ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ





Πάντα πίστευα ότι με εκλογικές διαδικασίες, επαναστατικές λύσεις δεν μπορεί να υπάρξουν, μόνο όταν οι κοινωνίες συνειδητοποιήσουν ότι κανείς δεν θα τους σώσει, μόνο οι ίδιοι μπορούν να σώσουν τον εαυτό τους, μπορεί κάτι να γίνει, το ίδιο αποτυχημένη και η λύση του λιγότερου κακού, μια λύση καταστροφική, μια λύση συμβιβασμού, μια λύση ζυγαριάς και μάλιστα πειραγμένης, πού διαιωνίζει και νομιμοποιεί την ύπαρξη του κακού, δημιουργεί πρόθυμους και ανεκτικούς οσφυοκάμπτες πού τόσο απαραίτητοι είναι στο σύστημα.

Οι εκλογές αυτές πολλαπλές, ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές, σε πλείστες από αυτές θα έχουμε επαναληπτικές μία βδομάδα αργότερα, μιλάμε για τις περιφερειακές, τις δημοτικές και τις κοινοτικές πού χρειάζεται πλειοψηφία 50% + 1 ψήφο.

Το αφήγημα όσον αφορά τις εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι να δημιουργηθεί ένα μέτωπο των «δημοκρατικών» δυνάμεων απέναντι σε μια Ακροδεξιά πού όλο και μεγαλώνει και τείνει να γίνει κυρίαρχη δύναμη, ξετρυπώνοντας από τις αποθήκες σκελετούς και φαντάσματα πού πολλοί πίστευαν, ότι ήταν βαθειά θαμμένοι κάτω από τόνους κοπράνων.

Ένα αφήγημα σαθρό τελείως για να μην πω ηλίθιο, δεν μπορεί (η ευρωπαϊκή ένωση) να λέει ότι θέλει να αντιμετωπίσει κάτι πού αυτή δημιουργεί με την πολιτική της, είναι παρανοϊκό, είναι σαν να θέλει να σκοτώσει τον άλλο της εαυτό, την ίδια της την ύπαρξη, το μόνο πού θα καταφέρει είναι να διογκώσει το τέρας.

Μερικά κόμματα έχουν την άποψη ότι η ευρωπαϊκή ένωση είναι μια λυκοσυμμαχία πού το μόνο πού κάνει είναι να υπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών, δηλαδή της Γερμανίας, την ίδια όμως στιγμή ζητούν την ψήφο σου για να μπορέσουν να σε εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο, με το επίσης βλακώδες επιχείρημα να ανατρέψουν την κατάσταση από τα μέσα, δηλαδή είναι σαν να υπάρχει μια ομάδα με γκάγκστερς και γίνομαι και γω γκάγκστερ για να τους πείσω ότι αυτό πού κάνουν δεν είναι καλό και ότι πρέπει να σταματήσουν να παρανομούν!

Δεν αποδέχομαι την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής ένωσης, δεν θα την νομιμοποιήσω με τη συμμετοχή μου στη ψηφοφορία, δεν θέλω να ψηφίσω κανέναν να με εκπροσωπήσει σε κάτι πού θεωρώ ότι είναι η μήτρα του κακού, ένα 4 Ράιχ, το ίδιο θα έκανα και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, γιατί συχαίνομαι το σύστημα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, πού το μόνο πού παράγει είναι διεφθαρμένους και επαρσικούς αντιπροσώπους, έτοιμους να κάνουν τα πάντα ώστε να αναρριχηθούν σε μεγαλύτερα αξιώματα. Μόνο με αμεσοδημοκρατικές οριζόντιες διαδικασίες θα μπορούσε κάτι να γίνει προς το καλύτερο, για μια κοινωνία πού θα κυριαρχούσε ο σεβασμός προς τον άλλο, πάνω από τη κοντόφθαλμη λογική του ατομικισμού.

Δεν θα αλλάξει ο κόσμος με εκλογές, πάντα τα παιχνίδια θα είναι στημένα, ακόμα κι αν βγει ένα αποτέλεσμα πού δεν τους βολεύει είναι αρκετά εύκολο να το ανατρέψουν. Προς αλήθεια αυτών πού λέω θα σας διηγηθώ μια μικρή ιστορία.

Τον Ιούλιο του 15' την ημέρα του δημοψηφίσματος ήμουν εκπρόσωπος του ΟΧΙ σε ένα εκλογικό κέντρο, πριν την έναρξη της καταμέτρησης, στη συνάντηση με τον δικαστικό αντιπρόσωπο, και τον εκπρόσωπο του ΝΑΙ, έθεσα ένα θέμα με το όποιο ο δικαστικός αντιπρόσωπος συμφώνησε αμέσως, ο εκπρόσωπος του ΝΑΙ δήλωσε άσχετος και ζήτησε χρόνο για να ενημερωθεί από πιο ψηλά και θα μας έλεγε εντός ολίγων λεπτών.

Ο συγκεκριμένος τύπος δεν φαινόταν και ιδιαίτερα οξύνους και φυσικά ούτε και έντονα πολιτικοποιημένος. Μετά από λίγα λεπτά μας απάντησε ότι δέχεται την πρόταση μου, η καταμέτρηση άρχισε, λίγη ώρα αργότερα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα όπου με ενημέρωναν, ότι πληροφορίες έλεγαν ότι διαφορά του ΟΧΙ θα ήταν σαρωτική. Έκλεισα το τηλέφωνο, αλλά περισσότεροι είχαν καταλάβει το θέμα του τηλεφώνου και με ενδιαφέρον με ρώτησαν τι πληροφορίες είχα, τους απάντησα και άρχισαν μεταξύ τους τα πρώτα σχόλια, θέλοντας να πειράξω λίγο το τύπο του ΝΑΙ ο οποίος παρέμενε ανέκφραστος, τον πλησίασα και του είπα αν άκουσε αυτά πού είπα, η απάντηση του ήταν βεβαίως και τι έχεις να πεις γι αυτό, η απάντηση πού μου έδωσε εκείνη τη στιγμή μου φάνηκε γελοία, τις επόμενες μέρες όταν την επανέφερα στη μνήμη μου, σοκαρίστηκα αφάνταστα.

Μου είπε λοιπόν ο τύπος, είτε κερδίσει το ΟΧΙ με 3%, είτε με 30%, το αποτέλεσμα στο τέλος θα είναι ΝΑΙ!!!

Γι αυτό σας λέω καλά μπάνια ........


 http://sioualtec.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις