5 λόγοι που δεν περνάω καλά τον χειμώνα

Λένε πως με καλή παρέα, παντού περνάς υπέροχα. Εμείς έχουμε λίγο διαφορετική γνώμη, καθώς για να περάσει κάποιος καλά εκτός από καλή παρέα, χρειάζεται και κάποιους άλλους παράγοντες για να συνδράμουν, ώστε να ανέβει το κέφι. Παράγοντες οι οποίοι τις περισσότερες φορές έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Ποιος είναι αυτός; Μα, φυσικά ο καιρός.
Ως μεσογειακός λαός και ενδεχομένως λίγο καλομαθημένος από τις θερμοκρασίες αυτού του τόπου, όπου τουλάχιστον οι 6 από τους 12 μήνες του χρόνου ξεχειλίζουν από ήλιο και ξεπερνούν τους 25 βαθμούς Κελσίου, ομολογούμε πως οι χειμερινοί μήνες, κατά τους οποίους το θερμόμετρο φλερτάρει με τους 0 έως 10 βαθμούς, δεν μας αρέσουν. Απλά τα πράγματα.
Η δυσκολία αυτή, μας φέρνει σε τέτοιο σημείο, ώστε να αφιερώσουμε ένα ολόκληρο άρθρο κατά του κρύου. Κρύο σε αγαπάμε, αλλά ηρέμησε λίγο.
Παρακάτω παραθέτουμε τους λόγους, που τον χειμώνα κάποιος δεν μπορεί να περάσει καλά.

Τα άκρα μου... πέφτουν

Εντάξει, μπορεί να είμαστε υπερβολικοί, αλλά ειλικρινά, κάθε φορά που τα άκρα μου παγώνουν, συνειρμικά γυρίζω κάποια χρόνια πίσω και θυμάμαι τη μαμά μου, να μου λέει πως αν δεν ντυθώ ζεστά, και δεν βάλω όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ (βλέπε κασκόλ, γάντια, σκουφί), θα μου πέσουν τα αυτιά και η μύτη.
Κάθε φορά που κάνει τόσο κρύο ώστε να συνειδητοποιώ πως η αίσθηση της αφής εξαφανίζεται από τα δάχτυλά μου, νιώθω πως είμαι ένα βήμα πριν τον αποχωρισμό της μύτης και των αυτιών μου. Αντίο άκρα.

Μετά το μπάνιο, παθαίνω σοκ

Ενώ το καλοκαιράκι και τους πρώτους ανοιξιάτικους μήνες, είναι η χαρά σου να κάνεις μπάνιο και να απολαμβάνεις ντουζ, ενισχυμένα από υπέροχες οσμές από τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα, τον χειμώνα το μπάνιο γίνεται βεβιασμένα, χωρίς ίχνος απόλαυσης. Ακόμα και αν αποφασίσεις να απολαύσεις ένα ζεστό μπανάκι, όση ώρα περιμένεις το ζεστό νερό, χάνεται ο ενθουσιασμός, πώς να το κάνουμε;
Από την άλλη, εκείνη η όμορφη αίσθηση μετά από ένα δροσερό μπάνιο πάει περίπατο. Με τέτοιες κρύες θερμοκρασίες, το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να βάλεις τα πυτζαμάκια σου γοργά και να κουκουλωθείς κάτω από ζεστά σκεπάσματα. Αν σε περιμένει μια αγκαλιά, κάτι γίνεται. Αν όχι, τι να σου κάνει το κουκούλωμα;

Η βροχή με κάνει να βρίζω και να κλαίω

Με βροχές, μπόρες και καταιγίδες, το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να καθίσεις σπίτι, ή πιθανά να εγκλωβιστείς στη δουλειά για λίγη ώρα παραπάνω, μέχρι να κοπιάσει ο θυμωμένος καιρός. Αν είσαι πεζός στους χαοτικούς δρόμους των περισσότερων πόλεων, θα "απολαύσεις" ωραιότατα λασπόνερα, ενώ δεν θα ήταν διόλου απίθανο, ο άνεμος να σπάσει την ομπρέλα σου στα δύο. (Εδώ μπαίνουν τα μπινελίκια).
Αν από την άλλη βρίσκεσαι στο σπίτι, σε ένα απλό σπίτι, το οποίο δεν είναι ενισχυμένο με τζάκια και τζακούζια, ούτε δια μαγείας "εμφανίζει" λουκούλλεια γεύματα και ζεστές σουπίτσες, μήτε τα απλωμένα ρούχα στη βεράντα μαζεύονται από μόνα τους, πού ακριβώς να δεις αυτό που κάνει τη βροχή τόσο ρομαντική; (Εδώ μπαίνουν τα κλάματα... Ποιος ξαναβάζει πλυντήριο, μου λες;).

Δεν μπορώ να περπατήσω με τόσα που φοράω

Η δυσλειτουργία στη κίνηση του σώματος, ενδεχομένως να είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που σχετίζονται με το κρύο. Όταν το σώμα αρχίζει να καμπουριάζει, τα χέρια να μπαίνουν στις τσέπες, και ο λαιμός σου να γίνεται ένα με το σώμα, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τα αδίστακτα βέλη του κρύου, τότε καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά.
Ναι, είναι το κρύο, που σε αναγκάζει να χάσεις το φυσικό σου ανάστημα, και σε ωθεί να ντυθείς σαν κρεμμύδι, για να προστατεύσεις τον εαυτό σου, από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Έχει υπάρξει χειμώνας, που δεν έχεις αρρωστήσει;

Αν έχεις καταφέρει να μην αρρωστήσεις ούτε μια φορά τον χειμώνα, ή να μην ταλαιπωρηθείς από ένα παροδικό συναχάκι που σε κάνει να κυκλοφορείς με ένα τόνο χαρτομάντιλα, τότε να σου πούμε “μπράβο”.
Ωστόσο, επειδή εγώ δεν το έχω καταφέρει ακόμη, μιας και κάθε χειμώνα, μια μικρή γριπούλα, δυο-τρία φταρνίσματα, έναν πόνο στον λαιμό, και κάτι τρέμουλα θα τα αισθανθώ, πιστεύω πως τον χειμώνα δύσκολα περνάς καλά.
Χειμώνα, ήμουν ειλικρινής μαζί σου. Με αγάπη, μια λάτρης της Άνοιξης και του Καλοκαιριού.
Υ.Γ: Ναι, ξέρω καλά ότι έχει κι ο Χειμώνας τις ωραίες του στιγμές. Αλλά αν τις βάλω στη ζυγαριά, δεν φτάνουν τα καλά που φέρνει το καλοκαιράκι. Συγχωρέστε με, μα είμαι παιδί του ήλιου.

http://www.pathfinder.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις