Το κόλπο

Αν νιώθεις ότι έχεις βάλει κάποιους στόχους στη ζωή σου, αλλά συχνά πυκνά “το χάνεις” και ολισθαίνεις σε παλιές συνήθειες ή λάθη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κόλπο.
Το κόλπο αυτό προϋποθέτει ότι έχεις τη διάθεση να κοιτάξεις μέσα σου, να αλλάξεις, να εξελιχθείς.
Σκέψου το μέσα σου και βρες εκείνο το εσωτερικό σημείο διαύγειας, αγάπης για τον εαυτό σου, συγκέντρωσης, ηρεμίας. Ξέρεις σε τι αναφέρομαι, ξέρω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Για να το αισθανθείς πιο ζωντανό, θυμήσου λίγο εκείνες τις φορές, λίγες ή πολλές, που
σε θαύμασες
σου άρεσες
σε συμπάθησες
σε παραδέχτηκες.
Μπορεί να ήταν μια αντιπαράθεση, μια ορκωμοσία, όταν σε ερωτεύτηκαν, μια φορά που σου είπαν ότι είσαι φανταστική μαμά, τότε που σε πήραν σε μια δουλειά, εκείνη τη φορά που έκανες επίπληξη σε κάποιον που σου φέρθηκε με αγένεια ή ασέβεια, μπορεί να ήταν ένα τέλειο παρκάρισμα που κατάφερες, ή μια φορά που κοιτάχτηκες στον καθρέφτη και σου άρεσες πολύ.

Θυμήσου την αίσθηση εκείνη. Κράτησέ την σαν ένα φυλαχτό.
Στις κρίσιμες στιγμές λοιπόν που νιώθεις ότι έχασες το “κέντρο” σου, αποσυντονίστηκες από τους στόχους σου, χάθηκες για λίγο, δεν πειράζει. Πάρε μια ανάσα, δείξε στον εαυτό σου κατανόηση, συγχώρεσέ τον, χτύπα τον στον ώμο σαν να είναι το καλό σου φιλαράκι και σφίξε στο χέρι σου το φυλαχτό που έφτιαξες.
Σου δίνεται πάντα μια μικρή, έστω πολύ σύντομη, ευκαιρία να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ. Η συμπεριφορά μας άλλωστε είναι μια σειρά από μικρές ή μεγάλες αποφάσεις. Αν θα πας στο γυμναστήριο σήμερα, αν θα απαντήσεις σε ένα κακόβουλο σχόλιο, τι θα επιλέξεις να φας, πώς θα φερθείς.
Με το φυλαχτό στο χέρι, στις κρίσιμες στιγμές μπορείς να αποφασίσεις με γνώμονα τι είναι ωφέλιμο, χρήσιμο, πρακτικό, καλό. Το φυλαχτό θα σου θυμίζει ότι ο εαυτός σου είναι καλός και αξίζει αγάπη και καλοσύνη!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις