"ναι" στο camping

Θα ήταν τετριμμένο και απαισιόδοξο να ξεκινήσουμε με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης. Είναι αλήθεια πως το βαλάντιό μας έχει μικρύνει και οι διακοπές μπορεί να αποτελούν πλέον πολυτέλεια. Αλλά επειδή λίγες μέρες ξεκούρασης και ηρεμίας είναι ανάγκη και δικαίωμα, θα φροντίσουμε για φέτος το καλοκαίρι, να φωτίσουμε τα όμορφα σημεία αυτών των ημερών.
Στο camping υπάρχουν βετεράνοι και αρχάριοι. Αν ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε το camping με κάποιον που γνωρίζει τα βασικά. Και αν δεν έχουμε κάποιον υπόψη, τότε θα χρειαστούμε λίγη υπομονή για τα πρακτικά ζητήματα, όπως για το στήσιμο της σκηνής. Αφού λοιπόν χτίσουμε το μικρό μας παλατάκι, από εκεί και πέρα οι διακοπές μας ανήκουν.
Θάλασσα, ήλιος, ύπνος, φύση και διασκέδαση. Έφτασε λοιπόν η ώρα να απαριθμήσουμε τους λόγους που αξίζει να πάμε για camping.

1. Μένουμε μακριά από τοίχους

7 λόγοι για να πούμε "ναι" στο camping
Αυτός είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος για να λατρέψουμε το camping. Ο όρος "ελευθερία" έχει ερμηνευτεί από πολλούς με διάφορους τρόπους και για τον καθένα μας σημαίνει κάτι διαφορετικό. Το να ζούμε όμως ελεύθερα μακριά από κουδούνια, πόρτες και τοίχους, είναι μία ελευθερία ανεκτίμητη, που ομολογουμένως όλοι την αναγνωρίζουμε. Τι μας προσφέρει; Χαλάρωση και απομάκρυνση από τους καθημερινούς και συνηθισμένους τύπους. Είναι θα λέγαμε θέμα ψυχολογίας.

2. Γνωρίζουμε νέα πρόσωπα και επανασυνδεόμαστε με τα παλιά

7 λόγοι για να πούμε "ναι" στο camping
Το camping μας κάνει αυθόρμητους και κοινωνικούς. Τα θέματα συζήτησης πλέον δεν είναι μία κακή μέρα στη δουλειά, ούτε τι θα μαγειρέψουμε σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν θέματα συζήτησης, υπάρχει μία όμορφη επικοινωνία, η οποία μπορεί να ξεκινήσει από τον γείτονα ή τη γειτόνισσα camper κάπως έτσι: "Καλημέρα". Αυτό. Μία όμορφη καλημέρα από έναν άγνωστο. Και πολλές όμορφες καλημέρες από τους φίλους μας. Τι μας προσφέρει; Χαρά.

3. Έχει πλάκα να μαγειρεύουμε στη φύση

Μαγειρεύουμε όλοι μαζί, γινόμαστε εφευρέτες, το διασκεδάζουμε, αντέχουμε με τα λίγα και το καθάρισμα είναι μία διαδικασία ομαδική. Μαθαίνουμε να προστατεύουμε τη φύση, κάτι που εντελώς ειλικρινά, στην πόλη έχουμε ξεχάσει να κάνουμε. Αποκτά ενδιαφέρον να μαγειρεύεις (και να "μαγειρεύεις") με τα λίγα...

4. Γνωρίζουμε τον εαυτό μας

7 λόγοι για να πούμε "ναι" στο camping
Είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός λόγος για να αγαπήσουμε το camping. Μακριά από την πόλη, όπου το φως, το νερό, το φαγητό είναι "δεδομένα", ανακαλύπτουμε τι είναι σημαντικό για εμάς και τι όχι. Αν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το νεσεσέρ και το κραγιόν, αν μπορούμε να αντέξουμε με αφόρτιστο το κινητό, αν αντέχουμε να ζούμε χωρίς να ξέρουμε τι θα φάμε αύριο. Μακριά από έναν καθρέφτη, και χωρίς παπούτσια στην παραλία. Μία μικρή περιπέτεια, άκρως ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Τι μας προσφέρει; Ένα μάθημα για το τι έχουμε ανάγκη.

5. Γνωρίζουμε έναν "πραγματικό" κόσμο

7 λόγοι για να πούμε "ναι" στο camping
Αυτός ο "καινούργιος" κόσμος είναι η φύση. Όσο κλασικό και αν ακούγεται, είναι πραγματικότητα. Θα αφήσουμε πίσω τις ηλεκτρονικές συσκευές, θα σταματήσουμε να είμαστε προσηλωμένοι μπροστά από οθόνες κινητών, ipad και laptop, και τα μάτια μας θα αντικρίσουν την πραγματικότητα. Θάλασσα, νερό, δέντρα, χώμα, χαλίκια, κοχύλια. Μακριά από τον εικονικό κόσμο του Twitter, του Facebook, των email. Μια γλυκιά απεξάρτηση.

6. Επιτρέπονται τα κατοικίδια

Κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί για τους φίλους μας τα ζώα. Αντιθέτως, όλοι θα τα αγκαλιάσουν αλλά και τα ίδια θα αποκτήσουν καινούριους φίλους. Θα τρέχουν στα χώματα, μακριά από τις τσιμεντένιες πλατείες της πόλης, θα απολαύσουν το νερό, θα διώξουν αυτή την κακή ενέργεια, που ακόμη και εμάς τους ίδιους πνίγει.

7. Κατάλληλες διακοπές για τα παιδιά

7 λόγοι για να πούμε "ναι" στο camping
Ίσως το camping να τρομάζει τους γονείς. Στην ουσία όμως είναι το καλύτερο μέρος για τα παιδιά. Είναι ένα μάθημα, είναι διασκέδαση και ελευθερία. Λίγα κουβαδάκια για τους πύργους στην άμμο και μερικές νερομπογιές για να χρωματίσουμε όλοι μαζί τα κοχύλια και τις πέτρες που συλλέξαμε, αρκούν. Κατασκηνωτικό πνεύμα. Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε να ζούμε ομαδικά.
Είναι ανεκτίμητο να ανοίγεις την σκηνή και να αντικρίζεις την θάλασσα. Καλό Καλοκαίρι!

 http://www.pathfinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις