15 από τις καλύτερες παραλίες στο Ιόνιο...

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΟΓΓΑΣ



Κρυμμένη κάτω από το χωριό των Περουλάδων, στο ακρωτήρι Δράστης η μικρή και ήσυχη αμμουδιά έχει από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα που της χαρίζουν και το δεύτερο όνομά της (Ηλιοβασίλεμα). Ρομαντική, με θέα προς την Αδριατική και τα Διαπόντια Νησιά, με λίγες ξαπλώστρες, έχει την ίδια ομορφιά με το Σιδάρι, χωρίς τα ίχνη της ανθρώπινης παρέμβασης γι' αυτό και αποτελεί την προτίμηση των ντόπιων.

ΧΑΛΙΚΟΥΝΑΣ

Η ψιλή άμμος σχηματίζει λόφους κάνοντας το τοπίο να μοιάζει εξωτικό. Μια λωρίδα άμμου σας χωρίζει από το απέραντο γαλάζιο μπροστά σας και τη λίμνη των Κορισσίων πίσω σας. Απέραντη, άγρια στη δυτική μεριά του νησιού η παραλία του Χαλικούνα είναι ένα σπάνιο φυσικό τοπίο. Πίσω από τη λίμνη βρίσκεται το μέρος των φίλων του Kite Surf.

ΧΩΜΟΙ

Γοητευτική, ερημική, μια από τις "ατομικές" αμμουδιές που εκτείνονται μεταξύ του όρμου της Παλαιοκαστρίτσας και των Λιαπάδων. Ειδυλλιακή, με άσπρο βότσαλο και κρυστάλλινη γαλαζοπράσινη θάλασσα. Ο Παράδεισος, όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, είναι προσβάσιμος μόνο με βάρκα είτε από τους Λιαπάδες είτε από την Παλαιοκαστρίτσα με κάποιες εκδρομές προς τους Χωμούς να συνδυάζουν και οργανωμένο μπάρμπεκιου στην παραλία.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΝΑΥΑΓΙΟ



Σαν κάθε σταρ που μονοπωλεί τα φώτα της διασημότητας συχνά "κουράζει" με την επανάληψη της εικόνας της. Σαν σκεφτείτε όμως ότι τα φώτα της διασημότητας είναι αυτά που κουράζουν, θα απολαύσετε ένα αξέχαστο μπάνιο σε σμαραγδένια νερά στην πολυφωτογραφημένη κατάλευκη αμμουδιά της με τις κάτασπρες βραχώδεις πλαγιές. Στολίδι του αλλοτινού Αϊ-Γιώργη στα Γκρεμνά, το σκουριασμένο σκαρί του "Παναγιώτη", του λαθρεμπορικού πλοίου που ναυάγησε στα ανοικτά το 1982.

ΔΑΦΝΗ

Ανάμεσα σε πελώριους βράχους και με την θέα μιας μικρής νησίδας με το όνομα "Πελούζο" απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση χρυσής άμμου. Από τις φημισμένες παραλίες του νησιού, με εκπληκτική θέα προς τη περιοχή του Λαγανά η μεγάλη αμμώδης παραλία στα νότια της Ζακύνθου, αποτελεί καταφύγιο της Καρέτα - Καρέτα.

ΚΥΘΗΡΑ

ΚΑΛΑΔΙ



Αποτελεί την παραλία σήμα κατατεθέν για το νησί. Μικρή με βότσαλο σε όλο το μήκος της και καταπράσινα νερά.

ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΧΥΤΡΑ: Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ


Είναι μια ακόμη βραχονησίδα των Κυθήρων που πετάγεται από μακριά σε όλες τις διαδρομές σου στα νότια του νησιού και συγκεντρώνει τα βλέμματα και τις αναμνήσεις όσων έχουν επισκεφτεί το νησί. Ο μυστήριος αυτός ογκώδης βράχος, που οι χάρτες τον αναφέρουν ως Αυγό και στα λόγια των κατοίκων στέκεται ως Χύτρα (επειδή "βράζει" όταν τα σύννεφα κάθονται πάνω του), προσφέρει μια σπηλιά μέσα στο βράχο με μια παραλία. Τα καλοκαιρινά απογεύματα ο ήλιος φωτίζει τη σπηλιά και τα νερά λάμπουν σε χρώματα μαγευτικά.

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ



Ξεχάστε βραβεία και κατατάξεις και απολαύστε βουτιές σε πεντακάθαρα, δροσερά, τιρκουάζ νερά. Η κατάλευκη κοψιά του βουνού αφήνει μια λωρίδα γης εμπρός από τη θάλασσα. Στη μία από τις έξι κορυφαίες παραλίες της Μεσογείου τους καλοκαιρινούς μήνες επικρατεί το αδιαχώρητο.

ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ


Κρύα, βαθιά νερά, λευκή άμμος, ψιλό βότσαλο και οι αποχρώσεις πράσινων, γαλάζιων και τιρκουάζ χρωμάτων δίνουν άλλο νόημα στα πορφυρά απογεύματα και "στριμώχνουν" στην ατελείωτη αμμουδιά όλη τη πελαγίσια αρετή του Ιονίου. Πανέμορφη, πεντακάθαρη, αγνή όσο και αν είναι γνωστή.


ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΜΥΡΤΟΣ



Πολυταξιδεμένος σε τουριστικές εκθέσεις, ο Μύρτος με τα καταγάλανα νερά του και την κάτασπρη αμμουδιά του, είναι ακόμη αποκαλυπτικός. Οργανωμένη παραλία με καθορισμένο αριθμό από αραιά τοποθετημένες ξαπλώστρες, ναυαγοσώστης, αποδυτήρια, ντους, σταθμό Α' Βοηθειών, καντίνα του δήμου με τυρόπιτες, σάντουιτς και πρόσβαση για αμαξίδια μέχρι την θάλασσα.


ΠΛΑΤΙΑ ΑΜΜΟΣ


Άγνωστη, παρθένα (ακόμη) παραλία, νερά πράσινα, πεντακάθαρα. Οι κάτοικοι μέχρι πρόσφατα έδιωχναν κάθε πινακίδα που οδηγούσε στην παραλία. Γι' αυτό και όσοι ήθελαν τη διάδοσή της έγραψαν το όνομά της στην άσφαλτο. Ο πιο σύντομος δρόμος για τον χαρακτηριζόμενο "νέο Μύρτο"είναι από το Ληξούρι και περνώντας από τα Καμιναράτα, με θέα στο πέλαγος, λίγα μέτρα μετά την πινακίδα για την ταβέρνα του Στάθη, θα δείτε κάτω στην άσφαλτο το όνομά της

ΠΕΤΑΝΟΙ


Εδώ που πετάει ο νους. Διάσημη, οργανωμένη και πολυσύχναστη σε μια καταπράσινη πλαγιά που καταλήγει σε υπέροχα λευκά βότσαλα και παχιά λευκή άμμο. Φτάνοντας από ψηλά, αγγίζοντας την άκρη της χερσονήσου της Παλικής θα σας μαγέψει. Αν θέλετε ησυχία, στα δεξιά βρίσκεται η μικρή βοτσαλωτή παραλία των Φωτεινών με χοντρό βότσαλο που αποτελεί μια μικρογραφία της μεγάλης παραλίας.

ΙΘΑΚΗ

ΦΙΛΙΑΤΡΟ

Χοντρό βότσαλο, πεντακάθαρα νερά και θαλάσσια σπορ σε μία από τις πολλές και πιο γνωστές αμμώδεις παραλίες του νησιού, σε απόσταση περίπου 10 λεπτών από την πρωτεύουσα.


ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ

ΒΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΟΥΜΙ


Ο μυθικός έρωτας του Ποσειδώνα και της Νηρηίδας Αμφιτρίτης συναντά την πραγματικότητα σε δύο από τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου. Τον Αύγουστο τα σκάφη δημιουργούν μεγάλη κίνηση και όλοι ζητούν μια θέση στη λευκή άμμο και στο χοντρό βότσαλο και μια βουτιά στα διάφανα σμαραγδένια νερά. Δε θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες και στις δύο θα βρείτε ταβέρνες. Για πιο ησυχία επιλέξτε την ενδιάμεση Μεσοβρίκα.

ΠΑΞΟΙ

ΒΟΥΤΙΕΣ ΑΠΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ



Βράχοι σμιλευμένοι από ανέμους και κύματα. Θαλάσσιες αψίδες, πανέμορφοι σχηματισμοί και βουτιές από σκάφος στην υπέροχη δυτική μεριά των Παξών. Εκεί θα δείτε την μικρή σπηλιά Blue Grotto, τον Τρυπητό μια υπέροχη θαλάσσια καμάρα, τον Ορθόλιθο, έναν τεράστιο βράχο, το Αχάι με τις συνεχόμενες σπηλιές, τους εντυπωσιακούς γκρεμούς του Ερημίτη με την τεράστια σπηλιά της Υπαπαντής, την παραλία "Γαλάζιο".

πηγή : www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις