8 παράξενες πληροφορίες για το φαγητό
Το φαγητό με το οποίο όλοι
ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά, κρύβει πολλά μυστικά, πέρα από εκείνα
που δε σας λέει η μαμά σας για τη σάλτσα ντομάτας που σας κάνει να
ξερογλείφεστε κάθε φορά.
Σκόρδο: μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα.
Το σκόρδο κάνει πολύ καλό στον οργανισμό αλλά έχει δυο μειονεκτήματα. Το προφανές ένα είναι η μυρωδιά του και το δεύτερο οφείλεται στα ισχυρά αντιβακτηριδιακά συστατικά. Για την ακρίβεια, μπορεί να είναι ακίνδυνο όταν καταναλωθεί και χωνευθεί, αλλά αν τοποθετήσετε μια σκελίδα σκόρδο πάνω στο δέρμα σας είναι ικανή να σας προκαλέσει από αλλεργική αντίδραση μέχρι εγκαύματα δευτέρου έως τρίτου βαθμού.
Καφές: Ο ακριβότερος καφές του κόσμου προέρχεται από τα κόπρανα της μοσχογαλής.
Όταν μαγειρεύεται η ψητή καμήλα γεμίζεται με ένα αρνί, το οποίο με τη σειρά του έχει γέμιση από κοτόπουλα, τα οποία τα έχουν γεμίσει με ψάρια, τα οποία, τέλος, είναι γεμιστά με αυγά. Αυτό το πιάτο θα φάτε αν παρευρεθείτε σε γάμο Βεδουίνων. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο γεύμα στον κόσμο. Και μετά από αυτό, η Καλαματιανή γουρουνοπούλα θα μοιάζει απογευματινό σνάκ.
Σούπα: η πρώτη σούπα φτιάχτηκε από ιπποπόταμο.
Η δημοφιλής βρετανική σάλτσα παρασκευάζεται από διαλυμένες αντζούγιες. Οι αντζούγιες μουλιάζουν σε ξύδι μέχρι να διαλυθούν τελείως, ενώ δεν καθαρίζονται από τα κόκκαλα που καταλήγουν να περιέχονται και αυτά στη σάλτσα.
Γρανίτα: η γρανίτα εφευρέθηκε από έναν 11χρονο, ο οποίο κράτησε την ιδέα μυστική για 18 ολόκληρα χρόνια.
Ο εφευρέτης της γρανίτας είναι ο Frank Epperson, ο οποίος μια νύχτα του 1905, άφησε στη βεράντα του σπιτιού του ένα μίγμα από σόδα και νερό, στο οποίο ήταν βυθισμένο ένα ξυλάκι. Εκείνη τη νύχτα, η θερμοκρασία στο Σαν Φρανσίσκο έφτασε σε ιστορικό χαμηλό και όταν το πρωί ο Frank ξύπνησε, βρήκε το μίγμα του παγωμένο πάνω στο ξυλάκι και δοκιμάζοντάς το ανακάλυψε πως είχε γεύση φρούτων. Περίμενε 18 χρόνια και ύστερα πατένταρε την ιδέα αυτή.
Μικροκύματα: ο φούρνος μικροκυμάτων ανακαλύφθηκε τυχαία, από μια… λιωμένη σοκολάτα.
Το λάδι από τα φιστίκια, με την κατάλληλη επεξεργασία, μπορεί να γίνει γλυκερόλη, συστατικού που χρησιμοποιείται στην παραγωγή της νιτρογλυκερίνης, η οποία με τη σειρά της είναι ένα από τα κύρια συστατικά του δυναμίτη. Η παραγωγή δυναμίτη ωστόσο, δε βασίζεται στα φιστίκια, καθώς αυτός είναι ένας μονάχα τρόπος, στην περίπτωση που θέλετε να ανατινάξετε κάτι και έχετε έλλειψη στη νιτρογλυκερίνη.
http://www.clickatlife.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου