Βοϊδοκοιλιά

H εκθαμβωτική παραλία της Μεσσηνίας

Χρυσή άμμος και πεντακάθαρα νερά 

H εκθαμβωτική παραλία της ΜεσσηνίαςΣτην παραλία αυτή πιστεύεται πως έφτασε, σύμφωνα με την ομηρική αφήγηση, το πλοίο του Τηλέμαχου, όταν ταξίδεψε στην Πελοπόννησο για να συναντήσει τον Νέστορα και τον Μενέλαο.
Δεν είναι άλλη από την πανέμορφη Βοϊδοκοιλιά, την ακρογιαλιά που η φύση προίκισε με εξαιρετικό περιβάλλον τοπίο, ξανθή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Η παραλία αυτή της Μεσσηνίας θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και μια λωρίδα αμμόλοφοι τη χωρίζει από τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Το σχήμα της είναι από μόνο του εντυπωσιακό, καθώς παραπέμπει στο γράμμα «Ω», και η παραλία, όπως και η ευρύτερη περιοχή, που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους, προστατεύονται από το Δίκτυο Natura 2000.
Το πανέμορφο τοπίο και τα πεντακάθαρα νερά είναι από μόνα τους αρκετά για να επισκεφθεί ο ταξιδιώτης τη Βοϊδοκοιλιά και να απολαύσει το κολύμπι του στη φιλόξενη Μεσσηνία. Η περιοχή έχει ωστόσο και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς εκτός από το εντυπωσιακό Παλαιόκαστρο, απομεινάρια τειχών και κτηρίων χρονολογούνται από τη Μυκηναϊκή εποχή αλλά και μέχρι τα μεσαιωνικά χρόνια. Στο βόρειο άκρο της παραλίας βρίσκεται θολωτός τάφος, που θεωρείται πως ανήκει στον Θρασυμήδη, και στο νότιο η σπηλιά του Νέστορα.
ΒΟΙΔΟΚΟΙΛΙΑ ΒΟΙΔΟΚΟΙΛΙΑ ΒΟΙΔΟΚΟΙΛΙΑ ΒΟΙΔΟΚΟΙΛΙΑhttp://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις