οι δέκα καλύτεροι μετά θάνατον δίσκοι

Η νέα ψηφοφορία του αμερικανικού περιοδικού Ultimate Guitar αφορούσε στους δέκα καλύτερους δίσκους που κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη.

Κορυφαίο όλων ανακυρήχτηκε το ιστορικότερο, ίσως, εκ των "MTV Unplugged", αυτό των Nirvana. Η δεύτερη θέση ανήκει στην επική απόδοση του Freddie Mercury με τους Queen στο "Made In Heaven". Στην τρίτη θέση συναντάμε τους ska punk/alternative rockers Sublime με τον τρίτο και τελευταίο δίσκο της καριέρας τους. Οι Sublime είχαν την ιδιαιτερότητα να κυκλοφορήσουν τον κλασικό τους δίσκο μετά τη διάλυση τους και τον θάνατο του Bradley Nowell.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη λίστα παρακάτω:


10. Jimi Hendrix-"Valleys Of Neptune"

Υπάρχουν δώδεκα μετά θάνατον δίσκοι του Jimi Hendrix, καθότι μόλις τρεις κυκλοφόρησαν όσο ζούσε ο θρυλικός κιθαρίστας. Το "Valleys Of Neptune" βγήκε το 2010 και περιλαμβάνει ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις κατά την περίοδο του "Electric Ladyland".

09. Johnny Cash-"American V: A Hundred Highways"
Πρόκειται για τον 93ο (!) δίσκο του Johnny Cash, ο οποίος είδε το φως της δημοσιότητας το 2006, τρία χρόνια μετά τον θάνατό του. Καρφώθηκε κατευθείαν στο νούμερο ένα των αμερικανικών charts.

08. Joey Ramone-"Don't Worry About Me"

Κάποιους μήνες μετά τον θάνατό του τραγουδιστή των Ramones, κυκλοφόρησε το "Don't Worry About Me", όταν ο καλλιτέχνης γνώριζε ότι έπασχε από λέμφωμα και πάσχιζε να το αντιμετωπίσει. Το μήνυμά του ήταν το εξής απλό: Don't worry about me.

07. Joy Division-"Closer"

Ο δεύτερος και τελευταίος δίσκος των Joy Division. Ένας από τους κλασικότερους της δεκαετίας των '80s. Το post-punk όσο κλειστοφοβικό και απάνθρωπα γλυκό μπορεί να υπάρξει.

06. Otis Redding-"The Dock Of The Bay"

Κυκλοφόρησε στις αρχές του 1968. Το "The Dock Of The Bay" είναι ο πρώτος μετά θάνατον δίσκος του Otis Redding, ο οποίος πέθανε σε πτώση αεροπλάνου στις 10 Δεκεμβρίου 1967, σε ηλικία μόλις 26 ετών, προλαβαίνοντας ωστόσο να αφήσει βαριά παρακαταθήκη.

05. Led Zeppelin-"Coda"

Το 1982, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του John Bonham, το "Code" έμελλε να είναι ο τελευταίος δίσκος των θρυλικών Led Zeppelin, όσο και αν έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις σχετικά με κυκλοφορία άλμπουμ επανένωσης τις τελευταίες δεκαετίες.

04. Jeff Buckley-"Sketches For My Sweetheart The Drunk"

Το "Sketches For My Sweetheart The Drunk" αποτελεί μια συλλογή demo ηχογραφήσεων που κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Jeff Buckley, το 1997. Ελάχιστοι μουσικοί έχουν καταφέρει να έχουν τόσο σημαντική καλλιτεχνική επίδραση σε τόσο λίγο χρόνο και με τόση λίγη μουσική. Ο χαρισματικός Jeff Buckley έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών.

03. Sublime-"Sublime"

Δύο μήνες μετά τον θάνατο του τραγουδιστή Bradley Nowell, ο ομώνυμος δίσκος των Sublime έγινε ο πιο επιτυχημένος της καριέρας τους. Μόνο στις Η.Π.Α., πούλησε πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα.

02. Queen-"Made In Heaven"

Κυκλοφόρησε το 1995 και αποτελείται από ηχογραφήσεις του Freddie Mercury κατά τις τελευταίες ημέρες του. Πρόκειται, κατά κάποιον τρόπο, για το κλείσιμο του μεγάλου κεφαλαίου της μπάντας.

01. Nirvana-"MTV Unplugged"

Τα λόγια είναι περιττά για το πασίγνωστο "MTV Unplugged", την πρώτη κυκλοφορία μετά τον θάνατο του Kurt Cobain και μια από τις πιο δημοφιλείς κυκλοφορίες των Nirvana γενικότερα.

http://www.rocking.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις