Ισπανία-Ελλάδα, Eurobasket 2015: Κρίμα...

-Η Ελάδα δεν τα κατάφερε... Ηττήθηκε 73-71 από την Ισπανία στα προημιτελικά του Eurobasket 2015.
- Μάγος ο Γκασόλ για τους Ισπανούς. Πέτυχε 27 πόντους
- Ξεχώρισε ο Αντετοκούνμπο για την Ελλάδα
- Πλέον η Εθνική θα παλέψει για μια νίκη σε δύο ματς, ώστε να εξασφαλίσει το “εισιτήριο” για το προολυμπιακό τουρνουά και να πάρει στη συνέχεια την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ισπανία - Ελλάδα - 73-71 ΤΕΛΙΚΟ: Αποκλείστηκε η Ελλάδα!

Οι Ισπανοί, με άρχοντά τους τον Γκασόλ (27 πόντοι) ήταν καλύτεροι της “γαλανόλευκης” στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και το τρίτο καλό δεκάλεπτο της Ελλάδας δεν ήταν αρκετό για την νίκη.


Αρχικά... ντερμπάρα

To πρώτο δεκάλεπτο άρχισε με ένα... 6-0 για τους Ισπανούς, καθώς ευστόχησε σε δύο σερί τρίποντα ο Γιουλ. Ωστόσο, άμεσα το ματς έγινε ντέρμπι. Ο Αντετοκούνμπο μείωσε και ο Σπανούλης με δύο συνεχόμενα δίποντα κι ένα ο Πρίντεζης έκαναν το 8-8...

Οι Ισπανοί αμύνθηκαν στα ελληνικά pick-n-roll και κρατούσαν τον Γκασόλ μέσα στο καλάθι. Η άμυνά τους ήταν εξαιρετική στην αρχή, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, για την παρουσία της στη διοργάνωση.

Ομως, η Εθνική ισορρόπησε γρήγορα και σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο το ματς ήταν ντέρμπι. Ξεμπλόκαρε ο Σπανούλης, έπαιζε με πάθος ο Αντετοκούνμπο και η ομάδα είχε ξεκάθαρο στόχο να φθείρει τον Γκασόλ, ο οποίος έχει αμέτρητους τρόπους για να σκοράρει και το έκανε πράξη και σε αυτόν τον αγώνα..

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 14-14 και στην αρχή του δεύτερου η Ελλάδα πέρασε πρώτη φορά μπροστά με τον Κουφό (18-17)... Ωστόσο, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, αλλά αντιθέτως έκτοτε ξέφυγαν πολύ οι Ισπανοί.
Η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της (+9), όταν ο Πάου Γκασόλ έκανε το 39-30 στα 37", πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Δαίμονας... είναι ο Γιάννης

Στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκε μια άλλη Ελλάδα στο παρκέ. Είχε μόλις ένα λάθος και ένα... δαίμονα Αντετοκούνμπο που την ξαναέβαλε στον αγώνα. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ανέκτησε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με +2 (55-57). Σε αυτήν την περίοδο η Εθνική μπήκε δυνατά και πέτυχε συνολικά 27 πόντους. Εκμεταλλεύτηκε και τα γρήγορα φάουλ (πήγε νωρίς στα 4 η Ισπανία) και έβρισκε “απαντήσεις” ακόμη και απέναντι σε άμυνα ζώνης.

Το πικρό... αντίο

Αυτό ήταν και το καλύτερο διάστημα της Ελλάδας. Στο τέταρτο δεν μπόρεσε να χτυπήσει του Ισπανούς, που επιβεβαίωσαν και πάλι ότι είναι ο “κακός” μας “δαίμονας” και ότι παραμένουν μια τεράστια ομάδα. Το τρίποντο του Σλούκα στο τέλος και το γεγονός ότι μειώσαμε σε 72-71 δεν ήταν αρκετό... Τα εννέα επιθετικά των Ισπανών έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς, όπως και ο πάγκος τους. Ο Ρέγες ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στην αρχή της τελευταίας περιόδου, ενώ ο Κλαβέρ... κρατούσε τον Αντετοκούνμπο.


Ισπανία - Ελλάδα 73-71

Τα δεκάλεπτα: 
14-14, 39-32, 55-57, 73-71.
Ισπανία (Σκαριόλο): Γκασόλ 27 (1), Φερνάντεθ, Ροντρίγκεθ 10 (1), Ρίμπας 3 (1), Ρέγιες 5, Κλαβέρ 2, Γιουλ 8 (2), Μίροτιτς 18 (2).
Ελλάδα (Κατσικάρης):
Μπουρούσης 5, Ζήσης 5, Σπανούλης 10 (1), Καλάθης 14 (2), Περπέρογλου, Σλούκας 3 (1), Καϊμακόγλου, Κουφός 9, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (2).


 http://www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις