Συνεργασία Axl Rose - AC/DC

Ιστορίες προδοσίας μπορεί να κρύβει η μεγάλη μουσική έκπληξη της χρονιάς: ο "γάμος" του Axl Rose με τους AC/DC. Τελικά, τι ισχύει;
Οι φήμες τελικά επιβεβαιώνονται. Κάτι που όλοι οι μουσικόφιλοι θεωρούσαν αδιανόητο να συμβεί, τελικά είναι γεγονός. Ο Axl Rose τραγουδιστής των Guns 'n' Roses είναι πλέον και ο τραγουδιστής των AC/DC. Στην αρχή, η φημολογία αντιμετωπίστηκε ως πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά είναι αλήθεια: ο Axl Rose θα ολοκληρώσει την παγκόσμια περιοδεία των AC/DC.
Η ροκ μπάντα από την Αυστραλία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα, ότι ο 54χρονος Axl Rose, θα αναλάβει καθήκοντα frontman, για το υπόλοιπο του τουρ των AC/DC (10 συναυλίες στην Αμερική και άλλες 12 στην Ευρώπη), καθώς ο επί 36 χρόνια τραγουδιστής τους, Brian Johnson, αναγκάζεται να αποχωρήσει, λόγω προβλημάτων ακοής.
Ο Axl Rose θα είναι πλέον ο frontman δύο θρυλικών συγκροτημάτων
Ο Axl Rose θα είναι πλέον ο frontman δύο θρυλικών συγκροτημάτων
Ο 68χρονος Johnson ήταν ο τραγουδιστής των AC/DC από το 1980, μετά τον θάνατο του Bon Scott και η μπάντα, στην ανακοίνωσή της, τον ευχαρίστησε "για τη συνεισφορά του και την αφοσίωσή του στους AC/DC στο πέρασμα των χρόνων", ενώ του ευχήθηκε καλή τύχη "στις μελλοντικές του δραστηριότητες". 
Ως εδώ όλα καλά. Ωστόσο, τα πράγματα ίσως να μην είναι τόσο απλά όσο παρουσιάζονται από τους AC/DC, οι οποίοι αναφέρουν ότι τα προβλήματα ακοής του Brian Johnson είναι ο λόγος που ο 68χρονος άφησε τη θέση του στο συγκρότημα κενή. Σύμφωνα με πληροφορίες διαφόρων μέσων, ο ίδιος ο Johnson έχει μία άλλη ιστορία να διηγηθεί...
Ειδικότερα, ο κωμικός Jim Breuer, καλός φίλος του Brian Johnson, ισχυρίστηκε τον Μάρτιο, ότι o τραγουδιστής του αποκάλυψε πως οι AC/DC, στην κυριολεξία του έδωσαν τα παπούτσια στο χέρι, στέλνοντας τις βαλίτσες του πίσω σπίτι (!!), εν αγνοία του, και ότι ένιωθε προδομένος με την αντικατάσταση του στο μέσο της τεράστιας περιοδείας του συγκροτήματος. 
Ο Brian Johnson (αριστερά) με τον Angus Young, σε παλαιότερη συναυλία των AC/DC
Ο Brian Johnson (αριστερά) με τον Angus Young, σε παλαιότερη συναυλία των AC/DC
Τελικά, μετά την έκταση που έλαβε η είδηση, ο Breuer έσπευσε να κάνει διευκρινιστικά σχόλια, λέγοντας ότι "υπερέβαλε" επειδή είναι κωμικός και ότι ο Johnson ένιωθε απλά απογοητευμένος που αναγκαζόταν να αφήσει την περιοδεία στη μέση, όντας άνθρωπος στον οποίο δεν αρέσει να τα παρατάει.
Ακόμα κι έτσι, η είδηση ότι ο Axl Rose, ο oποίος βρίσκεται εν μέσω ακριβοπληρωμένων εμφανίσεων, λόγω της ιστορικής επανασύνδεσης αρχικών μελών των Guns 'n' Roses, συμπεριλαμβανομένου και του Slash, αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τον Johnson, επανέφεραν τις αρχικές δηλώσεις του Breuer στο προσκήνιο, δίνοντας τροφή για σχόλια.
Αυτή δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που οι AC/DC απασχολούν εξαιτίας αποχωρήσεων. Τον περασμένο Ιούλιο, η μπάντα έδιωξε τον ντράμερ της, Phil Rudd, μετά την καταδίκη του για κατοχή ναρκωτικών και απειλή για δολοφονία, ενώ αντικατέστησε τον κιθαρίστα Malcolm Young από τον Σεπτέμβριο του 2014, ανακοινώνοντας ότι πάσχει από άνοια και δεν θυμάται τα τραγούδια.
Οι Ac/DC το 1979. Από αριστερά: Malcolm Young, Bon Scott, Angus Young, Cliff Williams, Phil Rudd
Οι Ac/DC το 1979. Από αριστερά: Malcolm Young, Bon Scott, Angus Young, Cliff Williams, Phil Rudd
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι ένα: ο Axl Rose θα τραγουδάει στις υπόλοιπες 22 συναυλίες των AC/DC και ο κόσμος της ροκ περιμένει να δει τα αποτελέσματα μίας συνεργασίας που ενδεχομένως κανείς να μην είχε έστω φανταστεί, πριν γίνει πραγματικότητα.
Φυσικά, δεν είναι όλοι βέβαιοι ότι το παραμύθι θα έχει happy end, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι ο Axl Rose είναι κάτοχος πολλών αρνητικών... ρεκόρ στην ακύρωση εμφανίσεων την τελευταία στιγμή και συχνά, δημιουργεί προβλήματα με την αντικοινωνική συμπεριφορά του, η οποία πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από τη διπολική διαταραχή από την οποία πάσχει. 
Η συμπεριφορά του και η άρνηση του να εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ μάλιστα πριν χρόνια οδηγούσε σε πρωτοφανείς διαδηλώσεις και επεισόδια που προκαλούσαν ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων.
Συν τοις άλλοις η φωνή του 54χρονου είναι αρκετά ευαίσθητη πλέον και πολλοί απορούν πώς θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και τη σωματική και ψυχολογική πίεση του να περιοδεύσει ως τραγουδιστής σε δύο ιστορικά συγκροτήματα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Τα χρήματα βέβαια είναι πολλά. Ίσως πάρα πολλά. Και ο Axl έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν έχει πρόβλημα να εκτεθεί μπροστά σε χιλιάδες κόσμου ή να καταπατήσει για πλάκα αυστηρούς όρους στα συμβόλαια του. Το πιθανότερο είναι να απολαύσουμε ένα ιστορικά beautiful trainwreck. Αναμένουμε!

 http://www.pathfinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις