Πώς είναι να είσαι φτωχός.

Μία μέρα, μία πλούσια μητέρα πήρε την κόρη της σε ένα ταξίδι στην εξοχή, με μοναδικό σκοπό να της δείξει πώς είναι να είσαι φτωχός. Πέρασαν μερικές μέρες και νύχτες στη φάρμα μιας φτωχής οικογένειας. 
Αντλούσαν νερό από το πηγάδι για να πιούνε, έπαιζαν στο δάσος, κολυμππούσαν, έκαναν δουλειές στη φάρμα, γελούσαν και περνούσαν όμορφα.
Αφού γύρισαν στην πόλη και το πολυτελές τους διαμέρισμα, η μητέρα ρώτησε την κόρη της πώς πέρασε στη φάρμα. "Υπέροχα" απάντησε εκείνη και η μητέρα της τη ρώτησε τι έμαθε κατά την παραμονή τους στη φάρμα.
Η μικρή απάντησε "πρόσεξα ότι έχουμε ένα σκύλο, ενώ εκείνοι έχουν τέσσερα σκυλιά και τρεις γάτες. Εμείς έχουμε μια μαρμάρινη πισίνα στον κήπο στο εξοχικό, ενώ εκείνοι έχουν μία λίμνη μέσα στο δάσος. Έχουμε ηλικές λάμπες στον κήπο, ενώ εκείνοι έχουν εκατομμύρια αστέρια στον ουρανό. Το μπαλκόνι μας βλέπει τη βρώμικη πόλη, ενώ εκείνοι έχουν μία πανέμορφη θέα στο δάσος.
stars-twinkle
Δεν ακουμπάμε τη γη παρά μονάχα στις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ εκείνοι την αγγίζουν κάθε μέρα. Αγοράζουμε φαγητό από τα μαγαζιά και εκείνοι καλλιεργούν το δικό τους. Έχουμε τους ηλεκτρονικούς κωδικούς μας να μας προστατεύουν ενώ αυτοί έχουν τα ζώα, την οικογένεια και τους γείτονές τους."

H μητέρα του κοριτσιού έμεινε άναυδη. Και πρόσθεσε η κόρη της:
"Είδα καθαρά πόσο φτωχοί είμαστε και πόσο πιο χαρούμενοι μπορούμε να γίνουμε"

http://www.athensmagazine.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις