Το ΔΝΤ, το χρέος και οι Ελληνες πολιτικοί


Εάν δεν επρόκειτο για την τραγωδία της χώρας και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού λόγω των μνημονίων και της άρνησης υλοποίησης των προγραμμάτων των δανειστών από τους πολιτικούς, θα απολαμβάναμε μία πολύ καλή κωμωδία.
Και, βεβαίως, αναφέρομαι στον τρόπο δράσης και αντίδρασης των ταγών του τόπου, οι οποίοι, ενώ η Ελλάδα διατρέχει τη χειρότερή της περίοδο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτοί νομίζουν ότι κυβερνούν μια χώρα η οποία είναι το λιγότερο βυθισμένη στο πετρέλαιο. Βυθισμένη στα χρέη είναι, και εάν δεν επικρατήσει η θέση του ΔΝΤ για «κούρεμα» της τάξης του 80%, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχρεώσουμε ΠΟΤΕ.

Το Ταμείο εισήλθε στη ζωή μας τον Μάιο του 2010, μετά την απερισκεψία του Γιώργου Παπανδρέου να αγνοήσει τις συμβουλές των εταίρων του και του Ντομινίκ Στρος Καν για να διευθετηθεί το πρόβλημα μέσα στην «ευρωπαϊκή οικογένεια». Επέλεξε τον δρόμο προς το ΔΝΤ, που αποδείχθηκε δρόμος προς την καταστροφή. Από τότε μέχρι σήμερα, όλοι οι πολιτικοί μας βρίζουν το Ταμείο για όλα τα δεινά της Ελλάδας, κάνοντας αγωνιώδη προσπάθεια να μας πείσουν ότι οι ίδιοι είναι άμοιροι ευθυνών.

Το ΔΝΤ το κάλεσαν στην Ελλάδα και το φόρτωσαν στις πλάτες μας οι Ελληνες πολιτικοί, όχι οι ξένοι. Και επίσης τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι «έργο» ελληνικό, δεν τα δημιούργησαν οι συνήθως ύποπτοι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στο ΔΝΤ προκαλώντας ντόρο σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι επειδή είχε «επιρροή» η δήλωσή του στις αγορές, αλλά για έναν άλλο λόγο. Υπογραμμιζόταν σε όλους τους τόνους ότι βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Για τα προβλήματά μας πρέπει να ψέξουμε τους εαυτούς μας, όχι τους ξένους. Η άποψή μου για το ΔΝΤ είναι γνωστή, είναι έντονα αρνητική, και δεν αλλάζει. Ομως, δεν μας φταίνε οι δανειστές επειδή οι ηγέτες μας έδωσαν υποσχέσεις και υπέγραψαν μνημόνια που αρνούνται να υλοποιήσουν.

Ολοι συμφωνούμε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες. Δεν έχω ακούσει τους πολιτικούς να διαφωνούν με αυτή την υποχρέωση. Εκτός εάν μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Είναι γνωστό ότι οι δανειστές δέχονται υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων έναντι ελάφρυνσης του χρέους. Αφού δέχονται, γιατί οι πολιτικοί δεν υλοποιούν τις υποσχέσεις τους για να εξέλθει η χώρα αυτής της κρίσης που έχει καταστρέψει δυο γενιές Ελλήνων; Δεν δικαιούμαστε να αναρωτηθούμε ποιανού το παιχνίδι παίζουν;
ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις