Δώρα που έμειναν στην ιστορία

Πάρτε ιδέες!
Η διαδικασία επιλογής δώρου για τα αγαπημένα μας πρόσωπα πολλές φορές καταλήγει να είναι… «μπελάς». Δεν ξέρεις τι ακριβώς να επιλέξεις, δεν είσαι σίγουρος αν θα τους αρέσει αυτό που τους πήρες κ.τ.λ.


Δείτε παρακάτω μια συλλογή με τα πιο… ακραία δώρα στην ιστορία… των δώρων και πάρτε ιδέες!
1. Για τους φίλους σας στο εξωτερικό:Ένα άγαλμα… της ελευθερίας
Η επίσημη τελετή για τα εγκαίνια του δώρου που έκανε η Γαλλία στις ΗΠΑ προς τιμής της γαλλοαμερικανικής φιλίας έγινε το 1886, όταν το γνωστό Άγαλμα της Ελευθερίας τοποθετήθηκε σε σημείο τέτοιο, που να είναι ορατό σε όποιον μπαίνει ή βγαίνει από το λιμάνι της Νέας Υόρκης.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η ιδέα για την κατασκευή του όμως υπήρχε από το 1865, όταν ο γάλλος πολιτικός Edouard Rene Lefebvre de Laboulaye αποφάσισε να κάνει κάτι για να τιμήσει τις ΗΠΑ μετά τον εμφύλιο.
Το άγαλμα κατασκευάστηκε εκτός των ΗΠΑ και μεταφέρθηκε εκεί σε κομμάτια μέσω θαλάσσης με πλοία.
2. Για το γείτονά σας που δεν πολυσυμπαθείτε: Ένα δώρο… με κοριό

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το 1945 η οργάνωση Νέων Καινοτόμων της Σοβιετικής Ένωσης χάρισε στον αμερικανό πρεσβευτή Averell Harriman ένα δώρο, ως μια χειρονομία φιλίας. Ήταν μια μεγάλη, σκαλισμένη στο χέρι επάνω σε ξύλο σφραγίδα. Βέβαια, ο αποδέκτης του δώρου δε γνώριζε ότι το «δώρο» του περιείχε… κοριό. Τον είχε σχεδιάσει ο διάσημος ρώσος εφευρέτης Leon Theremin και ήταν τόσο λεπτός που ήταν πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Δεν έδινε σήμα και δε χρειαζόταν ρεύμα για να λειτουργήσει.
Ο Harriman κρέμασε το δώρο του στο γραφείο του στην κατοικία του πρέσβη και το «μυστικό» του ανακαλύφθηκε… τρεις πρέσβεις μετά, το 1952.

3. Για τους φιλόζωους: Ένα λευκό ελέφαντα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ο βασιλιάς Manuel της Πορτογαλίας χάρισε στον Πάπα Λέοντα τον 10ο το 1514 ένα λευκό ελέφαντα. Ο Ποντίφικας ερωτεύτηκε τόσο πολύ το ζώο, που το ονόμασε Hanno και ανέθεσε στο διάσημο ζωγράφο Raphael να κάνει το πορτραίτο του.
Όμως ο Πάπας Λέων φαίνεται ότι εκτός από τον Hanno αγαπούσε πολύ και το… χρυσό, έτσι όταν ο ελέφαντας κάποια στιγμή υπέφερε από δυσκοιλιότητα, διέταξε να τον ταΐσουν με καθαρτικά στα οποία θα έριχναν και λίγο… χρυσό! Ο Hanno πέθανε σε ηλικία 6 ετών.
4. Για τους ανήλικους που… τα έχουν όλα: Την Ταγγέρη και τη Βομβάη

Δημοσιευμένη  εικόνα

Τα μέλη των βασιλικών οικογενειών έχουν συνηθίσει να παίρνουν ακριβά δώρα, μεγάλα δώρα… τόσο μεγάλα, όσο μια ολόκληρη πόλη… ή και δύο!
Όταν ο Κάρολος II της Αγγλίας δέχτηκε να παντρευτεί την Αικατερίνη της Μπραγκάνζα το 1640 (η συμφωνία έγινε όταν εκείνη ήταν 2 ετών και ο Κάρολος 10) πήρε ως προίκα την βορειοαφρικανική πόλη της Ταγγέρης και την τότε Βομβάη.
5. Για όσους τους αρέσει το μπόουλινγκ: Το δικό τους προσωπικό διάδρομο

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το 1947 κατασκευάστηκαν μέσα στο Λευκό Οίκο δύο διάδρομοι μπόουλινγκ ως δώρο γενεθλίων προς τον Πρόεδρο Τρούμαν. Παρότι ο ίδιος προτιμούσε περισσότερο το πόκερ, το ιδιαίτερο αυτό δώρο φαίνεται ότι αξιοποίησε ιδιαίτερα το προσωπικό που περιστοίχιζε τον Πρόεδρο, οι οποίοι μάλιστα δημιούργησαν και το δικό τους πρωτάθλημα.
6. Για τη φίλη σας που αγαπάει τα κοσμήματα: Το διάσημο διαμάντι Taylor-Burton

Δημοσιευμένη  εικόνα

Αν έχετε κάποια φίλη που να αγαπάει τα διαμάντια όσο και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ… τότε το καλύτερο δώρο θα ήταν ένα διαμάντι σε σχήμα «αχλάδι» 69,42 καρατίων, όπως αυτό που αγόρασε στην –τότε- σύζυγό του ο Ρίτσαρντ Μπάρτον το 1969.
Ήταν το πρώτο διαμάντι που πωλήθηκε ποτέ για… επταψήφιο αριθμό, όμως αποδείχθηκε καλή επένδυση. Όταν το έβγαλε σε δημοπρασία η Τέιλορ, το 1978, «έπιασε» 5 εκατομμύρια δολάρια. Με τα έσοδα από τη δημοπρασία αγόρασε ένα νοσοκομείο στην πόλη Kasane της Μποτσουάνα. «Έχουν ανάγκη από ένα νοσοκομείο, κι εγώ σίγουρα δε χρειάζομαι ένα ακόμη δαχτυλίδι» είχε πει η ίδια.
7. Για τον αγαπημένο σας… εχθρό: Το Δούρειο Ίππο

Δημοσιευμένη  εικόνα

Με το Δούρειο Ίππο ο Οδυσσέας κατάφερε να παραπλανήσει τους Τρώες, οι οποίοι τον εξέλαβαν ως δώρο και ως δείγμα καλής θελήσεως και ειρήνης από τους Αχαιούς. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια κατασκευή που έκρυβε εντός της τους σημαντικότερους πολεμιστές ήρωες. Εκείνοι, μετά την είσοδο του ίππου στην Τροία, βγήκαν από αυτόν και άνοιξαν τις πύλες στους υπόλοιπους, προκειμένου να ξεκινήσει η λεηλασία της πόλης.
8. Για τη μητέρα και τη σύζυγό σας: Ένα αυγό… Faberge

Δημοσιευμένη  εικόνα


Το πρώτο «αυτοκρατορικό» αυγό Faberge δημιουργήθηκε για τον Τσάρο Αλέξανδρο Γ΄, ο οποίος ήθελε να κάνει ένα πολύ εντυπωσιακό δώρο στη σύζυγό του για το Πάσχα το 1885. Το δώρο είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, που συνέχισε την παράδοση και τα επόμενα χρόνια. Όταν ο τσάρος Αλέξανδρος Γ΄ πέθανε, την «παράδοση» συνέχισε ο γιος του… τόσο απέναντι στη μητέρα του, όσο και στη δική του σύζυγο.
9. Για τους λάτρεις της ιστορίας της Αιγύπτου: Ένα χαλί με την… Κλεοπάτρα μέσα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Είναι σίγουρα ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας. Ένα μοναδικό χαλί μέσα στο οποίο υπάρχει… μια βασίλισσα της Αιγύπτου. Προκειμένου η Κλεοπάτρα να καταφέρει να συναντήσει τον Ιούλιο Καίσαρα, έβαλε τους υπηρέτες της να την τυλίξουν μέσα σε ένα χαλί και να το… παραδώσουν στον Καίσαρα. Το κόλπο της έπιασε: ο Καίσαρας την υποστήριξε στη μάχη της για το θρόνο της Αιγύπτου και εκείνη του χάρισε… ένα γιο.









ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις