ΖΟΝΚ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ




Και έφτασε ο μήνας των εκλογών. Τρεις στο σύνολο. Ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές. Βγες από δω μπες εδώ, θα είμαστε. Ω ρε μάνα μου τι έχει να γίνει… Σαν να το βλέπω το βλέμμα του ψαριού με την απορία στο μάτι: Τι ψηφίζω εδώ καλέ;

Και κει χαμένοι σε παραβάν κάλπες και φακέλους, προσπαθώντας να βρουν που ψηφίζουν και για ποιο ψηφίζουν θα χάσουν το νόημα. Και άντε να το βρουν μετά αγχωμένοι καθώς θα είναι. Σαν να γυρεύουν το ζόνγκ πίσω από την κουρτίνα.

Μα το ζόνκ βρίσκεται στα ψηφοδέλτια και δεν είναι ένα είναι πολλά.

Είναι ζόνκ που πνίγουν που καίνε κόσμο. Είναι ζόνκ που σε θυμούνται ως ύπαρξη μόνο μέχρι να ρίξεις τη ψήφο σου, μετά δεν υπάρχεις καν. Σε αγνοούν, σε υποτιμούν, σε υποβιβάζουν, σου καταπατούν την χώρα, τους νόμους της, το σύνταγμα της.

Δεν έχουν την ανθρώπινη λογική και ευαισθησία να κρυφτούν κάπου. Θρασύτατα στέκονται μπροστά σου και εμπαίζουν την λογική σου, την όραση σου, την ακοή σου. Σου τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» σε «αγαπούν και σε νοιάζονται» μέχρι μια ώρα πριν ρίξεις την ψήφο. Μετά όλα μηδενίζονται.

Σου πετούν ένα κοκαλάκι μερικούς μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, οι δημοτικοί εκλεγμένοι άρχοντες για να μειώσουν την φθορά της εξουσίας. Ελπίζοντας στη κοντή μας μνήμη. Να το γήπεδο που γύρευες χρόνια τώρα, να η παιδική χαρά της πλάκας, στο παραπέντε. Να σου βάλουν και το νήπιο στο παιδικό σταθμό για να μη ταλαιπωρείσαι, να σου δώσουν και μία υπόσχεση για μια κάποια πρόσληψη στο δήμο, κάποια στιγμή.

Πάρε ένα καθρεφτάκι και συ καημένε ιθαγενή…

Και το παίρνεις εσύ καθώς η μνήμη δεν έχει μπόι δυστυχώς, έχει κοντές ρίζες δεν φτάνει πίσω στο χρόνο ούτε έχει καμία προσδοκία για το μέλλον.

Αν η πόλη σου έχει γερές βάσεις για να συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον δίχως να καεί η να πνιγεί.

Όταν φτάσεις στο παραβάν, να ξέρεις τι θέλεις και κυρίως να ξέρεις τι δεν θέλεις. Το να βρεις τι δεν θέλεις είναι πιο εύκολο σε όλα όσα σε αφορούν. Μαθηματική μέθοδος απόδειξης η εις άτοπον απαγωγή που μπορεί να εφαρμοσθεί παντού! Διαγράφεις τα αναληθή και τα λάθη για να φτάσεις στα σωστά. Σίγουρη μέθοδος που όμως δεν της αρκούν τα λίγα λεπτά εντός του παραβάν.

Διαγράφεις τα διλήμματα που σκοπό έχουν να σε μπερδέψουν και μόνο. Κούλης ή Τσίπρας για παράδειγμα, ψευδές δίλημμα . Θα ήταν αληθές αν διέφεραν αλλά δεν διαφέρουν διόλου. Ψηφίζουν τα ίδια, λένε τα ίδια με διαφορετικές λέξεις, παίρνουν εντολές από τα ίδια αφεντικά. Με το ίδιο σκεπτικό επέλεξαν και υποψήφιους Δημάρχους και οι δύο μη σου πω περισσότεροι και όχι μόνο αυτοί.

Είναι όλοι τους δήθεν ανεξάρτητοι και πολυκομματικοί. Είναι υπεράνω κομμάτων στα φανερά τουλάχιστον. Πάντα υπάρχει, εντολέας–αφεντικό, απλά υποτίθεται ότι είναι ελεύθεροι από κομματικές αλυσίδες, Χαχαχα!!! το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Πλην ενός μόνο που κατεβαίνει σε όλες τις εκλογές και με πάσα ειλικρίνεια σου λέει ποιος είναι και αυτό είναι το ΚΚΕ. Ολοι οι άλλοι είναι ανεξάρτητοι δήθεν.

Να διαγράψεις τα πλαστά διλήμματα που απλώθηκαν μέχρι τον δήμο της Αθήνας τώρα πια. Ωχ μάνα μου φαντάσου ψυχολογικό πόλεμο που θα υποστούμε στις βουλευτικές.

Ο δήμος της Αθήνας, της πρωτεύουσας με τα χιλιάδες προβλήματα και την ανυπαρξία των καρεκλάτων. Όχι ψέμματα, οι καρεκλάτοι είναι πάντα παρόντες όταν υπάρχει γλέντι κέφι και χαρά και γιορτή. Όπου γάμος και χαρά η Μαγδάλω πρώτη.

Έρχονται τώρα λοιπόν και με το φόβητρο της εκλογής την δεύτερη Κυριακή της εγκληματικής οργάνωσης, της χρυσής αυγή, σε κουμαντάρουν και σε χειραγωγούν καθώς αυτοί επιθυμούν. Σε πάνε εκεί που θέλουν αυτοί. Μα για αυτό υπάρχει και η χρυσή αυγή φίλτατε! Γιατί τους εξυπηρετεί όσο δεν παίρνει άλλο. Λειτουργεί ως μπαμπούλας και σε μας και στους μετανάστες και σε όποιον δεν γουστάρει το σύστημα.

Και ναι το σύστημα δεν γουστάρει ούτε εμάς για αυτό και μας ροκανίζει τα θεμέλια λίγο λίγο. Αφού δεν αποφασίζεις να τινάξεις τα πέταλα θα σε βοηθήσουν αυτοί. Σου παίρνουν ότι έχεις και δεν έχεις, υλικά και μη. Και κυρίως την λογική και την αξιοπρέπεια.

Γυμνός από όλα και από μνήμη, πας στο παραβάν. Για αυτό και φοράς πλαστά διλήμματα, για να μην είσαι γυμνός έστω και έτσι να έχεις ντυθεί μια κάποια ιδεολογία. Μα δεν είναι έτσι. Μόνη ιδεολογία είναι η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά. Το καλό όλων μας και όχι το προσωπικό καλό του καθενός. Δεν προσκυνάμε τοτέμ–ζόνκ, πατώντας στις ζωές των συνανθρώπων μας. Δεν είναι δυνατόν να βάζεις το γόητρο αυτών πάνω από τους συνανθρώπους σου.

Δεν είναι δυνατόν νοήμων άνθρωπος να φοβάται τα πλαστά διλήμματα. Αυτά τα φοβούνται οι ανιστόρητοι και οι μη σκεπτόμενοι.Το τι θα είσαι είναι δική σου επιλογή. Η θα αφεθείς να χειραγωγηθείς η θα πάρεις τα ηνία της ζωής σου στα χέρια σου. Και δεν θα γίνεις έρμαιο κανενός!

Ο φόβος σου είναι για αυτούς ότι και το αίμα σου για τον καρχαρία. Όσο το μυρίζει σου ορμάει. Η μόνη ιδεολογία που χρειάζεσαι σαν ένδυμα, η μόνη σου πανοπλία είναι η ανθρωπιά σου. Η αγάπη σου για τον άνθρωπο.

Αγάπα τον άνθρωπο και προφύλαξε τον από τα ζόνκ παντός τύπου. Έχεις καθήκον γιατί δεν αποφασίζεις μόνο για το προσωπικό σου συμφέρον. Η απόφασή σου θα επηρεάσει και άλλους. Η απόφασή σου επηρέασε και τους άλλους. Ζώντες και νεκρούς.

Για αυτό να θυμάσαι ποιος είναι ικανός να σε πνίξει, να σε κάψει, να σε σκοτώσει για την δική του βολή και οικονομική άνεση. Για αυτό να θυμάσαι ότι αυτός που θα το κάνει εσύ θα τον έχεις επιλέξει. Εσύ διαλέγεις δήμιο, εσύ διαλέγεις και συναγωνιστή για μια καλύτερη ζωή.


 http://sioualtec.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις