Βάθεια

Βάθεια, η πυργοπολιτεία της Μάνης που αγναντεύει το πέλαγος

Χτισμένη στην κορυφή λόφου, σαν ακρόπολη

Σαν ταξίδι στον χρόνο είναι η αίσθηση που δημιουργείται στον ταξιδιώτη όταν αντικρίζει τη Βάθεια, γνωρίζοντας στροφή στροφή τη Λακωνική Μάνη.
Χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, πύργοι και πυργόσπιτα παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή και θυμίζουν πως κάποτε το μέρος αυτό υπήρξε οχυρό ισχυρό.
Η λιτή όψη της που εκπέμπει δύναμη έχει αποτυπωθεί σε πολλές φωτογραφίες, καθώς ο οικισμός είναι από τους πιο πολυφωτογραφημένους της περιοχής.
Η Βάθεια άκμασε τον 19ο αιώνα και στη συνέχεια πέρασε στην παρακμή και την εγκατάλειψη. Η αναστήλωση ερειπωμένων κτισμάτων της, τη δεκαετία του 1980, της έδωσε νέα πνοή με κατεύθυνση την τουριστική ανάπτυξη. Η ιστορία της ωστόσο έχει ρίζες βαθιές και σε ιστορικές πηγές αναφέρεται από τα μέσα του 16ου αιώνα.
Σήμερα, ο επισκέπτης που βαδίζει στα σοκάκια της νιώθει σαν να επισκέπτεται ανοιχτό μουσείο, τόσο ζωντανή είναι η παρουσία του παρελθόντος της Βάθειας στη σημερινή καθημερινότητά της.
Συνδυάστε την επίσκεψη στη Βάθεια με μια βόλτα στο παραδοσιακό χωριό Άλικα αλλά και την παραθαλάσσια Κυπάρισσο. Πόρτο Κάγιο και Μαρμάρι προσκαλούν το βλέμμα να ατενίσει τη θάλασσα, έχοντας χορτάσει από τα βουνά και τις αυστηρές γραμμές της εκθαμβωτικής λακωνικής Μάνης.
ΒΑΘΕΙΑ ΜΑΝΗ ΒΑΘΕΙΑ ΜΑΝΗ ΒΑΘΕΙΑ ΜΑΝΗ ΒΑΘΕΙΑ ΜΑΝΗ ΒΑΘΕΙΑ ΜΑΝΗ ΒΑΘΕΙΑ ΜΑΝΗ ΒΑΘΕΙΑ ΜΑΝΗ
http://www.newsbeast.gr/

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις