρκετών μουσικόφιλων. Δεν είναι όμως μόνο οι Αμερικάνοι που θα συγκεντρώσουν τα πλήθη στη Μαλακάσα εκείνη τη μέρα, καθώς οι λάτρεις του σκληρού ήχου θα ζήσουν μια μέρα γεμάτη headbanging και ηλεκτρισμό. Για αυτό θα φροντίσουν φυσικά οι Gojira ή μάλλον η καλύτερη metal μπάντα της εποχής μας. Εκτός από τους φοβερούς Γάλλους, μην χάσετε για κανένα λόγο την εμφάνιση των Floggin Moly, όπου θα ζήσετε μια πραγματικά διασκεδαστική συναυλιακή εμπειρία, μιας και οι Αμερικάνοι αναμένεται να παίξουν μουσική υπό τη βροχή τόνων μπύρας και εν μέσω βεγγαλικών.
Ειδική θέση στην καρδιά του μεταλλικού κοινού έχουν εδώ και τριάντα σχεδόν χρόνια οι σκοτεινοί, ανατριχιαστικοί Paradise Lost, μια μπάντα που ποτέ δεν θα σταματήσει να μας συγκινεί. Όσο για τους Anathema, τα λόγια περιττεύουν για μια από τις σημαντικότερες μπάντες της παγκόσμιας doom/death metal σκηνή. Τη δική τους ιστορία έχουν γράψει στο δικό τους είδος, το συμφωνικό metal, και οι Epica που θα προηγηθούν. Την ημέρα όμως θα ανοίξουν δύο δικές μας, άκρως δυναμικές μπάντες που αξίζουν την προσοχή σας: οι POEM και οι Tardive Dyskinesia.
30 Ιουνίου-2 Ιουλίου, στο Terra Vibe Park
Οι αγαπημένοι μας Killers επιτέλους στην Αθήνα μετά την τελευταία φορά που ήρθαν αλλά δεν εμφανίστηκαν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το 2009.
EJEKT FEFTIVAL To φεστιβάλ-σταθερή αξία στο μουσικό μας καλοκαίρι θα δώσει και φέτος το παρόν. Μάλιστα, μας επιφυλάσσει μερικά πολύ καυτά ονόματα στο line up. Ξεκινάμε με τους Killers, που θα απολαύσουμε την πρώτη μέρα εκπληρώνοντας ένα συναυλιακό απωθημένο ετών. Άπειρα hits, ο εκπληκτικός frontman Brandon Flowers και ένα πλούσιο live show.
Άλλο ένα συναυλιακό μας φετίχ: Οι Kills.
Την ίδια μέρα, νωρίτερα, θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε την μπάντα των Alison Mosshart και Jamie Hince, ή αλλιώς τους The Kills, ένα από τα πιο cool rock δίδυμα, με άψογο στυλ και γοητευτικά τραγούδια. Επίσης, την ίδια μέρα θα δούμε τη βρετανική indie pop μπάντα Circa Waves, ένα από τα πιο καυτά νέα ονόματα της σκηνής της Γηραιάς Αλβιώνας, αλλά και τους δικούς μας Deaf Radio, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους album με έντονες επιρροές από Joy Division και Doors.
Oι Kasabian θα δώσουν ένα εκρηκτικό live από αυτά που μόνο εκείνοι ξέρουν να κάνουν!
Τη δεύτερη μέρα, επί σκηνής μια μπάντα που μπορεί να έχουμε δει στα μέρη μας, ωστόσο δύσκολα χορταίνουμε την ενέργεια που φέρνει στα πάρτυ που στήνει κάθε φορά ζωντανά. Μιλάμε, φυσικά, για τους φοβερούς και τρομερούς Kasabian που έρχονται να βάλουν φωτιά στην Πλατεία Νερού για άλλη μια χρονιά.
Oι ανατριχιαστικοί The Jesus and Mary Chain.
Θα έχουν προηγηθεί βέβαια τα λυρικά, κιθαριστικά ξεσπάσματα των συγκλονιστικών The Jesus and Mary Chain, με τους The Light και τον αειθαλή και πάντα στιβαρό στις ζωντανές του εμφανίσεις Peter Hook. Το line-up συμπληρώνουν οι αγαπημένοι Of Montreal με την υπέροχη indie pop τους και την εμβληματική φιγούρα του Kevin Barnes, ενώ δεν ξεχνάμε και τους Αθηναίους heavy rockers Black Hat Bones.
24 Ιουνίου και 14 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού
Μιας και τον Δεκέμβριο δεν τους χορτάσαμε, οι La Femme ξανά στην Αθήνα!
La Femme Το γαλλικό πανηγύρι που θα στήσουν στις 2 Σεπτεμβρίου είναι το απαραίτητο τονωτικό για την φθινοπωρινή θλίψη που μόλις θα ξεκινά. Ψυχεδέλεια, vintage ροκ, κάτι από πανκ και λίγο σερφ εναλλάσσονται μοναδικά στα ξεσηκωτικά live τους που δεν αφήνουν κανέναν ακίνητο, αφού χορός και χοροπηδητό πάνε χέρι-χέρι. Η εμφάνισή τους στο Winter Plisskën το Δεκέμβριο του 2016 μας απέδειξε πως αυτοί οι Γάλλοι ξέρουν να διασκεδάζουν. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς στη συναυλία τους στην Τεχνόπολη.
2 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη
H LP ξανά στην Αθήνα, που έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο της συναυλαικό προορισμό.
LP Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες νέες αγάπες του ελληνικού κοινού. Είναι μάλλον αδύνατο να μην έχετε ακούσει το ραδιοφωνικό hit της περασμένης χρονιάς και να μην έχετε μαγευτεί από την ιδιαίτερη αυτή γυναικεία φωνή. H Αμερικανίδα σταρ που προκάλεσε ταραχή με το «Lost on You» επιστρέφει στη χώρα μας μετά από ένα χρόνο για να μας αποδείξει εκ νέου το πολυδιάστατο ταλέντο της. Μαζί της οι Monophonics, η πενταμελής heavy funk μπάντα από το San Francisco, η indie pop μπάντα οι Lola Marsh από το Tel Aviv, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, και η δικιά μας Angelika Dusk.
12 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ / skanel@clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις