Έξι πράγματα που κάνουν τα Χριστούγεννα μοναδικά

Χριστούγεννα χωρίς γλυκά, χιόνι, τζάκι και ρομαντικές εορταστικές ταινίες, δεν υπάρχουν. Δείτε, ποια είναι τα απαραίτητα «συστατικά» για αξέχαστα Χριστούγεννα και επιτρέψτε τους να χρωματίσουν και τις δικές σας γιορτές.


Τα γλυκά

Κουραμπιέδες πασπαλισμένοι με ζάχαρη άχνη, μελομακάρονα με ψιλοκομμένο καρύδι, δίπλες βουτηγμένες στο μέλι, βασιλόπιτες και δεκάδες άλλα τοπικά γιορτινά γλυκά, προσθέτουν την απαραίτητη πινελιά παράδοσης στο εορταστικό μας τραπέζι. Αν έχουμε χρόνο και η κουζίνα είναι το φόρτε μας, η μυρωδιά που αναδίδουν τα χειροποίητα γλυκά όταν ψήνονται στο φούρνο, και που μας συνοδεύει από τα παιδικά μας χρόνια δεν συγκρίνεται με τίποτα!


Οι εορταστικές ταινίες

Έξω κάνει κρύο, έχετε ανάψει το τζάκι, η παρέα είναι ιδανική, τα φωτάκια στο δέντρο αναβοσβήνουν, το σπίτι μυρίζει μελομακάρονα και εσείς βλέπετε στην τηλεόραση το «Holiday». Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Οι εορταστικές ταινίες παίζονται διαρκώς στην οθόνη μας και παρόλο που τις έχουμε δει σχεδόν όλες, ποτέ μα ποτέ δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε μια ακόμη επανάληψη…


Το χιόνι

Από μικρά παιδιά έχουμε μάθει να συνδέουμε το χιόνι με τα ευτυχισμένα Χριστούγεννα ακόμη και αν οι περισσότεροι από εμάς που ζούμε στις μεγάλες πόλεις δεν το έχουμε δει ποτέ να πασπαλίζει τις βεράντες μας στις 25 Δεκεμβρίου. Τα χιόνια στο καμπαναριό λοιπόν αποτελούν απαραίτητο συστατικό για χριστουγεννιάτικη καλοπέραση ακόμη και αν χρειάζεται να ταξιδέψουμε χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μας για να δούμε άσπρη μέρα.


Το οικογενειακό εορταστικό τραπέζι

Μπορεί να έχουμε τις διαφορές μας, να έχουμε απομακρυνθεί και να επικοινωνούμε μόνο σε γιορτές και επετείους. Ο λόγος για το καθιερωμένο οικογενειακό τραπέζι, που φέρνει κάτω από την ίδια στέγη συγγενείς και φίλους που ενδεχομένως έχουν καιρό να βρεθούν. Και παρόλο που μερικές φορές τα τραπέζια αυτά βγάζουν στην επιφάνεια διαφωνίες ή κρυμμένα μυστικά, πάντα μα πάντα παραμένουν καλά φυλαγμένα στην καρδιά μας καθώς τα έχουμε συνδέσει με γλυκές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.


Η άδεια…

Με τίποτα δεν συγκρίνεται η χριστουγεννιάτικη άδεια από τη δουλειά! Οι περισσότεροι «εξαντλούν» τις ημέρες άδειας που έχουν ξεμείνει από όλη τη χρονιά επιλέγοντας το τζάκι, τους φίλους, τα γιορτινά τραπέζια και τη διασκέδαση από το 8ωρο στο γραφείο, το στριφνό διευθυντή και τα πιεστικά deadlines. Και δεν τους αδικούμε καθόλου….


Το τζάκι

Στο cd ακούγεται η θεϊκή φωνή του Sinatra να τραγουδά «White Christmas», το κόκκινο κρασί γεμίζει τα ποτήρια, η παρέα έχει γιορτινή διάθεση και το τζάκι δίνει το λαμπερό «παρών». Σχεδόν από καμιά χριστουγεννιάτικη φωτογραφία, δεν λείπει το τζάκι από τη διακόσμηση με τις μάλλινες, πολύχρωμες κάλτσες να περιμένουν κρεμασμένες τα δώρα του Άγιου Βασίλη που πάντα έρχονται στην ώρα τους. Καλά Χριστούγεννα!

ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

lkarak@clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις