ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

 Perierga.gr - Πόλεμος μέχρις εσχάτων στο νησί των Χριστουγέννων!

Ένας πόλεμος επιβίωσης εκτυλίσσεται εδώ και δεκαετίες στο νησί των Χριστουγέννων, καθώς το νησί καταλαμβάνεται από βίαιους εισβολείς. Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε εκατομμύρια ή ακόμη και δισεκατομμύρια. Ετυχώς βέβαια δε μιλάμε για ανθρώπους αλλά για τη μάχη μεταξύ των γηγενών κόκκινων καβουριών και των εισβολέων κίτρινων μυρμηγκιών. Αν και φαινομενικά – λόγω μεγέθους – φαίνεται μια μάχη μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ, στην πραγματικότητα ο μεγάλος ηττημένος είναι τα κόκκινα καβούρια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το σχετικά απομονωμένο νησί των Χριστουγέννων αποτελεί τόπο αναπαραγωγής για εκατομμύρια κόκκινα καβούρια του Ινδικού ωκεανού. Από τη δεκαετία του ’30 κιόλας κίτρινα μυρμήγκια έκαναν την εμφάνισή τους στο νησί φτάνοντας εκεί παράλληλα με τη μεταφορά εμπορευμάτων. Με την πάροδο του χρόνου τα μυρμήγκια οργανώθηκαν σε μεγάλες αποικίες και απειλούν την ύπαρξη των καβουριών. Βασική τους λεία είναι τα κόκκινα καβούρια, τα οποία παρά το ότι υπερτερούν σε μέγεθος, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μυρμήγκια. Τα κίτρινα μυρμήγκια επιτίθενται στα μάτια των καβουριών, τα τυφλώνουν και στη συνέχεια ρουφούν ανενόχλητα τη σάρκα τους.

Perierga.gr - Πόλεμος μέχρις εσχάτων στο νησί των Χριστουγέννων!

Με τη συνεχή και επισταμένη παράμβαση των τοπικών αρχών ο αριθμός τον μυρμηγκιών έχει πλέον μειωθεί αρκετά με αποτέλεσμα η ισορροπία να επανέρχεται στο φυσικό περιβάλλον. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πληθυσμός των καβουριών στο νησί ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια ενώ τα μυρμήγκια μετρώνται σε μερικά δισεκατομύρια!

Perierga.gr - Πόλεμος μέχρις εσχάτων στο νησί των Χριστουγέννων! 

https://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις