Μεγάλες κατασκευές !

Οι εικόνες από μόνες τους δεν είναι πάντα αρκετές για να καταλάβουμε το πραγματικό μέγεθος ενός αντικειμένου. Σίγουρα ξέρουμε ότι το Burj Khalifa είναι τεράστιο αλλά μπορούμε να καταλάβουμε το κανονικό του μέγεθος μόνο αν το δούμε δίπλα σε άλλα κτήρια. Με αυτό κατά νου, ο Kevin Wisbith αποφάσισε να δημιουργήσει ένα έργο με τίτλο “A Quick Perspective”προκειμένου να μας δείξει το μέγεθος μεγάλων κατασκευών σε σύγκριση με γνωστά σημεία ή άλλες κατασκευές.

1. Το μεγαλύτερο τάνκερ που έχει κατασκευαστεί, το Seawise Giant μήκους 458 μέτρων, τοποθετημένο στην κεντρική λίμνη του Central Park στη Νέα Υόρκη θα άφηνε μόνο 100 μέτρα ελεύθερα κατά μήκος! perierga.gr - Οι μεγαλύτερες κατασκευές στον κόσμο!
2. Το ορυχείο Mir στη Ρωσία είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο με βάθος 525 μέτρα. Ο ουρανοξύστης Sears Tower, το δέυτερο ψηλότερο κτήριο στις ΗΠΑ θα προεξείχε μόλις 2 μέτρα τοποθετημένος στον  πυθμένα του ορυχείου! perierga.gr - Οι μεγαλύτερες κατασκευές στον κόσμο!
3. Ο Τιτανικός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που έχουν κατασκευαστεί, με μήκος 269 μέτρα. Τοποθετημένος στο κατάστρωμα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου U.S.S. Ronald Reagan θα άφηνε ελεύθερο ένα τμήμα 60 μέτρων! perierga.gr - Οι μεγαλύτερες κατασκευές στον κόσμο!
4. Το βομβαρδιστικό B-2 είναι ένα από τα πλέον προηγμένα αεροσκάφη. Οι περισσότεροι δεν έχουμε αντιληφθεί όμως το τεράστιο μέγεθός του. Πράγματι το άνοιγμα των φτερών του δεν θα χωρούσε σε ένα γήπεδο αμερικανικού ποδοσφαίρου καθώς φτάνει τα 52,5 μέτρα! perierga.gr - Οι μεγαλύτερες κατασκευές στον κόσμο!
5. Ο ουρανοξύστης Burj Khalifa του Ντουμπάι θα έκανε τους διάσημους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης να μοιάζουμε με… νάνους, όντας 400 μέτρα ψηλότερος από το Empire State Building!


perierga.gr - Οι μεγαλύτερες κατασκευές στον κόσμο!perierga.g

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις