ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΛΑ… ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ

Η σταδιακή «μετατόπιση» των Ελλήνων πρωθυπουργών προς το περιθώριο

 

Μπορεί όλα να ξεκίνησαν καλά για την χώρα μας στην ΕΟΚ και κατόπιν στην ΕΕ και οι Έλληνες πρωθυπουργοί να βρίσκονταν στο πλευρό των μεγάλων Ευρωπαίων ηγετών στις επίσημες φωτογραφίες των συνόδων, φαίνεται όμως πως ανάλογα με την ανοδική πορεία του χρέους και την  πτωτική πορεία της παραγωγικής βάσης τη χώρας με μυστηριώδη τρόπο υπήρχε και ανάλογη ..μετατόπιση  της θέσης στην οποία στέκονταν οι Έλληνες πρωθυπουργοί για την αναμνηστική φωτογραφία…
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ένας γεμάτος αυτοπεποίθηση ηγέτης, φωτογραφίζεται ανάμεσα στους ηγέτες της ΕΟΚ το 1961 στο κέντρο του κάδρου.
konstantinos karamanlis
Εξίσου ρωμαλέος και με ισχυρό «εγώ» φαίνεται και ο Ανδρέας Παπανδρέου που έχει πιάσει την κουβέντα με την Μάργκαρετ Θάτσερ στη μία φωτογραφία ενώ στην άλλη στέκεται ανάμεσα στην Θάτσερ και τον Μιτεράν
papandreou thatcher2
papandreou thatcher
Ο κύριος Σημίτης που έδεσε την χώρα μας στο γερμανικό άρμα, χαμηλών τόνων μετατοπίζεται από την πρώτη στη δεύτερη σειρά, μέσα στο ίδιο έτος, το 1999.
SIMITIS
SIMITIS2
Παρά τα πολλά παράπονα των εταίρων για τη στάση του Κώστα Καραμανλή στα θέματα των Σκοπίων, της ενεργειακής πολιτικής και του Κυπριακού, φαίνεται ότι ο κ. Μπαρόζο και ο κ. Γιούνκερ ήθελαν να έχουν στην παρέα τους τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Ρομπάι όπως και οι πρωθυπουργοί πίσω του μάλιστα γυρίζουν και τον κοιτάζουν αν και εκείνος χαμογελαστός κάθεται στην άκρη της πρώτης σειράς.
Déplacement officiel de S.A.R. le Grand-Duc Henri et de Monsieur le Premier Ministre Jean-Claude Juncker à Madrid - Sommet international sur la Démocratie, le Terrorisme et la Sécurité - (10-11 mars 2005)
KARAMANLIS KOSTAKIS
Οι σχέσεις της Ελλάδας με του εταίρους χειροτερεύουν σφόδρα με την απαρχή της οικονομικής κρίσης κι αυτό αντικατοπτρίζεται στις φωτογραφίες τους με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος προσπαθεί να βγάλει κάτι θετικό φωτογραφιζόμενος με την κα Μέρκελ κι ενώ ο Σαρκοζί του έχει γυρίσει την πλάτη στη μία φωτογραφία ενώ στη δεύτερη στέκεται στο αριστερό άκρο της πρώτης σειράς, στην προτελευταία θέση.
ÂÑÕÎÅËËÅÓ Ã. ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ ÓÕÍÏÄÏÓ ÅÅ
giorgakis2
Με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά υπάρχει μια «αναβάθμιση», καθώς τον βλέπουμε ανάμεσα στον κύριο Ολάντ και τον Ρομπάι.
samaras
Χαρακτηριστικότερη όμως όλων ίσως είναι τελικά η σημειολογία πίσω από την «μοναχική» στάση του Αλέξη Τσίπρα, που όχι μόνο φαίνεται απομονωμένος από τους άλλους ηγέτες, αλλά δείχνει κι ο ίδιος ιδιαίτερα προβληματισμένος και με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Με σκυμμένο το κεφάλι και τα χέρια στις τσέπες φαίνεται σχεδόν σαν να θέλει να.. αποδράσει από το φωτογραφικό κάδρο
tsiprashttp://www.dossier.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις