Στη σκιά των Μετεώρων

Μια βόλτα στο Καστράκι με την πλούσια παράδοση

Μοιάζει σαν να έχει ριζώσει στις πλαγιές και τις κοιλάδες της περιοχής των Μετεώρων. Το γραφικό χωριό Καστράκι βρίσκεται στο νομό Τρικάλων και είναι το πιο γνωστό που θα συναντήσει κανείς κοντά στην Καλαμπάκα πηγαίνοντας προς Μετέωρα.
Ο επισκέπτης θα έρθει αντιμέτωπος με ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πλατώματα, χαράδρες και τα απόκοσμα βράχια των Μετεώρων που μοιάζουν να θέλουν να αγγίξουν τον ουρανό.
Το χωριό πήρε την ονομασία του από ένα κάστρο του οποίου σώζονται ακόμη λίγα ερείπια και ενώ προπολεμικά διατηρούσε ανέπαφη την αγροτική εικόνα της ελληνικής υπαίθρου, σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα τόπο αναψυχής των επισκεπτών που επιθυμούν να δουν τα Μετέωρα.
Αμφιθεατρικά χτισμένο στο δυτικό τμήμα των Μετεώρων, το Καστράκι έχει σημαντική τοπική παράδοση, έθιμα, δημοτικά τραγούδια ενώ όλα ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητά τους.
Μικρά μονοπάτια, γραφικά δρομάκια, μικρά ξωκλήσια συνθέτουν το σκηνικό και όλα αυτά υπό τη σκιά των «Ιερών Βράχων». Το χωριό έχει ανακηρυχθεί μαζί με το σύνολο της περιοχής των Μετεώρων Μνημείο της Φύσης και Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO και αποτελεί δημοφιλές σημείο – ορμητήριο για τους επισκέπτες που φτάνουν εκεί.
Το Καστράκι ενώνεται με την πόλη της Καλαμπάκας αλλά αποτελεί το πιο γραφικό ίσως κομμάτι της και γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Αποτελεί επίσης αγαπημένο προορισμό των αναρριχητών που είναι εντυπωσιασμένοι από τους βράχους στην περιοχή.
Το σίγουρο είναι ότι ο επισκέπτης βρίσκει αφενός τη γαλήνη που επιθυμεί, αφετέρου έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί πολλά ξωκλήσια και αξιοθέατα στη γύρω περιοχή. Κορυφαίος, βέβαια, προορισμός τα Μετέωρα, ο επιβλητικός αυτός τόπος που αποτελεί αξέχαστη εμπειρία για τον επισκέπτη.

meteora2 meteora3 meteora4 meteora5 meteora6 meteora7meteora1
http://www.newsbeast.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις