Ολλανδία-Βραζιλία 2-1

H Ολλανδία έμαθε από το πάθημα του 1994 & του 1998 και κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή κόντρα στη Βραζιλία (2-1), παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου .
Θεωρητικά από τη στιγμή που το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και γενικότερα σε...ευρωπαϊκές καταστάσεις, η Ολλανδία θα είχε προβάδισμα. Στην πράξη όμως η εντυπωσιακά κυνική Βραζιλία μπορεί να ξεδιπλώσει ποδοσφαιρικό ρεαλισμό στο γήπεδο καλύτερα από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα. Η ομάδα του Ντούνγκα προηγήθηκε στο 10' με τον Ρομπίνιο στην πρώτη καλή φάση της στον αγώνα και αφού γλίτωσε την ισοφάριση στο 11', έπαιξε πανέξυπνα κόντρα σε μία ομάδα που δεν ήξερε τι να κάνει στην επίθεση (οι δύο αριστεροπόδαροι Φαν Πέρσι και Ρόμπεν τράκαραν ουκ ολίγες φορές μεταξύ τους).

Οταν δε οι Βραζιλιάνοι αποφάσισαν να βάλουν στο ρεπερτόριό τους τις ταχύτατες εναλλαγές της μπάλας σε μικρό χώρο και τις επιθέσεις από τις πτέρυγες, οι Ολλανδοί έτρεχαν και δεν έφταναν. Μάλλον ευχαριστημένοι θα πρέπει να αισθάνονταν με το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου. Μ' αυτά τα δεδομένα οι “οράνιε” αποφάσισαν να μπουν ατσαλωμένοι στο τερέν κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και αντιπαρατάξουν δύναμη στη δύναμη. Η γρήγορη ισοφάριση (με το αυτογκόλ του Μέλο στο 53') τους βοήθησε να ηρεμήσουν αλλά και να καταλάβουν ότι έχουν τις δυνατότητες να επιβάλλουν το δικό τους νόμο.

Το μυαλό των Βραζιλιάνων διεθνών από την άλλη πλευρά πειράχθηκε. Οι παίκτες του Ντούνγκα φορτώθηκαν με άγχος και νεύρα και η καλή κυκλοφορία της μπάλας του πρώτου μέρους πήγε περίπατο μαζί με την ψυχραιμία. Το βραζιλιάνικο δράμα ή αν θέλετε το ολλανδικό έπος ολοκληρώθηκε στο δίλεπτο 68-73. Αρχικά ο Κάουτ με τον Σνάιντερ έπαιξαν βόλεϊ με το κεφάλι μέσα στην περιοχή της Βραζιλίας και ο δεύτερος σκόραρε και εν συνεχεία ο...τρελαμένος Μέλο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο παιχνίδι ειδικών καταστάσεων και ειδικών συνθηκών που ακολούθησε μέχρι τη λήξη η Ολλανδία κράτησε σχετικά εύκολα. Με το άγχος της Βραζιλίας να χτυπάει κόκκινο (το κοντινό τηλεοπτικό πλάνο στον Αλβες προς το τέλος του ματς αποδεικνύει του λόγου το αληθές) και την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει, οι οράνιε ήξεραν ότι θα έπρεπε να αυτοκτονήσουν για να χάσουν μία ιστορική πρόκριση. Φυσικά, δεν το έκαναν.


10ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Εκπληκτική μπαλιά του Μέλο βγάζει τετ-α-τετ τον Ρομπίνιο και ο άσος της Σάντος ανοίγει το σκορ.

11ο λεπτό: Σουτ του Σνάιντερ από διαγώνια θέση και αριστερά, αποκρούει στη γωνία του ο Σέζαρ

25o λεπτό: Γύρισμα του Ντάνιελ Αλβες από δεξιά, σουτ στην κίνηση του Ζουάν από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα φεύγει ψηλά.

31ο λεπτό: Επληκτική εναλλαγή της μπάλας από τη Βραζιλία, εντυπωσιακό σουτ του Κακά, εξαιρετική απόκρουση του Στεκέλενμπουργκ.

45ο λεπτό: Βολίδα του Μαϊκόν από πάσα του Αλβες, μόλις άουτ.

53ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Σέντρα του Σνάιντερ, ο Μέλο βάζει το κεφάλι του για να αποκρούσει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

66ο λεπτό:
Πλασαριστό σουτ του Κακά από το ύψος της περιοχής, η μπάλα μόλις άουτ.

68ο λεπτό. ΓΚΟΛ! Κόρνερ του Ρόμπεν, πρώτη κεφαλιά του Κάουτ, δεύτερη του Σνάιντερ και 2-1!

Συνθέσεις

Ολλανδία:

Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ, Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, Αντρέ Οϊερ, Τζόνι Χάιτινχα, Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ, Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Αριεν Ρόμπεν, Μαρκ φαν Μπόμελ, Ντιρκ Κάουτ, Ρόμπιν φαν Πέρσι (85' Κλάας Γιαν Χούντελααρ)

Βραζιλία:

Ζούλιο Σέζαρ, Ντάγκλας Μαϊκόν, Λούσιο, Zουάν, Ντάνι Αλβες, Φελίπε Μέλο, Μίτσελ Μπάστος (62' Ζιλμπέρτο), Κακά, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λουίς Φαμπιάνο, Ρομπίνιο

πηγή : www.contra.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις