Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



Η συμβουλή της γιαγιάς που αποδείχθηκε πραγματικά ωφέλιμη για την υγεία. «Να βγείτε έξω, να παίξετε». Πόσες φορές, ως μικροί δεν έχετε ακούσει αυτή την προτροπή, κυρίως από τις γιαγιάδες όταν πηγαίνατε στο χωριό; Κι, όμως, αυτή η συμβουλή αποδεικνύεται η καλύτερη για την υγεία σας, σύμφωνα με ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο.
Σε μια μελέτη που δημοσίευσε το NCBI, οι ερευνητές βρήκαν μείωση τόσο του καρδιακού ρυθμού όσο και της κορτιζόλης, εκείνων που περνούσαν περισσότερο χρόνο στην εξοχή αντί της πόλης. Γενικότερα, η επαφή με τη φύση έχει αρκετά οφέλη για την υγεία.
Δείτε τα 4 πιο σημαντικά, σύμφωνα με το Business Insider:
Το περπάτημα στο δάσος μπορεί να βελτιώσει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας. Σύμφωνα με σχετική μελέτη, οι συμμετέχοντες που πήγαν βόλτα σε ένα δάσος είχαν κατά 20% καλύτερα αποτελέσματα σε ένα τεστ μνήμης, σε σχέση με εκείνους που επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα της πόλης.
Οι εξωτερικές δραστηριότητες μπορούν να καταπολεμήσουν την κατάθλιψη. Ειδικά, όταν ο χρόνος που περνάτε στη φύση συνδυάζεται με την άσκηση, μπορεί να έχει ευεργετικά οφέλη στην ψυχική σας υγεία.
Οι βόλτες στη φύση είναι το καλύτερο «φάρμακο» για την καταπολέμηση του στρες. Μελέτη που δημοσιεύθηκε από την NCBI διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που πέρασαν δύο νύχτες στο δάσος είχαν χαμηλότερα επίπεδα του δείκτη κορτιζόλης του στρες, συγκριτικά με εκείνους που παρέμειναν στην πόλη.
Ο χρόνος που περνάτε έξω, μειώνει τα επίπεδα της φλεγμονής. Η φλεγμονή συνδέεται με αυτοάνοσες διαταραχές, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, καρκίνο, αλλά και με την κατάθλιψη.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις