Μη ξεχνάς ποτέ


Ένα καθημερινό τεστ αυτογνωσίας. Έχετε σκεφτεί πόσο πιο ευτυχισμένοι θα ήμασταν αν εξισορροπούσαμε τα «όχι» και τα «ναι» μας; Πείτε «ναι» στους φίλους σας που σας καλούν το βραδάκι για ποτό. «Όχι» στο υπερβολικό ποτό. «Ναι» στην δουλειά. «Όχι» στην εκμετάλλευση. «Ναι» στον ελεύθερο χρόνο. «Όχι» στον χαμένο χρόνο.
 
 Να θυμόμαστε τακτικότερα τους ηλικιωμένους. Είτε πρόκειται για τους γονείς ή για τους παππούδες μας,
ανθρώπους που μας αγαπάνε με όλη τους την καρδιά και όταν μπορούσαν το αποδείκνυαν
με κάθε τρόπο. Τώρα, που μπορούμε εμείς, είναι η σειράς μας. Γιατί «εδώ που είμαστε ήταν και εκεί που είναι θα πάμε».

  Περισσότερη οικονομία. Δεν θέλουμε να είμαστε δυσοίωνοι, αλλά φήμες λένε πως το 20012 θα είναι ακόμα πιο «ζόρικο» οικονομικά. Μπορούμε, λοιπόν, μέχρι να ορθοποδήσουν τα πράγματα τουλάχιστον, να ζήσουμε και χωρίς ……..(υλικά αγαθά)


 Περισσότερα ταξίδια. Και δεν είναι ανάγκη για το ταξίδι μας να ξοδέψουμε μια ολόκληρη περιουσία.
 Καλύτερο περιβάλλον. Τόσο σχετικά με τον χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε όσο και με την ατμόσφαιρα και την φύση γενικότερα. Στο χέρι μας είναι και στις δύο περιπτώσεις να προσπαθήσουμε περισσότερο για μια ποιοτικότερη ζωή.

Ξεκαθάρισμα προτεραιοτήτων. Ο καθένας βέβαια θέτει τις δικές του, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε πως σε γενικές γραμμές προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος.

Καλύτερη διατροφή και περισσότερη γυμναστική. Πόσες έρευνες πρέπει να δημοσιευτούν πια για να συνειδητοποιήσουμε ότι τον σημαντικότερο ρόλο στην υγεία μας τον παίζει η διατροφή και η φυσική μας κατάσταση;

Λιγότερη τηλεόραση. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει κανένας άλλος λόγος να ξανανοίξει η τηλεόραση φέτος...

Περισσότερες ανταλλαγές ευχών.
Ευχών που όταν τις δίνουμε κλείνουμε τα μάτια, σφίγγουμε τα χέρια, φιλιόμαστε και πιστεύουμε. Γιατί αν τις πιστέψουμε πραγματικά -ποιος ξέρει;- μπορεί και να πραγματοποιηθούν! Για να είμαστε μέσα στην ζωή. Από όλες τις απόψεις. Όπως
- «Να έχουν υγεία οι άνθρωποι που αγαπάμε»
- «
Να είμαστε υγιείς πνευματικά και σωματικά»

 
http://users.sch.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις