Ισπανία-Πορτογαλία 1-0

Ακριβώς δύο χρόνια από την κατάκτηση του Euro οι "ρόχας" πανηγύρισαν την άνετη πρόκριση στους "8" του Μουντιάλ, επικρατώντας 1-0 της Πορτογαλίας (vids)

Η ορμή των "ρόχας", η οποία απέφερε τρεις καλές στιγμές από τα πόδια των Τόρες και Βίγια στο πρώτο 10λεπτο, δεν διήρκησε πολύ. Η Πορτογαλία, πιο οργανωμένη στον αγωνιστικό χώρο και σαφώς πιο γρήγορη στις αντιδράσεις της, έφερε γρήγορα το παιχνίδι στα δικά της μέτρα.

Αν και προτίμησε να δώσει χώρο στην Ισπανία, λειτούργησε άψογα ανασταλτικά, ενώ ταυτόχρονα έβρισκε τρόπους για να γίνεται απειλητική απέναντι στον Κασίγιας, παίζοντας είτε από τα πλάγια, ιδίως από αριστερά (ανέβαινε πολύ ο Κοεντράο), είτε από τον άξονα (Τιάγκο, Μεϊρέλες). Ηταν μάλιστα πιο επικίνδυνη όταν είχε την μπάλα στα πόδια, την ίδια ώρα που οι πρωταθλητές Ευρώπης αδυνατούσαν να εκμεταλλευτούν τα προσόντα των Ινιέστα, Βίγια και Τόρες οι οποίοι είχαν χαθεί μεταξύ Κόστα, Πέπε (είχαν ειδικές αποστολές) και Αλβες.

Αφού όμως η ομάδα του Κεϊρόζ δεν σκόραρε στο 52’, όταν η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι, η Ισπανία πήρε τα... πάνω της. Η είσοδος του Γιορέντε αντί του αρνητικού Τόρες προσέφερε οντότητα στην επίθεση των "ρόχας", οι οποίοι αφού απείλησαν δις, έφτασαν στο 1-0 με τον Βίγια να σκοράρει με διπλή προσπάθεια από οριακή θέση οφ σάιντ.

Το γκολ άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα. Οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε απέκτησαν την απαιτούμενη ψυχολογία για να διαχειριστούν άριστα το προβάδισμά τους, σε αντίθεση με τους Πορτογάλους που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Απέτυχαν παταγωδώς στην προσπάθεια να εξισορροπήσουν την κατάσταση, οι αλλαγές του Κεϊρόζ δεν έφεραν φρέσκες ιδέες και περισσότερο η Ισπανία έφτασε κοντά στο 2-0 (με Βίγια και Γιορέντε) παρά απειλήθηκε με ισοφάριση. Στις καθυστερήσεις έδωσαν την τελευταία μάχη οι Πορτογάλοι, κατασκηνώνοντας στην περιοχή του Κασίγιας, αλλά μάταια. Η ευκαιρία είχε ήδη χαθεί.

Συνθέσεις

Ισπανία:

Ικερ Κασίγιας, Κάρλες Πουγιόλ, Σέρχιο Ράμος, Γεράρδ Πικέ, Τζουάν Καπντεβίλα, Σέρχιο Μπούσκετς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο (93' Κάρλος Μαρτσένα), Φερνάντο Τόρες (58' Φερνάντο Γιορέντε), Νταβίντ Βίγια (88' Πέδρο), Αντρές Ινιέστα

Πορτογαλία:

Εντουάρντο, Φάμπιο Κοεντράο, Πέπε (72' Πέδρο Μέντες), Μπρούνο Αλβες, Ρικάρντο Κόστα, Ρικάρντο Καρβάλιο, Τιάγκο, Ραούλ Μεϊρέλες, Σιμάο (72' Σίλβα Λιέντσον), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ούγκο Αλμέιδα (58' Ντάνι)

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις